Drugari, zanima me vaše mišljenje...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply

Koji od ova dva dizajna vam se više sviđa

T1
16
46%
T2
19
54%

Total votes: 35

Kristijan
Uvaženi član

Re: Drugari, zanima me vaše mišljenje...

Post by Kristijan » 07 Nov 2012, 14:18

Све си ти то у праву... Али за продају гитара напољу је потребан огроман новац. То је баш озбиљна препрека. Мора да се крене ситнијим корацима.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 07 Nov 2012, 14:43

Slazhem se, slazhem...
Mislim da van ovog foruma, rachunajuci tu i neme posmatrache ljude koji godinama gledaju a ne postuju, i nema nekih narochito velikih lozhnji na sve ove stvari u Srbiji. Chak ni kad bi lupam, Janko i Zhica kao gitaristi najboljeg benda kod nas Temple-a, uzeli da sviraju Nikoline gitare, niko ne bi uzeo njih, nego bi rekli jao vidi ove patrio-ludake podrzhavaju domacicu, strava, josh jedan plus za njih, imaju orange i hajvate sve shto ubodesh ima da zvuchi extra, a odoh ja sad na KP da ganjam fendera za 350e. NIkola je vrhunski majstor, mnogo iznad svog trenutnog nivoa afirmisanosti, iz mog poshtovanja prema njegovom radu samo i postujem ovde ove "nemoj Nikola" rechenice. Nikola ja nek ti budem neki annoying glas koji kao neshto dobacuje, a ostale slushaj i uvazhavaj u potpunosti!

pedja 81

Post by pedja 81 » 07 Nov 2012, 16:38

Bude li je svirao Vlatko Ili Anton ili neko ekstra poznat u Srbiji prodaces po neku sigurno u Srbiji.Bude li je svirao Santana prodaces koliko god mozes da napravis sigurno.Pazi nista nije nemoguce,ali u suprotnom nisam optimista.Doziveces da ti gitaru neko menja za svinju kao sto smo imali prilike skoro da vidimo na KP i ako je ona ekstra-sto verovatno mnogo boli.I samo se isplati ukoliko imas CNC, jer kako ti radis taj rad i taj trud,vreme nema teorije da naplatis sem ako si dokon i situiran pa da radis za dzabe.
Izvini na pesimizmu ali mislim da tako stvari stoje.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 07 Nov 2012, 19:39

Па оно... док се ништа не предузима, ништа се и не дешава. Све и да подухват није апсолутно успешан, свакако је некакво искуство. Мислим да је увек боље да жалиш због онога што си урадио него да жалиш због онога што ниси урадио. Зато ја Николу подржавам без резерве, као и све друге људе који се храбро упусте у подухвате који не обећавају славу и зараду од 300%.

oboss

Post by oboss » 07 Nov 2012, 19:58

podrska i od mene i to maximalna. stoji da smo se svi zanosili cim nesto naucimo da radimo da ce nam se to i isplatiti i da cemo serijski praviti nase proizvode i da ce se sve to finansijski isplatiti i da ce devojke vlaziti na pominjanje naseg imena zbog naseg uspeha. ali poenta je da je prava satisfakcija cinjenica da si nesto napravio i da je to jako kvalitetno i da je to nesto sa cime se ponosis i iza cega stojis. ja verovatno nisam bas najbolji primer u odnosu prema novcu ali stojim pri tome da je bolje zaraditi jedan dinar nego ne zaraditi dva. stvarno ali stvarno nije sve u novcu. naravno da je glupo raditi nesto pri cemu si u gubitku i jos ti je muka sto to radis ali ako imas bilo kakvu satisfakciju nista nije uzaludno. da nije tako muzikom bi se bavili samo zbog novca , gitare bi pravili samo da bi zaradili ect... uzivanje u pravljenju gitare i sviranju iste i slusanju kako je drugi sviraju je veoma slicno onom uzivanju dok si na bini i prenosis energiju na publiku. pravljenje svog brenda i istrajavanje na putu ucenja i napredovanja je poput pisanja pesme, knjige ili slikanja . cesto nije isplativo ali krativnost ti jednostavno ne da mira.
sa druge strane ljubav za ljubav sir za pare tako da je pedja 81 sa jedne strane potpuno u pravu i ako ti gitara jede od dece leba ... sta reci.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 08 Nov 2012, 08:33

Nemanja, potpuno si u pravu za magnete koje si predložio, poslušao sam kući ovaj snimak. Stvarno mnogo toga može da se izvuče iz njih, treba definitivno uzeti ovo u razmatranje. Kao što sam rekao, svaki predlog uzimam za ozbiljno, hvala :ziveli:

Cortex, moram da ti se zahvalim na velikim komplimentima koje si mi uputio, zaista jako prija. S druge strane svestan sam ovoga što ste mi rekli i ti i pedja81, jasno je meni gde mi živimo, koliko ljudi imaju para, koliko su spremni za neke novotarije... Hvala obojici na iskrenosti, sve što ste rekli apsolutno stoji.

