Svaki ruchni rad treba da bude skuplji od ekvivalentnog "mashinskog" jer zahteva vishe radnih sati, a i vishe truda.
@nenadnenad: Da znam

Nishta od crabCora... Mnogo mi je dug donji krak (gitare)

DODATO: Al' su veseli ovi smajliji!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Bile su nove zice, mislio sam da ce leci. A i nisam ni pomislio da setup moze da bude problem.nenadnenad wrote:Ne, nego trebas odma probati gitaru ili reklamirati umesto sto cuvas frustracije
ne vidim iz tvoga posta da li si ti na kraju njega uopšte zvao da reklamiraš to što ti je radio?rock nation wrote:Vidim da dosta hvalite Mirka Tasica, pa da i ja kazem koju.
Nisam. Nisam imao volje da se raspravljam sa njim, bio sam strasno razocaran i ljut. Procitao sam ovde sve najbolje o njemu, nisam ocekivao to sto se dogodilo. Da mu ponovo nosim gitaru, gledam u bob kad ce da bude raspolozen i uradi kako treba, jednostavno mi se nije dalo. Ne svidja mi se kao covek, i ne zelim da ista imam s' njim, bilo kada po bilo kom osnovu.gricko wrote:ne vidim iz tvoga posta da li si ti na kraju njega uopšte zvao da reklamiraš to što ti je radio?rock nation wrote:Vidim da dosta hvalite Mirka Tasica, pa da i ja kazem koju.
Jako je ružno da ovako nešto javno napišeš bez obzira koliko si ljut! Jednostavno to se ne uklapa u dobro vaspitanja!rock nation wrote: E, sad, Mirko radi gitare i siguran sam da zna da uradi setup. Zasto nije? Verujem zato sto nisam menjao pragove kod njega.
Mislim da je mozda dobar majstor, ali i sujetni kreten koji sebi dopusta previse. Platio sam konkretnu stvar, to je sve sto sam trazio od njega. Otkud njemu pravo da me zajebava ( kaznjava ) sto nisam kod njega menjao pragove ili bilo sta drugo? Jer, pitao me ko mi je menjao pragove i vrteo glavom, negodujuci. A pragovi su dobro uradjeni...
Pogotovu što štelovanje oktava ne može pouzdano da se uradi sa novim žicama. Uvek se ostavi par dana da žice legnu i da se propisno istegnu pa se tek onda podešavaju oktave. Ako misliš da će Mirko ili bilo koji drugi majstor da svira tvoju gitaru tri dana da bi ti naštelovao oktave onda si potpuno nerealan. Jednostavno je trebalo da reklamiraš Mirku njegov rad i ja sam siguran da bi on popravio to šzo kažeš da nije dobro uradio.rock nation wrote:Bile su nove zice, mislio sam da ce leci. A i nisam ni pomislio da setup moze da bude problem.nenadnenad wrote:Ne, nego trebas odma probati gitaru ili reklamirati umesto sto cuvas frustracije
Brate, 5 milimetara!!!!! Nema to veze sa novim zicama. Ako nije namerno, onda Mirko i nije tako dobar majstor kao sto se misli.Sava wrote:Jako je ružno da ovako nešto javno napišeš bez obzira koliko si ljut! Jednostavno to se ne uklapa u dobro vaspitanja!rock nation wrote: E, sad, Mirko radi gitare i siguran sam da zna da uradi setup. Zasto nije? Verujem zato sto nisam menjao pragove kod njega.
Mislim da je mozda dobar majstor, ali i sujetni kreten koji sebi dopusta previse. Platio sam konkretnu stvar, to je sve sto sam trazio od njega. Otkud njemu pravo da me zajebava ( kaznjava ) sto nisam kod njega menjao pragove ili bilo sta drugo? Jer, pitao me ko mi je menjao pragove i vrteo glavom, negodujuci. A pragovi su dobro uradjeni...
Ono što o Mirku pouzdano znam to je da nije sujetan, to je tvoja izmišljotina. Pričao sam sa njim o drugim majstorima dosta puta i uvek je sa osmehom govorio o njima. Tako to rade ljudi sigurni u svoje znanje. E sada i najbolji greše i prave propuste. Nisam video tvoju gitaru pa ne mogu da procenjujem da li je on pogrešio ili nije, ali merenje rastojanja nekim metrom je približna vrednost, to je teorija, a u praksi je drukčije pa zato i postoji štelovanje na kobilici!Pogotovu što štelovanje oktava ne može pouzdano da se uradi sa novim žicama. Uvek se ostavi par dana da žice legnu i da se propisno istegnu pa se tek onda podešavaju oktave. Ako misliš da će Mirko ili bilo koji drugi majstor da svira tvoju gitaru tri dana da bi ti naštelovao oktave onda si potpuno nerealan. Jednostavno je trebalo da reklamiraš Mirku njegov rad i ja sam siguran da bi on popravio to šzo kažeš da nije dobro uradio.rock nation wrote:Bile su nove zice, mislio sam da ce leci. A i nisam ni pomislio da setup moze da bude problem.nenadnenad wrote:Ne, nego trebas odma probati gitaru ili reklamirati umesto sto cuvas frustracije
Ponovo se javljam jer si me sada zaintrigirao. Istakao sam šta sam napisao u prethodnom postu, ali me ipak zanima kako i čime si merio to rastojanje. Znači voleo bih da nam objasnim kako (odakle tačno i dokle precizno) i čime si merio rastojanje, da li se tih 5 mm pojavljuje na svim žicama ili samo na nekim?rock nation wrote:Sava wrote:Brate, 5 milimetara!!!!! Nema to veze sa novim zicama. Ako nije namerno, onda Mirko i nije tako dobar majstor kao sto se misli.rock nation wrote: Nisam video tvoju gitaru pa ne mogu da procenjujem da li je on pogrešio ili nije, ali merenje rastojanja nekim metrom je približna vrednost, to je teorija, a u praksi je drukčije pa zato i postoji štelovanje na kobilici!
Pa da zato i pitam na kojoj žici je mereno. Nema veze, u svakom slučaju on mora da zna da se to ispituje štimerom ili sluhom.Tasman wrote: Pitanje je na kojoj žici je mereno.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest