Šta Ste Modifikovali Na Vašoj Gitari?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nikolic025

Re: Šta Ste Modifikovali Na Vašoj Gitari?

Post by nikolic025 » 08 Sep 2011, 18:47

Ovde svaki magnet vredi kao cela gitara...Na kraju krajeva,sve se to veoma lako prebaci na drugu gitaru...Sigurno radi bolje od mnogih gitara koje kostaju kao sve zajedno...Vrat je jako lep,tesko telo,cini mi se da je puno drvo,nisam nigde video da je u slojevima itd...Civije imam stare,takodje se lako vrate...

Jednostavno mi je bilo dosadno,pa sam nasao povoljne magnete i civije,pa reko da se malo iglam...

Da sam te sve pare uzeo i kupio nekog Squiera ili satro Ibaneza od presovane piljevine,pa opet ne radi kako valja,losi magneti itd...Koju god gitaru do 200E da sam uzeo,opet na magnete treba da dam bar 150E itd...

Ma da ne lupetam vise...

Stevan Hinic
ex Muzicar koji pije!

Post by Stevan Hinic » 08 Sep 2011, 19:36

Ne lupas, evo upavo si mi pomogao da se i ja odlucim za upgrade Roostera. Novi magneti ce da mu legnu uskoro! :ziveli:

nikolic025

Post by nikolic025 » 08 Sep 2011, 20:38

Sva tri komada su mene izasla negde oko 100E mozda malo vise,i civije polovne u extra stanju su izasle 15E cini mi se...Tako da za manje od 200E radi brutalno...

A sad sam se naostrio na nesto drugo i nudi mi se zamena za ovo cudo,tako da sam se dzabe muci...To sto mi nude mi vise treba nego gitara,jer imam Fender American Deluxe,tako da mi je ovo bilo za vezbe,probe itd...Tako to ide...:)

Stevan Hinic
ex Muzicar koji pije!

Post by Stevan Hinic » 08 Sep 2011, 21:42

E kod mene je situacija drugacuja, meni je pevac jedina elektricna gitara i nema nista od neke kupovine u skorije vreme, tako da cu nesto bolje od njega morati sam da napravim, sto se i spremam da uradim. Samo sam hteo da cujem da je neko poboljsao svog Roostera, i da to ima smisla. I drago mi je da ima. :ziveli:

bancika

Post by bancika » 09 Sep 2011, 00:50

interesantno su ime smislili za gitaru - cock :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 09 Sep 2011, 01:03

Kontam da je to bila ideja.

nebojsak

Post by nebojsak » 06 Oct 2011, 22:03

Dakle, konačno otišao mrtvi, tupavi i bezlični Dankan JB SH-4, stavio večeras Čukićev custom made u bridž. Fora sa njim je da je rađen bukvalno kao dva odvojena singla, bez onog zajedničkog platea ispod (reče mi da je taj fazon rađen samo na valjda prvoj seriji Jaguara), i zato ima prilično singlast bite, užasno je dinamičan, i raspon zvuka je od akustare pri laganom strummingu do ujedanja i žvać žvać twangerskog attacka pri udaranju. Vrlo responsivan, vrlo svetao za hum. Za sad sam ga probao samo na Cubeu i na custom made hibridu majstora iz Skopja (2 lanpe u preampu i mosfet izlaz, 1x12 G12), na klinu, koji izuva. Videćemo kad se baci u overdrajv, mada se već sad čuje ogromna razlika u odnosu na SD.

Što se tiče Dankana, nije bio najsigurniji da li je samo do nekvalitetne žice ili do brzog razmagnetisavanja poleova. Doduše, od starta je mnogo slabije hvatao magnet od 30-godišnjeg Shadowa u necku, koji je onako jazzerski topao, masan, glasan i zdrav. Funkomat je imao prilike da na licu mesta uporedi ta dva magneta, svojedobno kod njega, i može da posvedoči o razlici u zdravoći™ i prirudi©.

Neću imati vremena da ga probam na Bassmanu, ali u subotu doživljava vatreno krštenje u Zagrebu, zaboden u JCM800 :metal:

Milanares

Post by Milanares » 07 Oct 2011, 08:29

na prvoj seriji kog Jaguara :?: :-?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 07 Oct 2011, 09:21

Image

nebojsak

Post by nebojsak » 07 Oct 2011, 09:47

Milanares wrote:na prvoj seriji kog Jaguara :?: :-?
Fendera, pretpostavljam. Mada, možda je mislio i na kola :idea:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Oct 2011, 12:25

nebojsak wrote:Funkomat je imao prilike da na licu mesta uporedi ta dva magneta, svojedobno kod njega, i može da posvedoči o razlici u zdravoći™ i prirudi©.
Jes vala. Mnogo velika razlika...

Ne kontam sta si stavio...? Ko je Cukic?

Milanares

Post by Milanares » 07 Oct 2011, 12:35

nebojsak wrote:
jedini humbuckeri koji su fabricki turani u jaguare su enforceri, prva serija 2008, ti magneti imaju zajednicki plate ispod, pisem ovo jer tu gitaru imam
dobro sad u KC sig idu dimarzio i paf, al to je nesto drugo

nebojsak

Post by nebojsak » 07 Oct 2011, 12:58

Funkomat wrote:
nebojsak wrote:Funkomat je imao prilike da na licu mesta uporedi ta dva magneta, svojedobno kod njega, i može da posvedoči o razlici u zdravoći™ i prirudi©.
Jes vala. Mnogo velika razlika...

Ne kontam sta si stavio...? Ko je Cukic?
Ranbov basista, krenuo da pravi neke svoje custom magnete, bez nekih pretenzija za komercijalom, nego onako za dušu. Pa mi je zbudžio jedan. Gledaću da snimim nešto kad budem u prilici :lažemrzećega: neaš pojma kakva razlika. Ko što rekoh, po utisku sa golog cleana imaju to vrlo singlasto ujedanje, i neviđeno su dinamični. Baš me zanima da li će mikrofonirati znatno jače od standardnih humova na distu, ali ću prvu priliku za probanje imati na bini, pa kom opanci kom dot kom :)
Milanares wrote:
nebojsak wrote:
jedini humbuckeri koji su fabricki turani u jaguare su enforceri, prva serija 2008, ti magneti imaju zajednicki plate ispod, pisem ovo jer tu gitaru imam
dobro sad u KC sig idu dimarzio i paf, al to je nesto drugo
Neam pojma stvarno, tako mi reče, ja nisam baš ispratio razvoj Jaguara. Njegova priča je generalno ta da nije imao neki specijalno konkretan zvuk na umu, nego je eksperimenta radi krenuo da čačka oko nečega što nije standardno zastupljeno na tržištu, pa se odlučio za ovo :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 07 Oct 2011, 13:27

Dva strucnjaka iz Domovine razglabaju oko gitara. Pisijada. :bambi: :metal: :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 07 Oct 2011, 13:31

Image

Post Reply