Krenuli da pravimo LP ...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Korenjak

Re: Krenuli da pravimo LP ...

Post by Korenjak » 14 Nov 2011, 14:41

Da je gitara za mene ja ne bi ni bajc stavio.... ali ovo radimo drugov cale i ja za druga.... tako da on bira.. a moje moljenje ne pomaze za sad :(

Korenjak

Post by Korenjak » 16 Nov 2011, 14:34

...evo sa bindingom ...

Image
Image
Image
Image
Image
Image
By korenjak at 2011-11-16

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 Nov 2011, 14:38

Image

crni binding :bow: :bow:

:bravo: :bravo: :bravo:

:bow: :bow: :bow: :bow:

Randy

Post by Randy » 16 Nov 2011, 16:39

Kako sam se istripovao da na zadnjoj slici viri jedan krak od flying via :D
Inace gitara je :homer:

Margos

Post by Margos » 16 Nov 2011, 16:56

O daaaa,crni binding je jebacki skroz :mrgreen:
Image

samo napred :ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 16 Nov 2011, 16:56

Super izgleda :ziveli: srecno i u daljem radu :)

Edit: sad pogledah slike od ranije i videh da su lepljeni dodaci da se dobija sirina daske :ziveli:
Evo i pitanja koje me bunilo, da ne brisem ;)
Spoiler:
Imam i jedno pitanje, na ovoj slici izgleda kao da je mahagoni lepljen, vidi se ta linija popreko kao da su u pitanju dva komada drveta, u cemu je fazon?

Image

Korenjak

Post by Korenjak » 16 Nov 2011, 17:13

Falilo je sa obe strane po 3 cm dakse pa smo morali da dodamo.....dva mala komada..... takvo smo drvo imali na raspolaganju....

Korenjak

Post by Korenjak » 16 Nov 2011, 17:17

@Randy .... viri krilo od flying fotelje iz podruma :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 17 Nov 2011, 09:54

Lookin' good so far. :ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 17 Nov 2011, 11:25

Sad je ovaj crni binding objasnio zašto čovek insistira na belom finišu preko topa. Za sada je sve odlično, samo napred. :ziveli:

Koliko vidim biće binding i oko glave, znači ovo će biti nešto između Customa i Standarda...

Korenjak

Post by Korenjak » 17 Nov 2011, 13:51

@Nikola
Hvala...
U pocetku je drug video neki fire tiger model...to je nesto sa crvenom bojom preko javora rebrasha ...dark red sa crnim bindingom... te je zato i kupljen crni binding..... ali posto nismo nasli rebrasti javor onda je promenjena odluka na belo....
...otprilike ima par neznatnih odstupanja od pravog gibsona.... bice abony grif.... i imace srni binding oko glave koja ce isto biti crna.... i samo jedan malo slozeniji inlay na 12 pragu ....

Sto se tice belog topa ... da tako ce biti ali meni je nesto zao da sei sav onaj mahagoni prekreci u belo .... ima lepu saru....

pozz

Vaske023

Post by Vaske023 » 17 Nov 2011, 18:00

Svaka cast,srecno u daljem radu! :ziveli: !

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 18 Nov 2011, 12:29

Znam da tvoj prijatelj odlučuje o krajnjem izgledu gitare ali evo da ja kažem svoje mišljenje čisto onako. Ako već hoće da top bude beo ja bih pre svega probao da se napravi providan beli finiš da se kako-tako vidi javor ispod. Iako nije rebraš opet je lapa šara a i svako drvo ima svoju draž. Glavu bih radije ofarabo isto u belo da bude u kompletu sa topom a i crni binding će se videti kao i na telu, ovako sa crnom glavom neće da dođe do izražaja uopšte i gubi svoju funkciju što se tiče estetike. Za bokove, leđa i zadnji deo vrata se apsolutno slažem sa tobom, ja bih ostavio da se vidi mahagony, eventualno bih ga malo bajcovao ili u crvenkasto ili nešto da mu se malo pojača prirodna braon nijansa koju ima.

Eto, to ja malo pametujem... :XD: :ziveli:

dikan

Post by dikan » 18 Nov 2011, 13:44

NikolaNis wrote:Znam da tvoj prijatelj odlučuje o krajnjem izgledu gitare ali evo da ja kažem svoje mišljenje čisto onako. Ako već hoće da top bude beo ja bih pre svega probao da se napravi providan beli finiš da se kako-tako vidi javor ispod. Iako nije rebraš opet je lapa šara a i svako drvo ima svoju draž. Glavu bih radije ofarabo isto u belo da bude u kompletu sa topom a i crni binding će se videti kao i na telu, ovako sa crnom glavom neće da dođe do izražaja uopšte i gubi svoju funkciju što se tiče estetike. Za bokove, leđa i zadnji deo vrata se apsolutno slažem sa tobom, ja bih ostavio da se vidi mahagony, eventualno bih ga malo bajcovao ili u crvenkasto ili nešto da mu se malo pojača prirodna braon nijansa koju ima.

Eto, to ja malo pametujem... :XD: :ziveli:
:1:

Korenjak

Post by Korenjak » 18 Nov 2011, 17:33

ja se potpuno slazem...video sam kod jednog stolara sto....od oraha.... pa je farban belom lazurnom farmom tako da se pomalo vidi drvo.... i izgleda bas mocno.... sto se glave tice ja sam hteo da stavimo sloj abonosa kao sto i ide na gibson gitarama.... ali posto nismo uspeli da nadjemo abonos.... onda je on odlucio u crno.... mozda se i predomisli..... to za beli top sam hteo i ja da lobiram da bude lazuran..... U pravu si i za javor...lepa mu je shara.....

Da li je neko imao iskustva sa bajcovanjem mahagonija zelenim providnim bajcom.... nesto se mislim da onog mog SG-a uradim green top.... ali nesto mi se cini da bi zeleno na crvenkasto drvo dalo vise neki braon ton....

Mada mozda povuce na maslinasto sto isto ne bi bilo lose?

Pozz :ziveli:

Post Reply