Moj prvi pokušaj izrade gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Moj prvi pokušaj izrade gitare
jel se ovo meni samo cini ili ti je gitara malo asimetricna.i da hardver ne stoji kako bi trebalo.
- sirac-šunka
- vragolan
Mislio sam da to necu iskreno reci, ali i meni se prilicno dopada boja.
Ocu da je svirnem, ocu da je svirnem...
I ako treba da lemim, ja sam za, kako smo nesto i pricali, u sredu bi trebalo da imam dovoljno vremena...

Ocu da je svirnem, ocu da je svirnem...

I ako treba da lemim, ja sam za, kako smo nesto i pricali, u sredu bi trebalo da imam dovoljno vremena...
@majtimika
Što se tiče simetrije koliko sam ja proveravao sve je OK, a ne znam na koji deo hardwera misliš da ne stoji kako treba? Inače ni most ni tailpiece nisu do kraja namešteni kao ni tone i volime dugmeta, sve je samo lagano pritisnuto samo da se drži za potrebe slikanja...
@sirac-šunka
Moraš da se strpiš malo oko lemljenja, treba da se još malo stegne lak, pa onda da to šmirglam u nedogled sve finijom i finijom šmirglom i za kraj da poliram. Tek onda sledi elektronika i postavljanje ostalog hardwera. I nut treba da napravim, počeo sam malo da ga oblikujem ali ništa ne mogu precizno da uradim dok ne namestim čivije i žice...
Za svirkanje ne brini, to se ne dovodi u pitanje
Što se tiče simetrije koliko sam ja proveravao sve je OK, a ne znam na koji deo hardwera misliš da ne stoji kako treba? Inače ni most ni tailpiece nisu do kraja namešteni kao ni tone i volime dugmeta, sve je samo lagano pritisnuto samo da se drži za potrebe slikanja...
@sirac-šunka
Moraš da se strpiš malo oko lemljenja, treba da se još malo stegne lak, pa onda da to šmirglam u nedogled sve finijom i finijom šmirglom i za kraj da poliram. Tek onda sledi elektronika i postavljanje ostalog hardwera. I nut treba da napravim, počeo sam malo da ga oblikujem ali ništa ne mogu precizno da uradim dok ne namestim čivije i žice...
Za svirkanje ne brini, to se ne dovodi u pitanje

- Guitar_thrill
- MF veteran
svaka cast, meni se svidja i izbor boje
samo da pitam jel se to meni cini jer nema civija ili je glava stvarno malo predugacka? 

Sve je rađeno po nacrtu, verovatno je razlog to što nema čivija kao što i sam kažeš, a moram priznati da ni ja baš nisam nešto spretan sa fotoapratom, možda sam neki čudan ugao uhvatio...
Hvala ti na lepom komentaru, drago mi je da ti se dopada
Hvala ti na lepom komentaru, drago mi je da ti se dopada

- sirac-šunka
- vragolan
Ma to je samo zbog ugla kadra...
Drugari, mozda niste primetili ali na glavi gitare fali:
nut
poklopac za truss-rod
civije
Ajd bez brzopletih zakljucaka, kapiram da majstoru ne bude nimalo svejedno dok cita vase postove koje olako pisete.... takodje, nije tesko covekovom umu da nesto istripuje potpomognut zapazanjima ostalih
Btw. ja ne mogu da docekam da cujem kako zvuci gitara od orasa
nut
poklopac za truss-rod
civije
Ajd bez brzopletih zakljucaka, kapiram da majstoru ne bude nimalo svejedno dok cita vase postove koje olako pisete.... takodje, nije tesko covekovom umu da nesto istripuje potpomognut zapazanjima ostalih
Btw. ja ne mogu da docekam da cujem kako zvuci gitara od orasa

Alal vera za gitaru.
Jos ima i fensi cross handmade gutars natpis.
Boja je ok samo kao da je malo asimetricna , bas neko pomenu gore.
Koji su magneti ? I posto smo tu u Nisu nadam se da cu je uskoro cuti i videti
Jos ima i fensi cross handmade gutars natpis.
Boja je ok samo kao da je malo asimetricna , bas neko pomenu gore.
Koji su magneti ? I posto smo tu u Nisu nadam se da cu je uskoro cuti i videti
Hvala lepo Santana. Logo sam takav napravio jer ima veze sa mojim prezimenom pa mi je tako palo na pamet...
Ne znam šta vam deluje asimetrično ali sad me bacate na muke pa sve gledam u gitaru i zbunjen sam...
Magneti su sa Guitarfetish-a neki kao malo žešću humbackeri kako su ih tamo opisali, čućemo kako to zvuči. Kad je završim objaviću to ovde pa ćemo se lako dogovoriti da je pogledaš i probaš.

Ne znam šta vam deluje asimetrično ali sad me bacate na muke pa sve gledam u gitaru i zbunjen sam...

Magneti su sa Guitarfetish-a neki kao malo žešću humbackeri kako su ih tamo opisali, čućemo kako to zvuči. Kad je završim objaviću to ovde pa ćemo se lako dogovoriti da je pogledaš i probaš.
Pratim ovo od pocetka, i drago mi je da je sve u najboljem redu
P.S.
Prezivas se Krstic?

P.S.
Prezivas se Krstic?

Hvala vbraca, valjda će biti sve u najboljem redu, još malo pa gotovo.
Za prezime si u pravu, imaš 5 Bambia ili bi radije 5 Jelena?

Za prezime si u pravu, imaš 5 Bambia ili bi radije 5 Jelena?

Moze i jedno i drugo, kad budem svratio u NisNikolaNis wrote: Za prezime si u pravu, imaš 5 Bambia ili bi radije 5 Jelena?

Dogovoreno... 

Cestitamo majstore

Hvala za čestitke, a naročito hvala za ovo "majstore"...