Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
gricko

Re: Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata

Post by gricko » 12 Jan 2010, 16:41

pax404 wrote:Sto, pa ja mislim da nije problem da se pomene cena? Bilo bi dobro da je svi znamo? :)
ma, ne'am pojma.... kapiram da nije u pitanju mesara, pa da imaš fiksnu cenu. dva kila tambure 300 dinara. tri kilo - 400. šest žica 500 dinara, sedam žica 550. :metal:

možda sam mu se ja svideo, pa mi je dao neku cenu i onda neko ode kod njega i pozove se na to i onda nastaju problemi.
a možda mu se ja i nisam svideo, pa me zacepio da me otkači i sad neko ukapira da čovek cepa sa cifrom i odustane od posla.

mislim - malo je nezgodno.

pretpostavljam da puno zavisi i od toga šta hoćeš da ti se pravi. ja sam tražio jednu prilično zajebanu gitaru oko koje ima giomila posla. a i drvo mi je namunjeno. sasvim druga priča od one ako te zanima neki BO fenderoid sa jasenom i nemam pojma šta tu još sve ide od drveća.....

pax404

Post by pax404 » 12 Jan 2010, 17:08

@gricko

Razumljivo, nisam tako razmisljao :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 12 Jan 2010, 17:21

DrGreenthumb wrote:...uzasno neprecizno izradjena, sa puno gresaka u dizajnu...
To me podseti - da vidite na šta su Jean & Jean uzeli 1000 evra! Ja sam plakao, naročito na tu brljotinu sa neck magnetom, Licensed FR (na gitari koju su toliko naplatili!), loše isečen neck joint, loše ukucane poslednje pragove i na nalepnicu, ali i onako uopšte. Slike ne mogu da prikažu koliko je sve to rađeno "otprilike":

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

pax404

Post by pax404 » 12 Jan 2010, 17:30

Rocket Roll wrote:
To me podseti - da vidite na šta su Jean & Jean uzeli 1000 evra! Ja sam plakao, naročito na tu brljotinu sa neck magnetom, Licensed FR (na gitari koju su toliko naplatili!), loše isečen neck joint, loše ukucane poslednje pragove i na nalepnicu, ali i onako uopšte. Slike ne mogu da prikažu koliko je sve to rađeno "otprilike":

Mali je ovo grad, u njemu sve se znaaaaaaaaaaaaa.

Kako oni uopste planiraju da opstanu kada rade ofrlje, nije mi jasno.

Sava

Post by Sava » 12 Jan 2010, 19:44

gricko wrote: glede i unatoč odgovora DrGreenthumb - nemam nikakva iskustva sa bilo kojim od domaćih majstora, sem sa mirkom tasićem.
s finansijske strane stvarno mogu da ga preporučim - ne bih pominjao cene javno, ali ako te baš zanima može na PM.
Nneke cene sam i ja pominjao više puta i to samo one za koje znam da su fiksne. Jednostavno nije u redu pominjati cene izrade gitare jer to zavisi od hiljadu i jedne stvari pa neka to kaže sam graditelj. Mislim, možda može da se kaže da imam gitaru koju je napravio taj i taj majstor i koštala me je toliko i toliko, a na njoj je to i to od opreme. Postoje telefoni i adrese majstora ovde u posebnoj rubrici, nazoveš pa saznaš cenu, rokove i slično. Ja tako razmišljam, nadam se da ne grešim.
gricko wrote: "problem" sa mirkom je što on ima neki svoj ritam i način komunikacije. u prevodu - nazoveš, zakažeš dolazak [radi u kući, pa kapiram da nije red], pa posedite i popričate.
Samo da malo ovo razjasnim. Mirko ne radi u kući u bukvalnom smislu (kao neki izvikani majstori) već u svom dvorištu ima poseban prostor sa radionicom. Svakako ga treba pozvati i zakazati viđenje jer on je profesionalac koji živi isključivo od svog rada na instrumentima i ima svoje radno vreme kada je u radionici i tada ne komunicira ni sa kim, što mislim da je ispravno.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 12 Jan 2010, 20:17

To me podseti - da vidite na šta su Jean & Jean uzeli 1000 evra! Ja sam plakao, naročito na tu brljotinu sa neck magnetom, Licensed FR (na gitari koju su toliko naplatili!), loše isečen neck joint, loše ukucane poslednje pragove i na nalepnicu, ali i onako uopšte. Slike ne mogu da prikažu koliko je sve to rađeno "otprilike":...
Ovo je kriminal. Toliko lose da nemam reci. Hvala za upozorenje.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 12 Jan 2010, 20:41

sub_zer0 wrote:
To me podseti - da vidite na šta su Jean & Jean uzeli 1000 evra! Ja sam plakao, naročito na tu brljotinu sa neck magnetom, Licensed FR (na gitari koju su toliko naplatili!), loše isečen neck joint, loše ukucane poslednje pragove i na nalepnicu, ali i onako uopšte. Slike ne mogu da prikažu koliko je sve to rađeno "otprilike":...
Ovo je kriminal. Toliko lose da nemam reci. Hvala za upozorenje.
:1:

