Promena radijusa na vratu stratocastera
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Promena radijusa na vratu stratocastera
"Otpusti šipku za četvrt kruga, pa proveri da li je popustio vrat, tj. da li se iskrivio malo, ali sačekaj neko vreme dok drvo odreaguje. Trebalo bi za početak da ima onaj zazor koji sam malopre pomenuo - oko 0,5 mm."
jasno je to meni, samo ja izgleda moj mora da zategnem
znaš kako, gledaću da sliknem to popodne pa postavim, čisto da ne širimo priču već da date neko mišljenje kako se vam ačini ono što vidite
jasno je to meni, samo ja izgleda moj mora da zategnem
znaš kako, gledaću da sliknem to popodne pa postavim, čisto da ne širimo priču već da date neko mišljenje kako se vam ačini ono što vidite
Definitivno ima razlike izmedju visine zica koja je zgodna za sviranje i nigde ne zuji (cca 1.5mm na 12tom pragu, uz dobar setup, dobre pragove, krivinu vrata i sve ostalo) i malo vise dignutih zica (recimo 2.5-3mm na 12tom)
Ovako ako zveci kad je okidas onda nema mesta za vibraciju i naravno da ce dizanje uroditi plodom, ako ne zveci nema poente dizati, ti si ovde pisao sve osim togatommytigh77 wrote:Pa šta si sad ti rekao a da nismo već rekli ovde? A posle mi mrsomudimo...majtimika wrote:Ne moze da bude prav 100%, a vi ga brate mrsomudite maksimalno, visina zica ne utica ni nasta u koliko je vrat dobro nivelisan, naravno u koliko su zice prenisko da ce biti problema,medjutim pravilno setovanje i preko toga nema poente dizati zice, nista se ne menja osim svirljivosti
- tommytigh77
Pa o tome smo i pričali sve vreme, niko nije hipotetički zamislio da žice u startu stoje na pola santimetra od vrata pa da se onda dobija nešto podizanjem.
- Rockatansky
Pa da tako nekako, mislim bar ja tako gledam, bas da ne bude mnogo kriv, nego tek, tek...Overdrive wrote:znači da ne leži na sredini skroz knap?Rockatansky wrote:Ja sam sebi napravio lenjir, pa naslonim i na sredini gledam da ima tek tek malo zazora, manje od 1mm, tek koliko da prodje svetlost... Ako gledas onako sa zicama, pritisnes zicu (1. i 6.) na 1. pragu i sad vec ne znam na kom pragu, moze i na poslednjem, mada mislim da treba neki drugi, opet gledas zicu da na sredini ima tako tek tek malo zazora.

evo, koliko sam mogao da uhvatim, pa ko ima oko mo\e da vidi malu krivinu
e sad..da li je to dovoljno, da nije preterano..
meni deluje puno. I ja ih podesavam kao neko sto rece, za dlaku od pravog. Onda je tesko i videti da je kriv dok ne probas onaj test sa pritiskanjem zice na prvom i zadnjem pragu.
bancika wrote:meni deluje puno. I ja ih podesavam kao neko sto rece, za dlaku od pravog. Onda je tesko i videti da je kriv dok ne probas onaj test sa pritiskanjem zice na prvom i zadnjem pragu.

- tommytigh77
By the way, baš lep strat, mnogo gotivim surf green farbu. Classic '50s?
aha, '50stommytigh77 wrote:By the way, baš lep strat, mnogo gotivim surf green farbu. Classic '50s?
svirao sam sada neko vreme sa ovako visokom akcijom..
definitivno je teže za bend i vibrato, definitivno lepše zvuči i definitivno ću možda kolko već sutra da okrenem truss rod za par milimetara udesno (moram da skidam vrat, jer kod vintage je šraf ispod ploče) pa ću i to da vidim
Raduje me ipak to što šta god da mu radi, drži štim ko blesav..
baš sam sada dosta gazio tremolo i sve ko car
- Rockatansky
Da da suvise je kriv, kada se vidi golim okom...
Odgledaj ovo, Frudua je odličan majstor i pokazuje koliko treba da je kriv vrat.
P.S.
Ako ti je pristupačan šraf za zatezanje šipke, kao na slici, nemoj da skidaš vrat!
Teško ćeš ga ponovo lepo zašrafiti.
Skini ploču sa magnetema, vrati i nategni žice, pa šteluj.

P.S.
Ako ti je pristupačan šraf za zatezanje šipke, kao na slici, nemoj da skidaš vrat!
Teško ćeš ga ponovo lepo zašrafiti.
Skini ploču sa magnetema, vrati i nategni žice, pa šteluj.

upravomajtimika wrote:Ovako ako zveci kad je okidas onda nema mesta za vibraciju i naravno da ce dizanje uroditi plodom, ako ne zveci nema poente dizati, ti si ovde pisao sve osim togatommytigh77 wrote:Pa šta si sad ti rekao a da nismo već rekli ovde? A posle mi mrsomudimo...majtimika wrote:Ne moze da bude prav 100%, a vi ga brate mrsomudite maksimalno, visina zica ne utica ni nasta u koliko je vrat dobro nivelisan, naravno u koliko su zice prenisko da ce biti problema,medjutim pravilno setovanje i preko toga nema poente dizati zice, nista se ne menja osim svirljivosti
Sto kazu ljudi, ne bi trebao da vidis krivinu.Overdrive wrote:![]()
Ovde izgleda kao da je sipka potpuno otpustena.
A be nijeFunkomat wrote:upravomajtimika wrote:
Ovako ako zveci kad je okidas onda nema mesta za vibraciju i naravno da ce dizanje uroditi plodom, ako ne zveci nema poente dizati, ti si ovde pisao sve osim toga

Evo clanka sa gibson sajta. Nije neki dokaz ali je lako za probati...
http://www.gibson.com/News-Lifestyle/Fe ... -2012.aspx