MFGC11 - Jasmina
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: MFGC11 - Jasmina
Ja iskreno nisam ljubitelj ovakvih gitara ali poštujem trud i uloženi rad, sa te strane imaš pohvale od mene. Samo, zašto si gitovao, bolje da si mešao prašinu koja je ostala od šmirglanja sa lepkom pa tako popunio tu rupu. Pretpostavljam da će preko da ide neka solid boja, jesi li odlučio koja?
-
NikolaNis wrote:Ja iskreno nisam ljubitelj ovakvih gitara ali poštujem trud i uloženi rad, sa te strane imaš pohvale od mene. Samo, zašto si gitovao, bolje da si mešao prašinu koja je ostala od šmirglanja sa lepkom pa tako popunio tu rupu. Pretpostavljam da će preko da ide neka solid boja, jesi li odlučio koja?
JOj, ne znam da li je to samo moje iskustvo tako lose, ili sam ja koristio los lepak, sve u sevmu, ne daj Boze da cu to ikada ponovo da uradim, kada krene farba, ako je jaca baza, a od lepka za drvo uglavnom jeste, nagrize to gde god je lepak....

Onda nešto nisi radio kako treba, možda nije bilo dovoljno te prašine u lepku pa je sve bilo jako retko? Stavi se ta mešavina malo više pa kada se stegne lepo se ošmirgla da bude ravno sa drvetom, da se ništa ne oseti kad pređeš prstom.
ma to je tvoj lepak bio u maleru jer ovo sto je nikola napisao je jedini pravi nacin da zakrpis supljine.Aleksej79ns wrote: JOj, ne znam da li je to samo moje iskustvo tako lose, ili sam ja koristio los lepak, sve u sevmu, ne daj Boze da cu to ikada ponovo da uradim, kada krene farba, ako je jaca baza, a od lepka za drvo uglavnom jeste, nagrize to gde god je lepak....
da se tebi nije desilo da mesas prasinu sa nitro lakom , jer se i tako mogu krpiti rupice, a posle si isao sa poliuretanom pa je nitro malo krenuo napolje.
-
Ma kakvi, ja sam mesao lepak za drvo i prasinu, i kada je dosla nitro farba, nagrizlo je. Izgleda da je problem do lepka... 

- SiskoMarcetic
i ja sam prvi put probao sa prašinom i lepkom i ulepio sam prste a efekat je bio slab, pa sam kupio git.
Boja će biti zlatna oker
Boja će biti zlatna oker
- SiskoMarcetic
evo radilo se malo ovih meseci, slike
Ovako je glasala publika

Skidanje na radijuse

Montiranje ćapurija

E sad treba da rešim spajanje vrata, a pošto me mrzelo da tražim onaj spolja holšraf unutra metrički navoj
malo sam eksperimentisao sa utiskivanjem komplet navrtke M6 u ovo slučaju, interesovalo me je pre svega da li će drvo odreagovati nekim oštećenjem elem ovako sam ja to probao

Naravno bitno je da
dužina vijka - visina bar 2 navojka bude manja ili jednaka od visine navrtke + debljina vrata + debljina pločice
Šta mislite o ovakvom spajanju
Ovako je glasala publika

Skidanje na radijuse

Montiranje ćapurija

E sad treba da rešim spajanje vrata, a pošto me mrzelo da tražim onaj spolja holšraf unutra metrički navoj
malo sam eksperimentisao sa utiskivanjem komplet navrtke M6 u ovo slučaju, interesovalo me je pre svega da li će drvo odreagovati nekim oštećenjem elem ovako sam ja to probao

Naravno bitno je da
dužina vijka - visina bar 2 navojka bude manja ili jednaka od visine navrtke + debljina vrata + debljina pločice
Šta mislite o ovakvom spajanju
Sto ne bi jednostavno koristio vijke za drvo i izbegao ovu pricu sa maticama?
- SiskoMarcetic
Pa reko, da probamo nešto novo
Izvini ali odakle ti uopste tako glupa ideja , sta mislis da ce drzati tu maticu u vratu kad dotegnes sraf, ima da izleti odmah, kupi lepo trio matice ako bas hoces da radis sa masinskim navojem i cao, obo sa obicnom maticom je van pameti, sorry bat jebiga
Sto kaze majtimika, ovo se radi sa maticama koje imaju navoj spolja da se kao ne bi s'ebalo drvo vrata ali opet, ne znam koji ce to ikome s obzirom na to da vrat jednom usrafis i ne skidas.SiskoMarcetic wrote:Pa reko, da probamo nešto novo
Sa masinskim navojem mozes da primenis vecu silu i bolje dotegnes vrat, to sam ja radio na p90 telcu, ali opet bez neke velike potrebe, plus je jako zajebano uvrnuti trio matice pod 90 stepeni
- SiskoMarcetic
OK polušaću savet. odo sutra da brljam po gvožđarama, mada se ne slažem sa ovom konstatacijom

Kao što se sa slike vidi vijak ne može da izbaci ukopanu navrtku jer je kratak
možda se nisam dobro izrazio ali sam misilo na ovomajtimika wrote:I..... kad dotegnes sraf, ima da izleti odmah,....

Kao što se sa slike vidi vijak ne može da izbaci ukopanu navrtku jer je kratak
Kake veze ima sto je kratak?
Izvukao bi maticu.

Neki proizvođači gitara su i tako radili,npr muzička naklada na električnoj solid body,samo što je matica pravougaona i postavljena pre lepljenja finger b.