E sad, u pravu su i Kristijan i oboss, jednostavno moram da probam pa ćemo videti. Ja na to gledam ovako, napravim recimo 2 gitare, probam da ih malo reklamiram, pokažem na nekom skupu (neki MF samit kao što je bio u Novom Sadu), probam da ih ostavim u nekoj od muzičkih prodavnica (imam već neku šemu možda), nađem nekoga ko mi mogao da uradi malo ozbiljnije fotografije pa to postavim na svoj FB profil, napravim neki snimak uz pomoć nekog ozbiljnijeg gitariste, dam nekom da koristi gitare za neku svirku... Sve to u cilju reklame i priklupljanja utisaka. Ne moram da krenem odmah da osvajam svet ali bilo bi lepo da se ljudi po Srbiji i eventualno u zemljama ex-Yu zainteresuju. Kako reče pedja81, da imam CNC isplatilo bi mi se. Ako uspem da prodam nekoliko gitara i nastavim da radim kopije kao do sad i popravke koje radim baš dosta u poslednje vreme (nema smisla da vas davim na forumu svakom zamenom nuta, pragova, nivelacijom, set-upom...) onda ću možda moći vremenom da sebi priuštim jedan ozbiljan CNC, ali o tom po tom...

Pa i ako sve to ne prođe imaću par gitara koje ću moći sam da svirkam po kući pa i da sinovima ostavim, obojica su već "zatrovani" rock muzikom pa se možda neko od njih uhvati gitare i počne ozbiljnije da svira. Pa eto, neka se malo hvale kako im je tata napravio gitaru :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 Nov 2012, 08:45

:) :ziveli: :ziveli: :ziveli: ma samo napred! Nema radosti vece od radosti kreacije!

ApplePie

Post by ApplePie » 08 Nov 2012, 10:03

Cortex wrote::) :ziveli: :ziveli: :ziveli: ma samo napred! Nema radosti vece od radosti kreacije!
Da ne bi blebetao ja previše, ovo je post koji govori sve :D :ziveli: :bambi: :1:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 08 Nov 2012, 12:51

Drugari, u dogovoru sa Nikolom on je oznacio slike i napravili glasanje.. znaci shooot...

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 08 Nov 2012, 13:06

Hvala moderatoru na pomoći :)

E pa ako vas ne mrzi vratite se na prvi post i glasajte između dve slike označene sa T1 i T2, onda će biti jasnija situacija. I naravno, nastavite sa savetima, sve pratim... :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Nov 2012, 14:02

Meni je kec bolji s tim sto mi se ne svidja spic na donjem rogu.

Stevan Hinic
ex Muzicar koji pije!

Post by Stevan Hinic » 08 Nov 2012, 15:15

T1 definitivno, a Funkomat je u pravu, donji rog bi i po mom misljenju trebalo da izgleda drugacije. Mozda da donji rog bude malo zaobljeniji, ne toliko ostar.
Pozdrav Nikola i , ako nesto znaci imas punu podrsku od mene, svaka cast sto ces da furas neki svoj dizajn. :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 08 Nov 2012, 15:21

Što se mene tiče, T1 totalna pobeda. Što bi Cortex rekao - Fatality, Flawless victory. :lol: :ziveli:

Donji rog je po meni taman izmenjen u odnosu na original koliko treba.

Iskreno, nisam znao šta da napišem treba li se u to upuštati ili ne. Postoje argumenti i za jedno i za drugo.

Ja bih svakako voleo da pokušaš, pa da kroz neko vreme negde vidim i čujem kako se ljudi hvale da sviraju tvoje gitare. Imaš moju punu podršku, i nestrpljivo čekam početak i realizaciju bilo kog projekta za koji se odlučiš. Hrabro napred. :metal: :ziveli:

Milanares

Post by Milanares » 08 Nov 2012, 15:36

T2, telo jova, vrat javor, profil C modern, dobar rosewood, 12" radius, 22 praga, wilkinson 2-point trem, Suhr Landau SSH set, finiš karamel, nitro mat, crna maska, matching headstock. Komad da ne prelazi 3,5 kg... i ja ću stati u red :)
I da, ako može na rate, valjda će i ovi prasići da se prodaju.
:ziveli:
pedja 81 wrote:Pazi nista nije nemoguće,ali u suprotnom nisam optimista.
:1:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 08 Nov 2012, 16:07

Samo da dodam misljenje basiste, ne mirisem ove oblike (jbg, ja sam explorer/sg kind of guy po pitanju gitara), ali mi T2 ipak lepse izgleda, ono, jednaki su rogovi nekako, oba ostra

Post Reply