naravno jer nista ne moze da simulira 100% lampaski zvuk,jer kad bi to bilo,ljudi bi ne bi davali hiljade i hiljade za pojacala....Dushan S wrote:Uz rizik da ispadnem glup u društvu: Moram priznati da je moje iskustvo sa Rectumfrierima skoro nepostojeće, znači više slušalačko, nisam imao nekog u posedu ili ga ljudski isvirao, ali sam ga čuo više puta lepo. I ono, znam kako radi lampa, lampa u lampašu. Preslušao sam niz nekih klipova ovih i onih - Boogie u pedali, lepo zvuči kao koncept. I ovo jeste PUNO distorzije, količinski. Ali meni ovo zvuči kao manje originalna replika bugija od toga da je neko ubo glupi POD XT. Bukvalno zvuči kao solidstate distorzija, nikakav krem, mast, sustain, niti na jednom klipu ton ne peva, zvuči kao recimo Solid State Randall, Pantera fazon, ili kao bilo koja solidstate pedala. Ima sličnost sa bugijem pomalo u karakteru ali se ni približno ne ponaša slično, naročito kad se svira solo. Ja propuštam da shvatim nešto ili..? Ozbiljan sam, ne podjebavam niti pljujem, interesuje me.
RR Feat. (Gaussmarkov) Dr. Boogey -> "Mesa Boogie in a Box"
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: RR Feat. (Gaussmarkov) Dr. Boogey -> "Mesa Boogie in a B
- Dersu Uzala
Mesa Boogie naravno ne moze da se simulira. Mozda bih ja mogao da napravim slicno pojacalo, ali ipak sam sa Suncani Bog. A ako sam Bog, ne da mi se da kopiram neciji tudji dizajn. Mislim, ciji? Onda nisam Bog. Elem ok je sizenje ludenje, ali smeska je prica oko toga da neko to moze da kopira. 
Ah decurlija.
Decurlija koja se tripuje da kad vidi 'elektrinu shemu', zna kako to radi. Prvo, decurlija ne zna da cita elektricnu shemu. Potrebni su Sheherezada cvetovi hiljadu jedne noci da neko kapira struju, u poredjenju sa kopiranjem slike elektronike. Kad bi to shvatili, svet bi bio mnogo lepse mesto. 
Nagadjanje nije znanje, ljubi vas deka.

Ah decurlija.

Nagadjanje nije znanje, ljubi vas deka.

