Problem - Cray Strat bez signala
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Problem - Cray Strat bez signala
Ok, hvala, pokušaću da to uradim što pre, mada sam u extra žurbi... Nadam se da ću se javiti za pola sata sa vestima da bar prekidač radi, ako ne i vol pot.
E da, dok sam sve rasklapao i proveravao desilo se nešto - unuštio sam 022k cap sa tone pota.
Jel mogu bez njega sve da ispovezujem?
E da, dok sam sve rasklapao i proveravao desilo se nešto - unuštio sam 022k cap sa tone pota.
Jel mogu bez njega sve da ispovezujem?
Last edited by guv'nor on 21 Mar 2009, 19:23, edited 1 time in total.
Uh situacija sa tvojom gitarom vec pocinje da me iritira
svaki put kad vidim poslednji post @guvnor na ovom delu foruma ochekujem da si napokon reshio problem. Evo ako zelis ja cu ti posuditi benzin i upaljach. 

Nije problem, imam u sobi i jedno i drugo, nego me brine to što sam čuo da poly finiš "pušta" crn dim i exta dismr u toku sagorevanja. Ali i o tome će biti tema!dweezil wrote: Evo ako zelis ja cu ti posuditi benzin i upaljach.

Evo da se "malo obradujemo":
Povezao sam prekidač i vol potenciometar sa magnetima i sve šljaka ok.
Sutra ću povezati druga dva pota i definitivno izvaliti šta ne radi.
(samo da ne bude da sve radi. u tom slučaju se viđam sa dweezilom i nosim mu gitaru da je on ritualno zapali!

Ili možda poslušam EVH-a, ostavim sve kako je i konačno utuvim sebi u glavu:"Volume IS Tone!"

Imamo jednu temu na forumu gde je decko imao problem posle zamene zica cini mi se.Gitara uopste nije imala zvuk nakon toga.A covek samo zaboravio da pojaca Volume

Zlo wrote:Imamo jednu temu na forumu gde je decko imao problem posle zamene zica cini mi se.Gitara uopste nije imala zvuk nakon toga.A covek samo zaboravio da pojaca Volume![]()

To je bila jedna od boljih tema.
Drago mi je što verujete u mene...Zlo wrote:Imamo jednu temu na forumu gde je decko imao problem posle zamene zica cini mi se.Gitara uopste nije imala zvuk nakon toga.A covek samo zaboravio da pojaca Volume![]()

Mada, što vreme više prolazi...

pa izgleda da je jedan od tone potova definitivno.
moja pretpostavka, ovo je zesce lupanje ali je moguce.
Ako ti je kondenzator prekratio Tj bio u kratkom spoju. i ako ti je bio smanjen ton pot trebalo bi da imas spoj signal na masu i cao ni glasa
ponavljam zesce lupetanje
Ako ti je kondenzator prekratio Tj bio u kratkom spoju. i ako ti je bio smanjen ton pot trebalo bi da imas spoj signal na masu i cao ni glasa
ponavljam zesce lupetanje
Nešto definitivno jeste, a sa obzirom da ću poslušati i tebe i dweezil-a, otići ću sutra da ispazarim jedan pot.
U tom slučaju ću biti siguran da rešavam problem jer dobijam i pot i kondenzator, pa #$#$& li ga, nema šta više da me zeza.
Definitivno su samo te dve opcije ostale, jer je trenutno gitara vezana na sledeći način:
magneti-prekidač-vol potenciometar-džek
I zahvaljujući tome danas sam uspeo konačno malo da se igram!
http://www.box.net/shared/tdxgosh821
U tom slučaju ću biti siguran da rešavam problem jer dobijam i pot i kondenzator, pa #$#$& li ga, nema šta više da me zeza.
Definitivno su samo te dve opcije ostale, jer je trenutno gitara vezana na sledeći način:
magneti-prekidač-vol potenciometar-džek
I zahvaljujući tome danas sam uspeo konačno malo da se igram!

