Hand Made Cajon by Nikolic025
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Hand Made Cajon by Nikolic025
OK, hvala na informaciji. Počeo sam da pravim kahon za mog klinca, pa rekoh - možda i da ga ozvučim onako iz zafrkancije.
Kristijane red je da nam malo prikažeš kako napreduju radovi. Verovatno ti prija da odmoriš ruke i oči od kompjutera i baciš sa na ovakvo majtorisanje... 

- nikolic025
Evo poslednjih projekata...

- nikolic025
Evo,jedan novi model i mogu da kazem da sam prezadovoljan zvukom,slap je odlican...Probacu da snimim i da obesim,vreme je...

- nikolic025
Evo,jedan novi model i mogu da kazem da sam prezadovoljan zvukom,slap je odlican...Probacu da snimim i da obesim,vreme je...

Napravio sam sistem kako bi se snare podesavao,u rubu se gurne ruka i povlaci poluga gore ili dole,napravljeno je nesto kao bas refleks kutija...Probacu i malo veci da napravim da vidim kako ce ispasti,pa javljam...

Napravio sam sistem kako bi se snare podesavao,u rubu se gurne ruka i povlaci poluga gore ili dole,napravljeno je nesto kao bas refleks kutija...Probacu i malo veci da napravim da vidim kako ce ispasti,pa javljam...
- nikolic025
Evo jos jednog...Na zalost jos ne dovrsenog...Fax...Devojka...Svirke...Ozvucavanje...Sve to oduzima vreme,a i energiju...
Inace za jednog kolegu sa foruma je...Odnosno koleginicu iz benda kolege sa foruma
pa ovo stavljam kako bi video kako radovi napreduju...Za sada je ostalo samo postavljanje nogica,blago poliranje nekom ultrasitnom smirglom i pakovanje za slanje
Iskreno se nadam da ce u naredna 12h cajon vec biti u kombiju koji vozi na jug...

Slike su iz sobe koja je osvetljena sa tri male sijalice od po 40W jer toliko moze da podnese plafonjera
pa se ne vidi dobro,a vec dugo lazem coveka,pa bi bio red da ovo odradim po dogovoru,i ovom prilikom mu se izvinjavam sto me je cekao i sto jos uvek ceka
Na slici gde se vidi zadnja strana,pa te neke cudne sare u dnu su od odsjaja patosa,ali to tek videh kad sam ubacio u komp,a vec sam sve spakovao na svoje mesto,a i kasno je i nista bolje necu uslikati...

Inace za jednog kolegu sa foruma je...Odnosno koleginicu iz benda kolege sa foruma

Iskreno se nadam da ce u naredna 12h cajon vec biti u kombiju koji vozi na jug...

Slike su iz sobe koja je osvetljena sa tri male sijalice od po 40W jer toliko moze da podnese plafonjera

Na slici gde se vidi zadnja strana,pa te neke cudne sare u dnu su od odsjaja patosa,ali to tek videh kad sam ubacio u komp,a vec sam sve spakovao na svoje mesto,a i kasno je i nista bolje necu uslikati...

- nikolic025

Gotovo i predato u Post Express...Sutra krece (ovde sta se preda do 12 ide istog dana,ali ja sam zakasnio)...
Tako da ce,ako gospoda postari odrade svoj posao kako treba,biti isporucen u subotu do 12h...
nikolic025 wrote:a vec dugo lazem coveka
Ama rek'o sam ti da me ne lazes rekao sam ti "samo polako, ne zuri nek sve bude kako treba" ... uostalom ti si mi sam rekao da te potsecam s vremen na vreme.. a ja ono... ajd da se javim da ne cutim k'o riba... inace lepo izgleda, ako se ova pismani i odustane ekada od svirke, bes mi tjunatz uzecu ga za sebe...

sve je ok...
- nikolic025
Ok,ne moraš da upadaš u teme sa reklamama...Ko traži cajon,naći će dve teme,tako da mu neće teško biti da pogleda obe.Ja od ovoga ne živim,pravim iz hobija i uzmem toliko za materijal i par pića,iz namere da popularizujem ovaj instrument kod nas i učinim ga dostupnim svakome.
Nikako ti ne mogu biti konkurencija i mislim da je sramota da provocirao na ovaj način.
Nikako ti ne mogu biti konkurencija i mislim da je sramota da provocirao na ovaj način.
Od koga ce ljudi pre kupiti drvenu kutiju?!
Salim se.
Nikolicu, kakav je ovaj logo na drvetu? Jel to sablon ili pecat?

