Pravljenje LP-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
jecaisale

Re: Pravljenje LP-a

Post by jecaisale » 26 Feb 2013, 20:55

Odlicno izgleda, nemam reci.
Svaka cast. :bow:

gpguitars

Post by gpguitars » 27 Feb 2013, 08:01

Logo cu ovaj put ovako, a onda mozda predjem na intarzije ili da napravim neki stencil od klirita na laseru...

Image

gpguitars

Post by gpguitars » 27 Feb 2013, 16:56

Uradio logo, potpisao, dosao kuci pa na nagovor razumnijeg clana nase familije shvatio da mi se logo tako bas i ne svidja, a i potpis je sasvim dosta. Skinuo dakle logo i zakrpio nedostatak crne, sve ok, slika kad se osusi 2ga ruka.

Nasao sam u Galenici neke crne ploce, ne izgledaju onako krto kao klirit koji sam isprobavao do sada. Pitam sta je to po sastavu, a ona kaze samo nemojte acetonom, to ih topi - JES!!!!! :metal:

Image
Image
Image
Image
Image

Frostensen

Post by Frostensen » 28 Feb 2013, 01:54

Nisam skapirao najbolje sta je logo a sta potpis tu i sta je skinuto, ali onaj potpis/prezime stoji suvise blizu gornje ivice i nikako ne izgleda kako treba..

oboss

Post by oboss » 28 Feb 2013, 08:26

Frostensen wrote:Nisam skapirao najbolje sta je logo a sta potpis tu i sta je skinuto, ali onaj potpis/prezime stoji suvise blizu gornje ivice i nikako ne izgleda kako treba..
:1:
nije pod obavezno ali mislim da je bolje izbusiti rupe za civije pre farbanja. nikad neszans sta ce krenuti na laku kod busenja dosta velikih rupa

gpguitars

Post by gpguitars » 28 Feb 2013, 09:16

Slazem se, nikako nije izgledalo kako treba, pa sam ga i skinuo. Potpis ostaje i to je dovoljno... Jos jednom sve presmirglao i sada mogu da lakiram dalje. Ova gitara je morala da istrpi sve pokusaje i pogreske, ostale ce imati malo drugaciju proceduru.

Sto se busenja tice, idem najprije borerom u kontrapravcu, pa tek onda busim. Navikao sam ovako, malo vise paznje treba, ali lak ne upada u rupe. Probacu i tvojim metodom na jednoj da vidim sta mi vise lezi.

oboss

Post by oboss » 28 Feb 2013, 10:48

ja sam u tripu da pre farbanja gitaru potpuno sklopim prosviram je i onda sve rasklopim i krenem sa farbanjem finisom i zavrsnim peglanjima.
a kad bolje razmislim realno nebi trebalo da bude problema sa busenjem pod lakom ako se ide oprezno . ja se uvek bojim izlaznih rupa kod vecih promera pa mi lakse podneti korekcije na suvo drvo nego sa lakom :).

Gagi909

Post by Gagi909 » 28 Feb 2013, 12:26

Odlicno izgleda, svaka cast!

Imam jedno pitanje, pozadi na glavi vrata gde si napisao No1, na toj slici izgleda kao da si smirglao 60com pa lakirao?? Vide se ogrebotine grubog papira a i vidi se da si lakirao/grundirao...
Ako si mislio te grube ogrebotine da popunis lakom/grundom vrlo je moguce da ti je to greska, a i vremenom ce ti se to osvetiti jer ce svaki lak posle izvesnog vremena da slegne pa ce se to videti.

gpguitars

Post by gpguitars » 28 Feb 2013, 13:17

I to je OK da se sve isproba prije lakiranja, sasvim logicno i znam da to mnogi rade. Ja sam imao priliku da budem u jednoj radionici gitara dosta cesto dok sam studirao, pa sam neke navike pokupio od njih. Tamo je dosta toga bilo sablonizirano, cesto se koristio oberfrezer itd, pa nije bilo mnogo potrebe da se gitare provjeravaju prije lakiranja.

Gagi, hvala! Nije 60, smirglano do 400, samo tresnja nije kitovana jer sam bio uvjeren da nema tolike pore. Mozda je bila greska, ali kao sto rekoh ova gitara ce da istrpi sav istrazivacki rad :) Jos sam smirglao 600ticom poslije te slike pa je izmatirano do kraja, a ako ne budem zadovoljan, osmirglacu sve do drveta :twisted: pa od pocetka.

Upravo sam zavrsio spricanje jos 3 ruke, izgleda OK, pa cemo da vidimo sutra. Izmedju ruku sam ubijao vrijeme cisteci radionicu i rezuci poklopce za ledja...

gpguitars

Post by gpguitars » 28 Feb 2013, 15:36

Image

gpguitars

Post by gpguitars » 02 Mar 2013, 08:52

Sve ide dobro sinoc i jutros matirao sa 800 i malo vode i sapuna, ima jos malo, slike kasnije. Onda jos jedna tanka ruka, pa finisiranje. Famozne linije su ispale godovi od drveta... :oops: jesam corav...

gpguitars

Post by gpguitars » 02 Mar 2013, 16:33

Evo i par slika... malo je jos musavo od prasine i sapunice.

Image
Image
Image

komil

Post by komil » 03 Mar 2013, 12:56

Lepo ovo izgleda, a boja će izgleda na kraju ispasti gotovo identična sa Gibsonovim mahagonijem.

Što se tiče plastike, na dosta mesta viđam da se prodaje plastika predviđena za obradu stolarskim mašinama i alatom. Pitao sam oko dva put koja je tačno plastika, jedan mi reče "poliuretan", drugi isto "poli-"nešto (zaboravih šta), i da se topi tek na 90 stepeni valda. Cene što sam gledao bile su manje više iste, neki komad od koga se može napraviti bar 6 pickguarda je oko 500 dinara. Boja ima raznih (ne baš paleta, ali dovoljno).

gpguitars

Post by gpguitars » 03 Mar 2013, 15:51

Boja je stvarno super, tu sigurno necu nista mijenjati za ubuduce. Ako mozes reci neku radnju gdje si gledao plastike, bas da probam! Boje nisu problem, samo da ima crno, bijelo, krem i mint green :) Imam u planu jednu zabavnu stvar za svoju dusu, za koji bi mi to bas leglo. Baby blue + mint green pguard...ufff

komil

Post by komil » 03 Mar 2013, 16:05

Evo poslaću ti podatke jedne radnje preko privatne poruke, ali mislim da bi toga trebalo da bude svuda. Sad baš ne znam za takvo biranje boja tipa mint green :) ja sam video da ima bela, crna, žuta i crvena, a ostalo treba pitati. E da, pored ploča imaju uvek i u valjkastom obliku svih veličina, može npr. za fretboard markere neki mali valjak da se secka.

Post Reply