Svaka čast, baš dobro izgleda .
Hajde odaj nam majstorske detalje, kakav pištolj si koristio, kako si nanosio slojeve boje, otkrij sve zanimljive stvari...
jeste da sam vezbao na par dascica i probavao boje na raznim podlogama i mixevima ali ispalo je bolje nego sa ocekivao. dakle ovo je bilo samo kolorisanje a lakiranje osnovnim i sjajnim lakom tek predstoji. koristio sam bajceve na vodenoj bazi koje sam kupio u dosta jakoj koncentraciji pa sam exparimentisao mesanjem i razblazivanjem. 3 razlicite boje sam kombinovao i to od oka zamuceno direktno u proizvodnji pa bi to bilo najblize nekom mahagoniju, orahu i boru al samo kao osnova boje. ovih dana cu postaviti link na klip koji sa snimio dok sam farbao pa se bude videlo kako sam radio, a iskreno najkorisnija stvar kod pripreme mi je bio ovaj link http://www.finewoodworking.com/SkillsAn ... x?id=30182# koji je stanko postavio na jednoj od tema ovog foruma. sledio sam njegov metod sve do shellacka .
Ovo sve izgleda boli glava. Od početka do kraja. Malo sam bio sumnjičav oko markera za grifplatnu dok ih nisam video na njihovom mestu. Biće to prelepa gitara. Svaka čast.
hvala hvala. nabavio sam lakove, iscrtao tribal na ledjima i sutra prekosutra krecem sa lakiranjem. ostalo mi je jos da uradim logo na dekalu i da montiram poklopce na magnete. montirao bi ih davno nego sam mislio da graviram na njima mikro logo ali bojim se da ce nikl da se ljusti pa sam odustao od toga a i pokusavam da nadjem lemilicu od 50 tak w jer moja je od 25 a za lemljenje poklopca na telo magneta nebi bilo lose da bude jaca lemilica kako nebi pregrejavao magnet.