Salim se.
Nikolicu, kakav je ovaj logo na drvetu? Jel to sablon ili pecat?
- nikolic025
Na onim gornjim sto su cak i malo razmrljani,e to je pokusaj sa sprejem,ali preko kartonskog sablona,pa sam video da ne ide,a inace koristim najobicnija slova na foliji,koja se grebanjem prebacuju na drugu povrsinu i preko toga prelakiram ili sta vec...
Ali posto mi toga ponestaje,a ne znam gde ima da se kupi,verovatno cu napraviti neki logo na plastici tankoj,i malim valjkom samo prelaziti preko njega,mislim da je to najbolja varijanta,ali kad bude nesto od toga,javljam...Nemam ja tu neku masovnu proizvodnju,napravim jedan do tri mesecno i ne isplati mi se da sad pravim neke sablone za sito stampu i sta ti ja snam,tako da se snalazim nekako.Razmisljao sam i o pecatu,ali sam onda skontao da postoji mogucnost da iz prve neko slovo ne uspe kako valja i sta sam uradio...?A ne mogu ponovo da pogodim u mm sigurno...
No,imao sam ideju da se laserom gravira pre lepljenja,ali mi je lik trazio stvarno precise,a realno,masina to odradi za minut na jednoj,a on mi trazio 500 din samo za CAJON...I to po komadu...I ovako je snare poskupeo i sada je stagg preko 10E,pa nogice,bajc,lak,smirgla,lepak,celicne iglice,srafovi,sperploca...I kada bi jos to graviranje platio sa obe strane *racunam da bi mi za zadnju bar 10E trazio),ja bih placao da ga pravim
No,nije meni frka sto covek to profesionalno radi i sto ima temu ovde,nego upadne na forum pre par sati i postavi reklamu kod mene...Pa koliko majstora koji prave gitare ima,pa se svi pomazu,cak preporucuju jedni druge,ako kupac trazi nesto sto covek ne moze ili ne zeli da ispostuje,ne odgovara cena ili slicno,redovno komentarisu postove u najboljoj nameri i niko nikome nije upao sa reklamom,da ako hoce nesto bolje,da kupi od njega...Pa zna se valjda red i ljudi treba da se postuju,a ne bum,tras...kupi od mene,ako hoces da budes PRO...

Ali posto mi toga ponestaje,a ne znam gde ima da se kupi,verovatno cu napraviti neki logo na plastici tankoj,i malim valjkom samo prelaziti preko njega,mislim da je to najbolja varijanta,ali kad bude nesto od toga,javljam...Nemam ja tu neku masovnu proizvodnju,napravim jedan do tri mesecno i ne isplati mi se da sad pravim neke sablone za sito stampu i sta ti ja snam,tako da se snalazim nekako.Razmisljao sam i o pecatu,ali sam onda skontao da postoji mogucnost da iz prve neko slovo ne uspe kako valja i sta sam uradio...?A ne mogu ponovo da pogodim u mm sigurno...
No,imao sam ideju da se laserom gravira pre lepljenja,ali mi je lik trazio stvarno precise,a realno,masina to odradi za minut na jednoj,a on mi trazio 500 din samo za CAJON...I to po komadu...I ovako je snare poskupeo i sada je stagg preko 10E,pa nogice,bajc,lak,smirgla,lepak,celicne iglice,srafovi,sperploca...I kada bi jos to graviranje platio sa obe strane *racunam da bi mi za zadnju bar 10E trazio),ja bih placao da ga pravim

No,nije meni frka sto covek to profesionalno radi i sto ima temu ovde,nego upadne na forum pre par sati i postavi reklamu kod mene...Pa koliko majstora koji prave gitare ima,pa se svi pomazu,cak preporucuju jedni druge,ako kupac trazi nesto sto covek ne moze ili ne zeli da ispostuje,ne odgovara cena ili slicno,redovno komentarisu postove u najboljoj nameri i niko nikome nije upao sa reklamom,da ako hoce nesto bolje,da kupi od njega...Pa zna se valjda red i ljudi treba da se postuju,a ne bum,tras...kupi od mene,ako hoces da budes PRO...

- nikolic025
Zahvaljujem se administraciji sajta...
Sada ispade da se brecam na Dekija...
Cisto da kazem da nije bilo upereno prema njemu,nego na post koji je obrisan.

Sada ispade da se brecam na Dekija...

Cisto da kazem da nije bilo upereno prema njemu,nego na post koji je obrisan.

Na ovoj poslednjoj fotografiji mi se ucinilo da je varijanta sa utiskivanjem uzarenog metala pa rekoh da vidim ko ti odradio pecat.
- nikolic025
to je super fora,nego ko to moze da uradi,nemam pojma...A i malo je zajebano uzarivati stalno...
No,da je ovaj lik malo normalniji sa cenama oko tih graviranja laserom,to bih rado odradio...Mnogo dobro izgleda i nema teoretske da moze da se izbrise...
No,da je ovaj lik malo normalniji sa cenama oko tih graviranja laserom,to bih rado odradio...Mnogo dobro izgleda i nema teoretske da moze da se izbrise...
Ma ako imaš uslova (dvorište, da zapališ vatricu) ja mislim da bi "žigosanje" bilo ubedljivo najbolja varijanta. Još i neki logo da smisliš, super..
To je najmanji trošak, napraviš dobar žarač i završio si, a lepo izgleda, na neki način originalno
To je najmanji trošak, napraviš dobar žarač i završio si, a lepo izgleda, na neki način originalno