- Rocket Roll
Radim, ali trenutno sam smanjio output - imam životnih obaveza koje treba završavati.Tenji wrote:Rocket, jel radis po porudzbini? I ako da, za koju lovu?
Jeste "suvlja" pedala od zvuka prave lampe, ali je u isto vreme "najmasnija" od svih teških drajvova koje sam imao priliku da čujem.Dushan S wrote:Bukvalno zvuči kao solidstate distorzija, nikakav krem, mast, sustain, niti na jednom klipu ton ne peva...
FETovi ipak daju najpribližniji zvuk pravoj lampi - separacija nota je na zavidnom nivou, zvuk ima "onu" gustinu - a fabrike se sa njima ne zezaju jer pedalu kao što je Dr Boogey ne možeš serijski da radiš, FETovi previše variraju od komada do komada.
Treba da padne u ruke i gitaristi koji zna kako da "namesti zvuk", jer joj je tonska sekcija preslikana sa pojačala. I treba dodati malo reverba, delayja, itd - drugim rečima, primeniti sve one fore koje zapravo prave dobar hard & heavy ton.
Born_Dead wrote: naravno jer nista ne moze da simulira 100% lampaski zvuk,jer kad bi to bilo,ljudi bi ne bi davali hiljade i hiljade za pojacala....
Ljudi izgleda da se ne kapiramo. Ovo ne može da radi isto kao lampa, ali ne mislim na to: Pričate kao da je odlika Rektifajera puno distorzije i definicija nota. Pa rektumspaljivač ako po nečemu nije poznat to je definicija. Danas ga snimaju malo drugačije, ali u trenutku kad je postao opšte prihvaćen, to su bili muljavi hiperdistorzirani niski štimovi, to ga je proslavilo, devedesete. Kad pomislim na Rektifajer, ja pomislim na ton koji ima tu određenu masu, gde se čuje kako izlazne lampe još dodatno kompresuju, taj neki masan, "umpf" zvuk i baš jako jako mnogo safta. zato sam i pitao, zato što ove klipove koje sam čuo - to nije nikakav problem dobiti sa metal zone 2 i solid state pojačalom. Imam utisak kao da oni kojima se dopada ovaj ton jer kao - zvuči slično - slušaju samo najbanalniji aspekt - količinu distorzije. Pa ima snimaka rektifajera gde nema puno distorzije, i to tek nije ni nalik onome što izlazi iz ove pedale. Čak i ovaj glupi H&K Tubeman što imam ovde uključen u masivnije pojačalo više zvuči nalik onome što je "rektifajer" zvuk. Zato sam i postavio pitanje jer ne kapiram: da li su to svi drugi samo fokusirani na količinu distorzije i neki otprilike "tonski otisak" u smislu nečega što je više stvar "voice"-inga pojačala? jer u karakteru, ponašanju, kako reaguje tonski gitara kroz pedalu, meni pedala ne liči niti malo na Bugija. ne želim da potcenim ničije umeće gradnje ili ljubav prema pravljenju pedala, nego stvarno - pa otkad je to odlika tona nekog pojačala pod broj jedan - količina distorzije?Jeste "suvlja" pedala od zvuka prave lampe, ali je u isto vreme "najmasnija" od svih teških drajvova koje sam imao priliku da čujem.
FETovi ipak daju najpribližniji zvuk pravoj lampi - separacija nota je na zavidnom nivou, zvuk ima "onu" gustinu - a fabrike se sa njima ne zezaju jer pedalu kao što je Dr Boogey ne možeš serijski da radiš, FETovi previše variraju od komada do komada.
Treba da padne u ruke i gitaristi koji zna kako da "namesti zvuk", jer joj je tonska sekcija preslikana sa pojačala. I treba dodati malo reverba, delayja, itd - drugim rečima, primeniti sve one fore koje zapravo prave dobar hard & heavy ton.
Ili postoji neki clip na youtube, neki primer koji sam prevideo gde ova pedala satire upotrebljena na pravi način?
Decurlija koja se tripuje da kad vidi 'elektrinu shemu', zna kako to radi. Prvo, decurlija ne zna da cita elektricnu shemu. Potrebni su Sheherezada cvetovi hiljadu jedne noci da neko kapira struju, u poredjenju sa kopiranjem slike elektronike. Kad bi to shvatili, svet bi bio mnogo lepse mesto.

neam pojma Gausmarkov Dr Boogey ima bash to tipicno za Mesin zvuk, ne radi se prevashodno o kolicini distorzije koliko o tom karakteru samog zvuka, znaci ceo spektar je podebljan i boostovan a ne samo midlovi kao kod Marshall-a, Bognera i sl, sto je rezultat tog Mesinog EQ-a koji je stavljen odmah posle prvog gain stagea, znaci celom spektru je data podjednaka shansa da se napuca.Pedala bukvalno ima taj angry zvuk od minimalnog gaina do kraja. You tube snimci mozda ne reprezentuju njen pravi zvuk u punoj snazi. Dosta ljudi na netu je kaci na razne tranzistorce i neki je def loshe podnose, zvuk je prshtav i previse da kazem vestacki na nekim snimcima, kapiram @Dushane S sta hoces da kazes. Mislim da J-fet emulatori high gain pojacala moraju da se probaju live jer je upravo ta neka responsivnost i dinamika ono gde oni sljakaju mnogo bolje od da kazem pravih opamp distorzija (one kod kojih je u srcu ic kolo). Uopste svi ti emulatori su posebno zanimljivi na low gain setinzima gde ono, zvuk se gradi mnogo prirodnije i da kazem vishe je smooth i creamy nego kod klasicnih distorzija, sa takodje vise headrooma i manje iskompresovan. Evo @Nebojshak i @Guvnor su bili svedoci kad smo je ustekali u Bassmana 135 za koga sam iskreno bio sumnjicav kako se ljubi sa ovakvim spravama, ali sound je bio ono bash bash creamy i napucan i zategnut i totalno ono fino, jos kad je kabinet krenuo da brekce i pumpa imas def osecaj da je neko drugo pojacalo posrijedi.
Npr:
Ne mozes da ocekujes da zvuk pedale koja emulira neko pojacalo zvuci isto kao i pojacalo koje emulira, a i slusati youtube snimak (cesto snimljen uz pomoc web kamere) nije isto kao i slusati nesto uzivo kroz 4x12 ili kroz hiljadu i jedan sloj produkcije.