MaxOnBass

Post by MaxOnBass » 12 Jan 2010, 20:44

joj ljudi sad me zbuniste.. video sam neke nedavne Ducijeve fotke, izgleda mi kul ali na oko moze svasta da bude.. guess da cu morati jos malo da se raspitam.. ako neko ima neki pametan predlog/iskustvo/samting nek slobodno baci u vidu posta ovde ili PMa.. btw Gricko ajd budi smeker pa mi posalji cenu tog Thumboida na PM :)

evo skoro skupih pare a nisam jos odlucio sta.. prvo vidim sa Kikijem (NS), on je em skup em sa polovinom drveta ne radi.. pa vidim sa Rashom (NS), on isto skup (bez nekog mnogo dobrog glasa da to opravda) em.....skup. na kraju se skoro odlucim za DiBasso (da ne pricam o ciframa, njegov NT mi je sa hardverom izasao kao BO jednog drugog majstora) a na par strana sam cuo losa iskustva, ukljucujuci i ovde.
Image

gricko

Post by gricko » 12 Jan 2010, 21:46

Sava wrote:
gricko wrote: "problem" sa mirkom je što on ima neki svoj ritam i način komunikacije. u prevodu - nazoveš, zakažeš dolazak [radi u kući, pa kapiram da nije red], pa posedite i popričate.
Samo da malo ovo razjasnim. Mirko ne radi u kući u bukvalnom smislu (kao neki izvikani majstori) već u svom dvorištu ima poseban prostor sa radionicom.
da, naravno! izvinjavam se ako je ispalo da radi na podu u dnevnoj sobi dok žena kuva ručak. ;)
ne - ima svoju radionicu koja je u dvorištu porodične kuće. ali nije u pitanju firma u gradu, sa radnim vremenom od-do, pa da se navrati bilo kada. red je nazvati, objasniti šta te zanima, dogovoriti se kad može da se dođe ako ste oboje zainteresovani za saradnju itd....

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 Jan 2010, 15:20

auuuuuuuuuu ova gitara podseca na debries-ov rad (ili kako se vec zvase lik)...

Divlji

Post by Divlji » 13 Jan 2010, 18:30

Rocket Roll wrote:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Prvo, gitara NIJE gotova, NE zato što Žan neće da je završi već zato što ne mogu da se odvojim od iste na 2 nedelje (svirke, snimanja i slično). 1000 evra NISU uzeli, već je to cena u koju je uračunato farbanje, koga, kao što se da videti, nije bilo. Flojd je skinut sa mog matorog Džeksona jer nisam (dok se radilo drvo) imao kinte za flojd. Vrat je radjen posle tela i biće lepljen, kad budem imao 2 nedelje bez bendovskih obaveza. Što se neck magneta tiče namerno je postavljen tako jer (malo elektrotehnike ubaciti ovde) tako radi kao singl bez šuma.
Sve ovo sam rekao Roketu kad sam mu ostavio gitaru. Ne znam da li je na to zaborabio ili "zaboravio".

Jedina greška na gitari je dugi krak, treba da bude tanji sa spoljne strane za oko 1 mm i unutrašnje za 1.5 mm.

@Rocket Roll: Hvala što si iskoristio moju gitaru da napljuješ Žana bez osnova, samo mi nije jasno zašto si meni rekao da je gitara fenomenalna i da super radi... I mogao si da pitaš da li se slažem da okačiš slike moje gitare. Nije da imam nešto protiv, ali se za takve stvari pita, pogotovu kad se radi o radu u toku.

Uzhivaj

P.S. Slike sam namerno naveo da bi ljudi lakše videli ovaj post. Slobodno me banuj zbog toga.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 13 Jan 2010, 19:07

viden

Mrav

Post by Mrav » 13 Jan 2010, 20:07

Maa najbolje, lovu u ruke, u radnju, dobar nov komad odabrati i vozi 8)

I sad kad sam to rekao, verovatno cu kad budem mogao, da dam Goranu da mi uradi magnete rucno :bambi: (inace moram da kazem da je meni ono sto sam radio kod njega super uradio :) )

Custom je custom :metal:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Jan 2010, 20:12

Divlji wrote:I mogao si da pitaš da li se slažem da okačiš slike moje gitare. Nije da imam nešto protiv, ali se za takve stvari pita, pogotovu kad se radi o radu u toku.
Nisam upoznat sa takvim protokolom - ali izvinjavam se.

Što se tiče "pljuvanja" - neka svako po tim slikama donese sud za sebe! Ti zadovoljan (mada mi nije jasno čime), ja nisam. Uopšte. Mislim da je u pitanju prevara i da se za takve brljotine traže pare nazad. To je moje mišljenje, i ja stojim iza toga.

A otići ću i do Joce da mu u lice kažem: Xiphos od 700 evra pored nje zvuči kao japanski Custom Shop a izgleda kao Rols Rojs. Neka nauči zanat ili neka smanji cene.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 13 Jan 2010, 20:33

Kako god, gitara deluje aljkavo urađeno. A headstock, i raspored čivija... i ono dodirivanje žica... Kapiram da neko ko sebi radi gitaru, i početnik je, može ovako da radi. Šta znam, nije skroz korektno da pričam o majstoru koga nisam upoznao, ali mi se ovo toliko uklapa u sliku koju sam stekao slušajući razne horor priče, da mi je jako teško da budem neutralan.

Post Reply