Veslo
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Veslo
Iz Majtijeve radionice:
Napreduje, napreduje
Spoiler:
- mislim_stvarno
kod vas nema pauze
Do jaja u svakom slucaju 

Okac vredan, ja za sad ne radim bas nista.
Realno izmedju cnc-a i malo cimanja, gitara moze biti opusteno gotova (spremna za farbu) za jedan vikend. Izuzev lepljenja drveta, jel..
Mada mislim da svi ovo radimo da bi deljali drvo, ne da bi imali jos jednu gitaru, pa valja i malo razvuci.

Realno izmedju cnc-a i malo cimanja, gitara moze biti opusteno gotova (spremna za farbu) za jedan vikend. Izuzev lepljenja drveta, jel..
Mada mislim da svi ovo radimo da bi deljali drvo, ne da bi imali jos jednu gitaru, pa valja i malo razvuci.

Sto lepo.
ugrabio jedan dan da malo radim

Spoiler:

- mislim_stvarno

Nemam reci! Ti, majti i ostali me uvek odusevite kako brzo radite i kako sve to izgleda fenomenalno!
mislim_stvarno wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Nemam reci! Ti, majti i ostali me uvek odusevite kako brzo radite i kako sve to izgleda fenomenalno!

jeste trebao top ali ga na kraju ne stavih... ne znam ni sam zasto.luci wrote:cekaj jel nije trebalo da ide top na tu gitaru? ovaj javor sto si mi pokazao?
odlicno napreduje inace.. i zanimljivo izgleda mada sam ja skeptican po pitanju udbonosti takve gitare..
Sto se udobnosti tice, mora se matori uzeti u ruke. slazem se da izgleda neudobno, ali pod rukom deluje bas bas fino. Besmislen pristup pragovima, lagana... sve kako treba. Mene vise brine kako ce da zvuci, ali to cemo vec videti.

Ja sto sam probao par gitara tog tipa, iskreno, ni jednoj nisam nasao zamerku - svaka je radila shodno tome kakve je magnete imala -> ona sa aktivnim magnetima je jbg, radila kako bi covek ocekivao od aktivne struje, a pasivne su opet imale taj smek. Ono sto im je bilo zajednicko to je da su zaista bile i vise nego preudobne za sviranje sto se tice svirljivosti. Jedino mi je taj nedostatak headstocka u prvi mah izazvao neko vizuelno pomeranje tipa - mislim da sam na poziciji petog praga a zapravo sam na sedmom.

brate nisi stavio top zato sto ti je zena rekla da ces biti ljakse ako to uradis
will

i to je tacno
mada je to bilo za boju, ne za javor
mada je to bilo za boju, ne za javor
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Super brza izrada, svaka cast!
Kontam da bi led-ovi legli na veslo opasno, tako mi deluje oblik gitare da ide neshto alien-oliko uz nju

Kontam da bi led-ovi legli na veslo opasno, tako mi deluje oblik gitare da ide neshto alien-oliko uz nju

Ledovi bi legli.. ali nekako nisu dovoljno gej i injorfejs.
Smislice se vec nesto do kraja gitare, sigurno.
Smislice se vec nesto do kraja gitare, sigurno.