Evo, ovako...
Danas sam imao vremena da malo ozbiljnije probam gitaru na svojoj opremi i uporedim je sa dva LP studija.
Ali, samo par detalja o izradi i kvalitetu gitare. Kad sam je uzeo u ruku, prvo sam primetio da je teza nego sto sam ocekivao. Izabrao sam SG jer je dosta laksi od LP, ali nije bas uspelo

Nikola je nasao mahagoni iz Hondurasa i moram da priznam da ne mogu da zamislim bolje drvo za izradu gitare. Sto rece jedan prijatelj, to drvo kad stavis na vodu, potone.
Vrat je tacno onakav kakav sam zeleo, znate sve, da se ne ponavljam, a magneti rade bolje nego sto sam ocekivao. Mnogi su me kritikovali sto sam bojio mahagoni u crno, ali kad uzmete gitaru u ruke to i nije toliko bitno, a ja se uvek nasmesim kad je vidim na stalku, meni nema nista lepse od crne gitare

Odlicno kotira, ja sam set up prilagodio sebi, mozda pragovi nisu idelano iznivelisani, kad namestim malo nizu akciju kace prva i druga zica oko 15. praga kad se benduju, ali cetvrtina okreta srafcigerom da se podignu zice i sve u redu, neki delic milimetra je u pitanju. Govorim ovo i zbog Nikole i zbog vas, njega da upozorim na taj detalj, a i da ne mislite da samo hvalim Nikolu. Ali, najiskrenije, to mi je jedina zamerka.
Elem, sto se tice zvuka, a to je najvaznije...kako da kazem a da budem pristojan...gitara jebe kevu kako radi!!!!!! Ne pricam bez veze, moj jedan LP je, kako bih rekao, onaj stardadni, sa 489T i 490R magnetima, doduse skinuo sam poklopce i ima Pageov wiring, drugi je ceo od mahagonija sa Bursbucker pro magnetima sa poklopcima. Ako neko mozda ne zna, oni prvi magneti su alnico, ovi drugi keramicki. Ja sam ocekivao da ce oba LP-ija imati puniji ton, sa vise basa, jaci signal, odnosno vise distorzije na istom nivou. Nista od toga!! SG ima masniji ton, narocito od keramickoh humbackera, od njih kao da ima i jaci output ( nisam gledao specifikacije, samo po onome kako zvuci govorim ), tako da izvinete na izrazu, na istom set upu jede ih za dorucak, mada sam set up prilagodio SG-ju. E, sad, kada se zvuk prilagodi LP-iju, onda...dobro, ipak je to LP

Gitara sa alnico magnetima ima priblizno isti zvuk, ali zbog javora na topu nesto ostriji, nisam primetio neku razliku u kolicini distorzije, i taj LP je bolji za zive svirke u kombinaciji sa SG-ijem jer samo promenim gitaru i promenim ton kako mi odgovara, ne moram da pipnem pojacalo.
Sta da vam kazem, snimicu nesto cim mi se ukaze prilika, da i sami cujete, ali ja sam prezadovoljan!!! Jedva cekam probu sa bendom, da cujem kako ce raditi u kombinaciji sa Gibsonovim SG-jem, ja ocekujem rokanje na svim nivoima

Jos da naucimo da sviramo, i eto veselja
Nikola je u izradi gitara jos na pocetku, svaka gitara koju napravi je novo i dragoceno iskustvo. Iako je, priznacete, rizicno poveriti izradu gitare nekome bez dovoljno iskustva, meni je drago da sam bio u pravu u jednoj vaznoj stvari - Nikola jednostavno
zeli da napravi vrhunski instrument, to sam kod njega prepoznao i to je kvalitet koji su mnogi iskusni, poznati, a da se ne lazemo, i izvikani graditelji gitara kod nas, izgubili. Ja srecan i zadovoljan, sve preporuke za Nikolu od mene, i da ne zaboravim
Sto se tice pojacala koje pravi Margos, relativno kratko sam imao priliku da ih probam i to sa ovom gitarom koju sam tada prvi put uzeo u ruke. Najjaci utisak koji mi je ostao je da pojacala ne zvuce kao tranzistorci na koje sam navikao. Nema vristanja i skicanja kad se pojacaju preko pola, fina, topla distorzija, dosta basa. OK, nije kao lampas, to je istina, ali veoma, veoma blizu, mozda nekih 85% cak. Bio sam prilicno iznenadjen, ali mozda vam nesto govori i podatak da sam narucio od njega da mi napravi jedno