Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Re: Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrume

Post by Funkomat » 03 Mar 2011, 00:12

Ok su cene za nekog ko ne zna da koristi srafciger.
500 din za ugradnju strap lock-a? Uvrtanje dva vijka? :)
Isto za podesavanje tenzije tremola, visine magneta, zamenu civija...

Garant bi uzeo 500 din nekom klincu koji ne zna da podesi tenziju tremola.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 03 Mar 2011, 00:19

Na to sam i mislio, retardirane su cene za neke sitnice

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 03 Mar 2011, 00:21

A kvalitet?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 03 Mar 2011, 00:23

Pa ono, Mirko je jeftiniji npr, i to dosta, a znamo kvalitet. Cak mislim da je i Goran jeftiniji. Mislim ono... 500 kinti za strap lock

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 03 Mar 2011, 00:24

Nisu bas ni ove cene drvenih radova narocito povoljne. Skalopiranje za 80e... ima majstora koji za toliko naprave ceo vrat, racunajuci i drvo. :?
Mada sa druge strane, ne moze se ni za dz raditi.

Djule

Post by Djule » 03 Mar 2011, 02:08

Kao sto rekoh cene su uskladjene tako da budu manje od ostalim majstora koje ste u prethodnim postovima pomenuli. A sto se tice strap lock-ova, tenzije itd musterije retko kad rade samo jednu stavku nego rade mali i veliki servis jer imaju dobar popust a i moguc je svaki dogovor naravno, sto se tice cena i svih ostalih detalja,sve zavisi od posla koliki je...
Sto se tice kvaliteta proverite sami, sve musterije do sada su bile i vise nego zadovljne...skalopiranje je veoma precizan i riskantan posao,a cena je prihvatljiva s ozirom da je maple jako nezgodan za rad...

http://www.kupujemprodajem.com/photos/o ... C02834.JPG
http://www.kupujemprodajem.com/photos/o ... C02835.JPG
http://www.kupujemprodajem.com/photos/o ... C02818.JPG
http://www.kupujemprodajem.com/photos/o ... C02900.JPG
http://www.kupujemprodajem.com/photos/o ... C02901.JPG
http://www.kupujemprodajem.com/photos/o ... C02663.JPG
http://www.kupujemprodajem.com/photos/o ... C02666.JPG

guv'nor

Post by guv'nor » 03 Mar 2011, 03:28

Nemoj da misliš da ubacujem sada neke varnice i sl, samo želim da malo objasnim negodovanje:
Djule wrote:Kao sto rekoh cene su uskladjene tako da budu manje od ostalim majstora koje ste u prethodnim postovima pomenuli.
Koji majstori? Mirko, Goran...?
Djule wrote:Sto se tice kvaliteta proverite sami, sve musterije do sada su bile i vise nego zadovljne...
O ovome se možda najviše i radi,
- Mirko sređuje gitare skoro celom Beogradu. Od samo par ljudi sam čuo neko negodovanje o Mirku i to nije imalo nikakve veze sa samim radom već samo nekim njihovim ličnim odnosom. Nikada nisam upoznao čoveka i ako se već neko vreme kanim da jedno prefarbavanje odradim kod njega.
- Goran je "pokupio superstarove" naše scene i time stvorio sebi ogromno ime. Da ne spominjem Lance Lopeza, koji preko FB-a konstantno hvali istog. Između ostalog, imaš i na Goranovom sajtu neke izjave tipa: Goran is a Master builder and tech as well... This boy knows his stuff... He worked on all my Gibsons in Belgrade... I call him the "Serbian Sammy Sanchez"- LL
Kod njega sam na CBS Stratu menjao pragove i kost na dve gitare. Boy really knows his stuff, sramotno je koliko je bolje odradio posao u odnosu na druge poznate majstore kod kojih sam prethodno nosio gitare.
Inače, kada sam to radio, on je bio u tom trenutku (ne znam kako stvari stoje sada sa ostalima) JEDINI majstor koji je menjao pragove na maple board-u bez skidanja starog laka i mazanja novog - Što i nije neka frka za nove gitare, ali na starom maple stratu skidati lak i mazati neki za parkete posle zamene pragova..... :grummel_2:

