RR Feat. (Gaussmarkov) Dr. Boogey -> "Mesa Boogie in a Box"
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: RR Feat. (Gaussmarkov) Dr. Boogey -> "Mesa Boogie in a B
Ja sad probao prvi put, baš tu. Meni to previše scoopa za moj hi gain ukus, ne moš ga isterati, al kapiram da ima tko voli. Uglavnom, bije za sve pare. Gruvali ga kroz Bassman 135 + Peavey XXX 412.
- mislim_stvarno
diezel fet?cccira wrote:dodjosmo do amp in a box pedala tojest, konkretno, Dr. Boogey i Diefet
jel to ima negde shema ili neko pravi?
- mislim_stvarno
jes' odma' sam i ja nasao tu stranicu... 

- Rocket Roll
Par klipova najsvežijeg primerka kojeg sam pravio:
obrijao si se ? bas mladoliko izgledas

- Rocket Roll
Zdrav život i četiri sata joge dnevno 

...i Maideni naravno 

Pozdrav drugari!
Uradio sam jednog dr boogia, koristio sam gausmarkov semu, sve je odradjeno korektno i pedantno.
Trimere sam podesio na oko 4.5-5V, zvuk je odlican, ali kad ne sviram cuje se vristanje, slicno
kao mikrofonija samo ostrije. Eksperimentisao sam sa tranzistorima, pa sam na q2 stavio 2n5484, ostali
su j201, tada sam uspeo da umanjim vrisak, voltaze su: q1=4.71; q2=1.56; q3= 1.56;q4=4.71
Situacija je mnogo bolja, ali i dalje kada bi pojacao volume do kraja ili treble, ponovo se javlja isti problem.
Zice do potenciometra sam maksimalno skratio, izolovao, za ulaz i izlaz sam koristio pancir kabl, neutrik uticnice itd...
Mozda da se ugradi output buffer, mada sam cuo da moze i bez toga?
Da li je neko imao slican problem, i kako moze da se resi?
Uradio sam jednog dr boogia, koristio sam gausmarkov semu, sve je odradjeno korektno i pedantno.
Trimere sam podesio na oko 4.5-5V, zvuk je odlican, ali kad ne sviram cuje se vristanje, slicno
kao mikrofonija samo ostrije. Eksperimentisao sam sa tranzistorima, pa sam na q2 stavio 2n5484, ostali
su j201, tada sam uspeo da umanjim vrisak, voltaze su: q1=4.71; q2=1.56; q3= 1.56;q4=4.71
Situacija je mnogo bolja, ali i dalje kada bi pojacao volume do kraja ili treble, ponovo se javlja isti problem.
Zice do potenciometra sam maksimalno skratio, izolovao, za ulaz i izlaz sam koristio pancir kabl, neutrik uticnice itd...
Mozda da se ugradi output buffer, mada sam cuo da moze i bez toga?
Da li je neko imao slican problem, i kako moze da se resi?
- Rocket Roll
Ne zove se to "vrisak" nego "samooscilacija". Samooscilacija je (skoro) uvek problem sa masom, odnosno uzemljenjem. Pregledaj mase, i trebalo bi da ti se sve samo kaže.
ja mislim da ti mnogo losa reklama,ama bas mnogo,jer dzabe emg,peavey valve king,kad meni ovo NEMA muda iskreno.Zvuci mi mnogo prazno,stvarno bez MUDA!!!! a i sa ovom kosicom,osisaj se decko,dobio si tikove,jebo te milan stankovic,isti si on.(znam rocket da nisi ti ovo)Rocket Roll wrote:Par klipova najsvežijeg primerka kojeg sam pravio:
ovo je dr boogey
- Rocket Roll
Nisam fashion guru, samo pravim pedale, zabogaBorn_Dead wrote:...osisaj se decko...

Rocket, jel radis po porudzbini? I ako da, za koju lovu? 

zanm da nisi,valjda ce da vidi ova tvoja musterija (pravi je dzustin biber ) xDRocket Roll wrote:Nisam fashion guru, samo pravim pedale, zabogaBorn_Dead wrote:...osisaj se decko...
Uz rizik da ispadnem glup u društvu: Moram priznati da je moje iskustvo sa Rectumfrierima skoro nepostojeće, znači više slušalačko, nisam imao nekog u posedu ili ga ljudski isvirao, ali sam ga čuo više puta lepo. I ono, znam kako radi lampa, lampa u lampašu. Preslušao sam niz nekih klipova ovih i onih - Boogie u pedali, lepo zvuči kao koncept. I ovo jeste PUNO distorzije, količinski. Ali meni ovo zvuči kao manje originalna replika bugija od toga da je neko ubo glupi POD XT. Bukvalno zvuči kao solidstate distorzija, nikakav krem, mast, sustain, niti na jednom klipu ton ne peva, zvuči kao recimo Solid State Randall, Pantera fazon, ili kao bilo koja solidstate pedala. Ima sličnost sa bugijem pomalo u karakteru ali se ni približno ne ponaša slično, naročito kad se svira solo. Ja propuštam da shvatim nešto ili..? Ozbiljan sam, ne podjebavam niti pljujem, interesuje me.