Šta Ste Modifikovali Na Vašoj Gitari?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Šta Ste Modifikovali Na Vašoj Gitari?
Ja sam na Washburnu zamenio originalan tremolo sa Wilkinsonovim i u mesto dotrajalih potova,stavio sam DiMarzzio potove.
Planiram da ugradim nove čivije,ali zdravlje...
Planiram da ugradim nove čivije,ali zdravlje...
hmmm.... potovi? sta je to
btw kolko utice kondenzator ne zvuk?
a potenciometri su tu dabi se smanjilo shusshhhhtanje i krrrrrrrcanje zar ne?
btw kolko utice kondenzator ne zvuk?
a potenciometri su tu dabi se smanjilo shusshhhhtanje i krrrrrrrcanje zar ne?
ajd molimte objasni mi kakva si poboljsanja dobio?Samo sam neck magnet na RGu zarotirao za 180* da bi u cetvrtoj poziciji dobio bolji klin
- mislim_stvarno
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =20&t=1277Danielt wrote:ajd molimte objasni mi kakva si poboljsanja dobio?
- Rocket Roll
Prošao džem, Badi se lepo ponašao. Najzad sam mu vratio za sve čačkanje tokom godina - ne verujem da ću ga brzo ponovo otvarati.Rocket Roll wrote:E, to javljam sutra posle džema.

Mirko Tasić je odlično odradio poliranje pragova, uspeo je da skine tragove nekih mojih tinejdžerskih pokušaja da ih ispoliram u kućnoj radinosti... DiMarzio Blue Velvet je otišao sa middle u neck poziciju, i obema međupozicijama sam time vratio "quack" kojeg nije bilo (dva DiMarziova bridge magneta jedan pored drugog = nema faznog poništavanja kada oba rade). Čudno da su DiMarziji orjentisani suprotno od stock Fender magneta po polaritetu, ali tako je - kada sam stock neck magnet prebacio u middle poziciju, vratio sam gitari klasičan Strat odnos magneta ("middle pickup RWRP" - nisam siguran za RW, ali RP definitivno).
CTSovi i Sprague Orange Drop 716 (0.022uF) se definitivno čuju - Badi je već dugo sa mnom, pa sam prilično siguran da nije puka psihoakustika u pitanju. Razlika je, ipak, više nijansa nego potpuna promena boje zvuka - Badi je i inače po duši roker, a sada je još za nijansu divljiji. Svetlo, suvo, agresivno i prisutno.
Schaller Megaswitch E je pun pogodak, jer middle magnet ne bih ni koristio - meksička keramika, vrlo je grub na overdrajvu i mutan na cleanu. Ovako ga koristim više kao "dummy coil" - pozicijama 2 i 4 daje "quack" koji je bitan za neke country / funk / "sklanjam se iz prvog plana" momente, a pozicija prekidača koja bi inače bila beskorisna (ona u kojoj bi radio samo middle magnet) zamenjena je pozicijom u kojoj rade neck i bridge. A neck i bridge lepo zvuče - nikog ne bih mogao da slažem da sviram Telekaster, ali je zvuk vrlo upečatljiv (glasan i pun).
pa da a mogao si i samo da obrnes zice na Blue Velvetu (hot i ground) i da ti makar elektronski budu u RP. Ma lepo sljakaju Di Marzio ono meni se skoro sve sto sam probao od njih bash bash svidja.Rocket Roll wrote: DiMarzio Blue Velvet je otišao sa middle u neck poziciju, i obema međupozicijama sam time vratio "quack" kojeg nije bilo (dva DiMarziova bridge magneta jedan pored drugog = nema faznog poništavanja kada oba rade). Čudno da su DiMarziji orjentisani suprotno od stock Fender magneta po polaritetu, ali tako je - kada sam stock neck magnet prebacio u middle poziciju, vratio sam gitari klasičan Strat odnos magneta ("middle pickup RWRP" - nisam siguran za RW, ali RP definitivno).
+1 Lepo, lepo! I skroz dobar odabir modela.dweezil wrote:Ma lepo sljakaju Di Marzio ono meni se skoro sve sto sam probao od njih bash bash svidja.
e jbg to je samo za hum. ja imam 3 single coilmislim_stvarno wrote:http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =20&t=1277Danielt wrote:ajd molimte objasni mi kakva si poboljsanja dobio?
sta mislite sta jos snjima da uradim pored neck+bridge pozicijer (i bez njihovog menjanja za bolje

pa mozes da ubacis no load pot za middle pickup, ili da ga napravis sam. Jedino sto je preporucljivo da ti za sve ovo bridge pickup bude malo "vruci" jer se middle pickup sa no load-om vishe "dere".
ebes me ak sam te razumeo 50% od ovog sto si rekopa mozes da ubacis no load pot za middle pickup, ili da ga napravis sam. Jedino sto je preporucljivo da ti za sve ovo bridge pickup bude malo "vruci" jer se middle pickup sa no load-om vishe "dere"
ja sam malo glup u polju tuninga gitare ajd ako te nemrzi objasni mi na srbski
Rocket, super izgleda ta crno bela kombinacija.
Ja sam toliko zadovoljan Seymour Duncan SL-1 om da bih sad stavio ceo set istih.
Ima taj upecatljiv vintage zvuk sa sjajnom dinamikom i "probija" se kroz mix samo tako.
A pored svega toga je i prilicno jeftin.
Ja sam toliko zadovoljan Seymour Duncan SL-1 om da bih sad stavio ceo set istih.

Ima taj upecatljiv vintage zvuk sa sjajnom dinamikom i "probija" se kroz mix samo tako.
A pored svega toga je i prilicno jeftin.

- mislim_stvarno
Cisto informativno, koliko je i jel moze da se ubudzi u midle poziciju?
Oko 50e.mislim_stvarno wrote:Cisto informativno, koliko je i jel moze da se ubudzi u midle poziciju?
Moze valjda. Sto ne bi moglo...?

dweezil wrote:pa mozes da ubacis no load pot za middle pickup, ili da ga napravis sam. Jedino sto je preporucljivo da ti za sve ovo bridge pickup bude malo "vruci" jer se middle pickup sa no load-om vishe "dere".
aha kolko sam te skonto mislis da ubacim jos jedan pot. samo za srednji mag.
a ustvari no load pot. nema otpora na desetki

Ja sam malo bio vredan pa sam od ovoga:
http://photos-h.ak.fbcdn.net/photos-ak- ... 1_3414.jpg
dobio ovo:
http://photos-a.ak.fbcdn.net/photos-ak- ... 2_3641.jpg
Slikano mobilnim u nedostatku bolje opreme. Pozdrav!
http://photos-h.ak.fbcdn.net/photos-ak- ... 1_3414.jpg
dobio ovo:
http://photos-a.ak.fbcdn.net/photos-ak- ... 2_3641.jpg
Slikano mobilnim u nedostatku bolje opreme. Pozdrav!