Moj prvi pokušaj izrade gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Moj prvi pokušaj izrade gitare
evo da se i ja ukljucim u pricu pred sam finish. gitara i ceo proces izrade je super. jos kada se uzme u obzir da je ovo No 1 onda stvarno sve cestitke. vidi se da si pedantan i da je cela izrada perfektno isplanirana i izvedena. buduci da i sam povremeno pravim gitare ( treca je u sred izrade ) znam sta znaci dovijanje sa alatima i tehnikama. jos jednom sve pohvale a jos da sacekamo i finalno glancanje.
@ mislim-stvarno
Uglavnom se koristi Master, Visa, American expres... Bitno je da na poleđini kartice pored polja gde stoji tvoj potpis ima 3 cifre koje su ti neka vrsta potvrde kartice kada kupuješ na netu. najbolje u samoj banci reci da bi hteo da naručuješ stvari sa neta i da ti treba kartica koja podržava tu opciju.
@ oboss
Najlepše ti hvala na ovako lepim komentarima, posebno mi znači to što imaš iskustva i tačno znaš kako izgleda praviti gitaru bez testere, stubne bušilice ili nekih sličnih mašina koje mnogo znače i što se tiče preciznosti izrade i što se tiče dužine izrade. Iskreno neke od pomenutih mašina će se vrlo uskoro naći u mojoj radionici, ali hajde da ne izmalerišem nešto, biće slika iz radionice da vam se pohvalim i novim alatom...
Uglavnom se koristi Master, Visa, American expres... Bitno je da na poleđini kartice pored polja gde stoji tvoj potpis ima 3 cifre koje su ti neka vrsta potvrde kartice kada kupuješ na netu. najbolje u samoj banci reci da bi hteo da naručuješ stvari sa neta i da ti treba kartica koja podržava tu opciju.
@ oboss
Najlepše ti hvala na ovako lepim komentarima, posebno mi znači to što imaš iskustva i tačno znaš kako izgleda praviti gitaru bez testere, stubne bušilice ili nekih sličnih mašina koje mnogo znače i što se tiče preciznosti izrade i što se tiče dužine izrade. Iskreno neke od pomenutih mašina će se vrlo uskoro naći u mojoj radionici, ali hajde da ne izmalerišem nešto, biće slika iz radionice da vam se pohvalim i novim alatom...

Kao što sam pomenuo pre nekoliko dana došlo je vreme da lagano uređujem svoju radionicu jer planiram ozbiljno da se pozabavim izradom gitara. Moram da se zahvalim i ovako javno svom ujaku koji mi je finansijski pomogao pa ako ovo pročita eto da zna da mislim na to
. HVALA
Evo prve dve mašine u mom arsenalu koje će mi olakšati posao i pomoći mi da sve bude mnogo preciznije...

A evo šta se dobije posle 20-ak minuta "igranja" tračnom testerom i medijapanom:

Sada sledi šmirglanje i dovođenje ovih šablona do savršenstva. Ovo je medijapan od 10mm, zatim sve to kopiram na deblji od 19mm koji će ujedno biti i finalni šablon. Nadam se ipak da će lepo vreme napokon da dođe kako bih mogao LP-a da ofarbam do kraja.
Nastavak sledi...

Evo prve dve mašine u mom arsenalu koje će mi olakšati posao i pomoći mi da sve bude mnogo preciznije...

A evo šta se dobije posle 20-ak minuta "igranja" tračnom testerom i medijapanom:

Sada sledi šmirglanje i dovođenje ovih šablona do savršenstva. Ovo je medijapan od 10mm, zatim sve to kopiram na deblji od 19mm koji će ujedno biti i finalni šablon. Nadam se ipak da će lepo vreme napokon da dođe kako bih mogao LP-a da ofarbam do kraja.
Nastavak sledi...

- sirac-šunka
- vragolan
Pa lepo!
Jesi li konacno nasao taj javor za vrat?
Ja nisam palio do BG-a
Jesi li konacno nasao taj javor za vrat?
Ja nisam palio do BG-a

ohoho bice ovde vidim ja novi svetski brend gitara i to u ovo vreme krize....fender,gibson,mm,ibanez,jacson i kompanija mogu da pakuju kofere jer novi serif je stigao u grad

@ sirac-šunka
Još nisam išao do BG-a za javor, planiram prvo da pogledam u onoj pilani kod "broja 6" nego nikako da nađem slobodno vreme da odem, nadam se da ću to izvesti uskoro. Ako ne nađem ništa zadovoljavajuće idem u BG.
@ ac10
Lepo od tebe što tako misliš..
Ali biće ovo Srpski brend, svetsko a naše... 
Još nisam išao do BG-a za javor, planiram prvo da pogledam u onoj pilani kod "broja 6" nego nikako da nađem slobodno vreme da odem, nadam se da ću to izvesti uskoro. Ako ne nađem ništa zadovoljavajuće idem u BG.
@ ac10
Lepo od tebe što tako misliš..

o pa ovo su ozbiljne masinice. svaka cast. samo napred. sto se tice sablona ja bi ti preporucio da probas sa forexom. to su plasticne table debljina od 3 mm do 10 mm. nisu krte i tvrde kao klirit i mogu se skalperom rezati.ja sam radio sablon na 5mm debelom forexu i bas sam zadovoljan. lagan je, nije krt a moze se precizno dovesti na meru.
lepe slike fino
sve najbolje u buducem radu, and dont give it up. 

@oboss
Kao što i rekoh, ozbiljno sam rešio da se pozabavim izradom gitara pa sam mislio da mi treba i ozbiljne mašine
. Hvala ti za savet u vezi materijala za šablon, probaću da napravim ovako od medijapana pa ću možda vremenom da potražim i forex i samo da prekopiram. Inače, šta je to forex, gde ima da se kupi, koja cena...?
@ dweezil
Hvala na podršci i lepim željama
.
Kao što i rekoh, ozbiljno sam rešio da se pozabavim izradom gitara pa sam mislio da mi treba i ozbiljne mašine

@ dweezil
Hvala na podršci i lepim željama

svaka cast bice to prava lepotica 

Jako lepo izgleda.
Svaka cast!
Jedva cekam da vidim sklopljenu gitaru.
Svaka cast!

- sirac-šunka
- vragolan
Finally!
Congratulations!
Eh, javi se kad namestis zice pa da prosviramo nesto
Congratulations!
Eh, javi se kad namestis zice pa da prosviramo nesto

Last edited by sirac-šunka on 31 Mar 2009, 21:44, edited 1 time in total.
+1Funkomat wrote:Jako lepo izgleda.
Svaka cast!