http://www.box.net/shared/tdxgosh821
a eventualno sto si josh mogo da uradish je da prsnesh malo Contact spraya u svaki tone pot na mali otvor na dnu i da ih izvrtish malo.
Eto, uradiću i to sutra kada budem sve povezivao, mada gitara je godinu dana stara, pre će biti da je neki feler-otkazivanje.
Bez želje da budem grumpy old man (što jesam svakako, priznajem
), moram da primetim da si kad se saberu troškovi telekomunikacija, izgubljeno vreme (gde je vreme=novac), utrošeni materijal... i šta već drugo... do sada, brat bratu, mogao bar 2 puta da odneseš gitaru kod majstora, i još da ti ostane za pivu
Ma da si nam živ još najmanje 100 godina

Ma da si nam živ još najmanje 100 godina

+1Kristijan wrote:Bez želje da budem grumpy old man (što jesam svakako, priznajem), moram da primetim da si kad se saberu troškovi telekomunikacija, izgubljeno vreme (gde je vreme=novac), utrošeni materijal... i šta već drugo... do sada, brat bratu, mogao bar 2 puta da odneseš gitaru kod majstora, i još da ti ostane za pivu
![]()
Ma da si nam živ još najmanje 100 godina![]()
Jeste, sve to stoji i potpuno si pravu.
Sve bi to bilo mnogo drugačije da sam od početka cele priče sa sobom imao odgovarajući alat... E, gde bi mi kraj bio...
Olakšavajuća okolnost - nije mi bilo nikakvo moranje da je sredim što pre (jer su trenutno jedine svirke koje imam - svirke sa akustarom) tako da sam mogao da dozvolim sebi par dana oduška - mnogo mi je prijatnije kada je gitara kod mene, makar bila i neispravna, nego par dana kod nekog majstora.
I kapiram da će to biti jedan veliki plus, jer kada je sada sredim, sledeći put će sve to trajati po par minuta.
Isto kao što je u samom početku bilo i sa zamenom žica, pa onda menjanjem magneta, setovanjem vrata i akcije...
Druga stvar je kada menjaš pragove ili kosku na vratu, ovo je nešto što svako može da uradi ako mu neko objasni i ako bar jednom sam proba.
Sve u svemu, pokušavam da ne budem jedan od onih koji u pomoć zovu "stručno lice" da im instalira WinAmp...
P.S. Sorry ako je ton posta ozbiljan, odlično sam raspoložen i nisam "kritiku" doživeo kao loš momenat
- jednostavno, nisam spavao 48 sati (svadba
) i jedva čekam da se ispružim i nadoknadim propušteno. Zbog toga reči teško izlaze, a rečenice sklapam - ne znam ni sam na koju foru...

Sve bi to bilo mnogo drugačije da sam od početka cele priče sa sobom imao odgovarajući alat... E, gde bi mi kraj bio...

Olakšavajuća okolnost - nije mi bilo nikakvo moranje da je sredim što pre (jer su trenutno jedine svirke koje imam - svirke sa akustarom) tako da sam mogao da dozvolim sebi par dana oduška - mnogo mi je prijatnije kada je gitara kod mene, makar bila i neispravna, nego par dana kod nekog majstora.

I kapiram da će to biti jedan veliki plus, jer kada je sada sredim, sledeći put će sve to trajati po par minuta.
Isto kao što je u samom početku bilo i sa zamenom žica, pa onda menjanjem magneta, setovanjem vrata i akcije...
Druga stvar je kada menjaš pragove ili kosku na vratu, ovo je nešto što svako može da uradi ako mu neko objasni i ako bar jednom sam proba.
Sve u svemu, pokušavam da ne budem jedan od onih koji u pomoć zovu "stručno lice" da im instalira WinAmp...

P.S. Sorry ako je ton posta ozbiljan, odlično sam raspoložen i nisam "kritiku" doživeo kao loš momenat

Ma šala mala... Nego, ako sam ja dobro razumeo, ti sam instaliraš WinAmp? Je l' može neki ilustrovani tutorijal?