Problem - Cray Strat bez signala

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

guv'nor

Re: Problem - Cray Strat bez signala

Post by guv'nor » 21 Mar 2009, 19:20

Ok, hvala, pokušaću da to uradim što pre, mada sam u extra žurbi... Nadam se da ću se javiti za pola sata sa vestima da bar prekidač radi, ako ne i vol pot.
E da, dok sam sve rasklapao i proveravao desilo se nešto - unuštio sam 022k cap sa tone pota.
Jel mogu bez njega sve da ispovezujem?
Last edited by guv'nor on 21 Mar 2009, 19:23, edited 1 time in total.

dweezil

Post by dweezil » 21 Mar 2009, 20:18

Uh situacija sa tvojom gitarom vec pocinje da me iritira :D svaki put kad vidim poslednji post @guvnor na ovom delu foruma ochekujem da si napokon reshio problem. Evo ako zelis ja cu ti posuditi benzin i upaljach. :)

guv'nor

Post by guv'nor » 21 Mar 2009, 20:37

dweezil wrote: Evo ako zelis ja cu ti posuditi benzin i upaljach.
Nije problem, imam u sobi i jedno i drugo, nego me brine to što sam čuo da poly finiš "pušta" crn dim i exta dismr u toku sagorevanja. Ali i o tome će biti tema! :mrgreen:

Evo da se "malo obradujemo":
Povezao sam prekidač i vol potenciometar sa magnetima i sve šljaka ok.
Sutra ću povezati druga dva pota i definitivno izvaliti šta ne radi.
(samo da ne bude da sve radi. u tom slučaju se viđam sa dweezilom i nosim mu gitaru da je on ritualno zapali! :mrgreen: )

Ili možda poslušam EVH-a, ostavim sve kako je i konačno utuvim sebi u glavu:"Volume IS Tone!" :lol:
:ziveli:

Zlo

Post by Zlo » 22 Mar 2009, 02:11

Imamo jednu temu na forumu gde je decko imao problem posle zamene zica cini mi se.Gitara uopste nije imala zvuk nakon toga.A covek samo zaboravio da pojaca Volume :lol: :lol:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Mar 2009, 03:13

Zlo wrote:Imamo jednu temu na forumu gde je decko imao problem posle zamene zica cini mi se.Gitara uopste nije imala zvuk nakon toga.A covek samo zaboravio da pojaca Volume :lol: :lol:
:lol:
To je bila jedna od boljih tema.

guv'nor

Post by guv'nor » 22 Mar 2009, 03:27

Zlo wrote:Imamo jednu temu na forumu gde je decko imao problem posle zamene zica cini mi se.Gitara uopste nije imala zvuk nakon toga.A covek samo zaboravio da pojaca Volume :lol: :lol:
Drago mi je što verujete u mene... :mrgreen:
Mada, što vreme više prolazi... :hide:

dweezil

Post by dweezil » 22 Mar 2009, 12:34

pa izgleda da je jedan od tone potova definitivno.

majtimika

Post by majtimika » 22 Mar 2009, 16:07

moja pretpostavka, ovo je zesce lupanje ali je moguce.

Ako ti je kondenzator prekratio Tj bio u kratkom spoju. i ako ti je bio smanjen ton pot trebalo bi da imas spoj signal na masu i cao ni glasa

ponavljam zesce lupetanje

guv'nor

Post by guv'nor » 22 Mar 2009, 16:17

Nešto definitivno jeste, a sa obzirom da ću poslušati i tebe i dweezil-a, otići ću sutra da ispazarim jedan pot.
U tom slučaju ću biti siguran da rešavam problem jer dobijam i pot i kondenzator, pa #$#$& li ga, nema šta više da me zeza.
Definitivno su samo te dve opcije ostale, jer je trenutno gitara vezana na sledeći način:
magneti-prekidač-vol potenciometar-džek
I zahvaljujući tome danas sam uspeo konačno malo da se igram! :D

http://www.box.net/shared/tdxgosh821

dweezil

Post by dweezil » 22 Mar 2009, 16:20

a eventualno sto si josh mogo da uradish je da prsnesh malo Contact spraya u svaki tone pot na mali otvor na dnu i da ih izvrtish malo.

guv'nor

Post by guv'nor » 22 Mar 2009, 16:22

Eto, uradiću i to sutra kada budem sve povezivao, mada gitara je godinu dana stara, pre će biti da je neki feler-otkazivanje.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 22 Mar 2009, 16:48

Bez želje da budem grumpy old man (što jesam svakako, priznajem :oops: ), moram da primetim da si kad se saberu troškovi telekomunikacija, izgubljeno vreme (gde je vreme=novac), utrošeni materijal... i šta već drugo... do sada, brat bratu, mogao bar 2 puta da odneseš gitaru kod majstora, i još da ti ostane za pivu :D

Ma da si nam živ još najmanje 100 godina :D :ziveli:

majtimika

Post by majtimika » 22 Mar 2009, 16:49

Kristijan wrote:Bez želje da budem grumpy old man (što jesam svakako, priznajem :oops: ), moram da primetim da si kad se saberu troškovi telekomunikacija, izgubljeno vreme (gde je vreme=novac), utrošeni materijal... i šta već drugo... do sada, brat bratu, mogao bar 2 puta da odneseš gitaru kod majstora, i još da ti ostane za pivu :D

Ma da si nam živ još najmanje 100 godina :D :ziveli:
+1

guv'nor

Post by guv'nor » 22 Mar 2009, 22:57

Jeste, sve to stoji i potpuno si pravu. :hide:
Sve bi to bilo mnogo drugačije da sam od početka cele priče sa sobom imao odgovarajući alat... E, gde bi mi kraj bio... :D

Olakšavajuća okolnost - nije mi bilo nikakvo moranje da je sredim što pre (jer su trenutno jedine svirke koje imam - svirke sa akustarom) tako da sam mogao da dozvolim sebi par dana oduška - mnogo mi je prijatnije kada je gitara kod mene, makar bila i neispravna, nego par dana kod nekog majstora. :theyareontome_2:
I kapiram da će to biti jedan veliki plus, jer kada je sada sredim, sledeći put će sve to trajati po par minuta.
Isto kao što je u samom početku bilo i sa zamenom žica, pa onda menjanjem magneta, setovanjem vrata i akcije...
Druga stvar je kada menjaš pragove ili kosku na vratu, ovo je nešto što svako može da uradi ako mu neko objasni i ako bar jednom sam proba.

Sve u svemu, pokušavam da ne budem jedan od onih koji u pomoć zovu "stručno lice" da im instalira WinAmp... :mrgreen:

P.S. Sorry ako je ton posta ozbiljan, odlično sam raspoložen i nisam "kritiku" doživeo kao loš momenat :D - jednostavno, nisam spavao 48 sati (svadba :mrgreen: ) i jedva čekam da se ispružim i nadoknadim propušteno. Zbog toga reči teško izlaze, a rečenice sklapam - ne znam ni sam na koju foru... :mrgreen:

:ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Mar 2009, 18:40

Ma šala mala... Nego, ako sam ja dobro razumeo, ti sam instaliraš WinAmp? Je l' može neki ilustrovani tutorijal? :lol:

Post Reply