Pozdrav svima

kako za reči hvale, tako i na kritikama za detalje, kojih sam svestan da je moglo i bolje, kao na primer za potpise, ali sam i sam bio u dilemi, da li ih raditi pečatom, vrelim žigosanjem, katerom, nalepnicom, pa ivice nalepnice istanjiti finom šmirglom i prelakirati onda, ili ispisati iz ruke i iz prve, pa sam odlučio da "ižvrljam" iz prve i bez popravki. To nisam odlučio toliko zbog "handmade" utiska, nego više iz razloga jer sam slikar, pa volim taj ekspresionistički, spontani momenat, neponovljiv. Takođe moram napomenuti i nešto oko rupa za žice u telu, za string ferules, koje su malo smaknute zaista, ali sam i tu ortodoksan i ne bušim ih niti na mašini, niti na stubnoj bušilici, nego iz ruke namerno. Kad je reč o kapici prekidača, nju nisam radio od jasena, pa tonirao, jer je izložena velikom habanju, nego sam je izradio od kanadskog oraha, kojem je ovo autentična boja, iz komada je, iskopan borerom i nisam ga lakirao, već samo ispolirao i utrljao malo ulja. Picquard nije toliko kič, koliko je patetičan možda i fensi, čak i meni, ali svi imamo takve momente, pa i ja, a inače mi je omiljeni Ply Black 5 Hole, međutim trenutno radim i jednog telecastera, koji će biti tamno braon boje, sa debelim braon kožnim picquardom. Dok to ne bude gotovo, pa da sa vama podelim i taj deo ljubavi prema telecasterima, evo nečeg što je još u "skiciranju"...