Ne kažem da su ti cene previsoke, o tome treba da odluči svako za sebe, (mada mi neke ni malo nisu jasne (zamena žica i nut-a se isto kotira?!?! Ej, nut, jedna od najbitnijih stvari na gitari, a switch, jack i sl su skuplji i ako to može da uradi svako ko ima lemilicu i nije kompletno retardiran?!?!)), ali kao i u svakom poslu (pravljenje gitara, pedala, pojačala, automobila ili jahti) ne možeš tek tako da se porediš sa konkurencijom koja ima malo opasniju klijentelu.
Ne znam šta znači i na koga se odnosi to "sve mušterije", ali par zadovoljnih klinaca ili nekih promašenih slučajeva ne čine proleće. Ako je drugačije, onda treba navesti ko su ta imena.

Nadam se da ovaj post nećeš shvatiti pogrešno. :ziveli:

Djule

Post by Djule » 03 Mar 2011, 04:10

Slazem se sa tobom da su Goran i Mirko odlicni tu nema dileme bas se zato i ne poredim sa njima ni u jednom slucaju, i u odnosu na njih i jos dosta servisa sam ispod cene,a sto se tice musterija nisam imao ni jednog klinca do sada vec starije ozbiljne "anonimne ljude" sa opasnim i starim gitarama fender strat ' 73 '91,Jazz ' 71... itd da sa ne navodim primere :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Mar 2011, 07:33

Ja imam ogromno poverenje u Gorana, mada cu ravnanje pragova raditi kod Mirka sad za koji dan jer je tachno duplo jeftiniji, kod Gorana je 40e, a kod Mirka 20.
S druge strane, sada kada sam menjao zhice na SG-u, nut mi se odlepio i pao na zemlju! Nut je koshchani, koji mi je Goran jelte menjao. POred toga shto nisam upucen jel ovo uopshte neki problem, da sad ne pricham da nije dobro odradio posao jer sve se deshava, pa i da nut otpadne iz ko zna kog razloga, da li je potrebno da radim ne znam kakvu interveniju?
Prosto sam ga nacentrirao kako je i bio, pritisnula ga je prva zhica koju sam stavio (6-a) i tako sam redom stavio sve zhice, ne chujem da neshto ne shtima :nixweiss: :ziveli: ?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 03 Mar 2011, 10:21

Djule wrote:Slazem se sa tobom da su Goran i Mirko odlicni tu nema dileme bas se zato i ne poredim sa njima ni u jednom slucaju, i u odnosu na njih i jos dosta servisa sam ispod cene,a sto se tice musterija nisam imao ni jednog klinca do sada vec starije ozbiljne "anonimne ljude" sa opasnim i starim gitarama fender strat ' 73 '91,Jazz ' 71... itd da sa ne navodim primere :)
Ali covece, o tome ti pricamo, nisi ispod cene. Kod Mirka je osnovni setap 1000 kinti, meni je npr uz to za dzabe ugradio pickup. Kod gorana je kompletni setup koji sadzi sve stavke kao tvoj oko 25e ako se dobro secam.

guv'nor

Post by guv'nor » 03 Mar 2011, 14:10

Cortex wrote:da li je potrebno da radim ne znam kakvu interveniju?
Naravski matori, odneseš mu da ti to lepo namesti - tzv reklamaciju. I to treba da ti odradi na licu mesta za 3 min.

P.S. Može to tako da se svira 10 god, ali nije u tome poenta - ne sme da ispada. :ziveli:

kwiss

Post by kwiss » 03 Mar 2011, 16:59

Onome ko ne zna da zameni žice, uradi osnovno podešavanje od visine žica,magneta i kotiranja ja bih naplatio 100E.Takođe zamena nuta ,čivija...

nebojsak

Post by nebojsak » 03 Mar 2011, 17:27

Je l ti u pošti toliko naplate lekturu kad svaki put pogrešno popuniš uplatnicu?

Bobi

Post by Bobi » 03 Mar 2011, 18:06

Cortex wrote:da li je potrebno da radim ne znam kakvu interveniju?
Superlepak.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 03 Mar 2011, 18:54

nebojsak wrote:Je l ti u pošti toliko naplate lekturu kad svaki put pogrešno popuniš uplatnicu?
Nije nego se ne buni kada stigne selekšn® :mrgreen:

Post Reply