Hvala puno!
Ovdje ne kacim mnogo slika, a filling i smirglanje nisam ni kacio. Ovo sto moze da se vidi na slikama ovdje je mislim bilo 100max ili cak samo cikling, tako da jeste grubo, dobro si vidio. Ustvari idem do 800-1000, rotosander i ruke po coskovima, malo dremel gdje bas ne mogu da se zavucem. Bice neka fotka i toga kad okacim bajcovanje u smedje. Top je vec izglancan do 1000, samo je ova boja sad sve izbrazdala zbog nacina nanosenja.
Ovo je zlatna pasta, akrilna na vodenoj bazi i nanosi se spatlom ili sundjerom. Ja koristim sundjer i to ostavlja milion ovih neravnina sa slike, ima i par nepravilnosti. Kad poravnam ide i treca ruka zlata, pa onda smirglanje do bar 800, mozda ostavim malo teksture jer malo lici na goldleaf izbliza. Pasta je Marabuova, moze se naci u radnjama za rucni rad. Susi se bukvalno za minut. I ne ostaje predugo na rukama
Nasao sam neke varijante za poliuretanski lak u spreju, to mi je mnogo lakse nego da gnjavim nekog, posto vise nemam kompresor...jeli neko vec probao?
Btw planiram da uzmem oscilating rotary sander, to ce biti kvantni skok za ovo kako sam to do sada rjesavao...
Bice malo rada i sa metalom, zamjenicu kandzu za sada, a kad uzmem materijal vjerovatno i trem blok, ovaj je od one otuzne sivkaste legure...