Ne mozes da ocekujes da zvuk pedale koja emulira neko pojacalo zvuci isto kao i pojacalo koje emulira, a i slusati youtube snimak (cesto snimljen uz pomoc web kamere) nije isto kao i slusati nesto uzivo kroz 4x12 ili kroz hiljadu i jedan sloj produkcije.
Nekom' kecap, nekom' pavlakapa otkad je to odlika tona nekog pojačala pod broj jedan - količina distorzije?

moja zezancija:Rax13 wrote:Npr:
Nekom' kecap, nekom' pavlakapa otkad je to odlika tona nekog pojačala pod broj jedan - količina distorzije?
http://www.fileden.com/files/2008/12/25 ... %20FET.mp3
http://www.fileden.com/files/2008/12/25 ... ipknot.mp3
http://www.fileden.com/files/2008/12/25 ... adness.mp3
Imao sam Dr. Boogey, takodje napravljen by Rocket Roll, i radio je sjajno....dok mi se ushi nisu navikle na njega. "Efekat telefonske slushalice", vam postaje sve izrazheniji kako je sve vishe slushate, a shto sam je vishe koristio zvuchala mi je sve gore i sve manje transparentno. Kad sam nabavio SG-a, boogey je prosto morao da ode.
Najbolje zvuchi na 4x12 lampashu, Marshall-u. Svirao sam je i preko nekih 4x12 Fender solid state govanaca, i tu radi neuporedivo drugachije. I dalje je bolja od bilo koje komercijalno raspolozhive pedale do 150e IMHO. Sad kad bi me interesovala high gain distorzija u pedali, uzeo bih H&K Tube Factor, ili Tubeman, ni jednu ni drugu nisam probao lichno, pa to ne mora da znachi nishta, ali njih dve bih prve probao ajde tako da kazhem.
Sa aktivnim magnetima, na mrachnom Marshall-u, Dr Boogey mozhe zvuchati vrlo blizu pravoj stvari.
Najbolje zvuchi na 4x12 lampashu, Marshall-u. Svirao sam je i preko nekih 4x12 Fender solid state govanaca, i tu radi neuporedivo drugachije. I dalje je bolja od bilo koje komercijalno raspolozhive pedale do 150e IMHO. Sad kad bi me interesovala high gain distorzija u pedali, uzeo bih H&K Tube Factor, ili Tubeman, ni jednu ni drugu nisam probao lichno, pa to ne mora da znachi nishta, ali njih dve bih prve probao ajde tako da kazhem.
Sa aktivnim magnetima, na mrachnom Marshall-u, Dr Boogey mozhe zvuchati vrlo blizu pravoj stvari.
- mislim_stvarno
Ne kontam? Pa, ovo je emulacija high gain pojacala, i poenta je kao da si se ubo u skroz drugo pojacalo, a ne da zadrzis karakter svog...Cortex wrote: sve manje transparentno.

Inace, ne znam kako zvuci pravi rectifier ni koliko je ova pedala verno prisla the real thing (mada se na osnovu klipova sa tubeta meni dosta vise dopada mark od rectifiera, naravno, marshall ftw uvek

Ovaj klip sto je rax okacio je do sada najbolje predstavljanje ove pedale koje sam ja cuo.
Dushan S wrote:zato sam i pitao, zato što ove klipove koje sam čuo - to nije nikakav problem dobiti sa metal zone 2 i solid state pojačalom.

rev. i dilej prave hevi zvuk? Hm... ok.Rocket Roll wrote: Treba da padne u ruke i gitaristi koji zna kako da "namesti zvuk", jer joj je tonska sekcija preslikana sa pojačala. I treba dodati malo reverba, delayja, itd - drugim rečima, primeniti sve one fore koje zapravo prave dobar hard & heavy ton.
Sema i tonska sekcija mozda jesu "iste" kao na dual rec.-u ali ona prosto ne zvuci i ne ponasa se kao dual rec. Dual rec nije jednako - mid-scoop-full bas-prsti hi mid ton. Previse generalizujete hi-gain zvuk. Poenta dobrog hi-gaina nije uopste u kolicini distorzije vec dobre saturacije.
neam pojma ljudi, recimo moj demo Dr Boogey-a su ljudi iz Guitar Kit Buildera od svih sa tjuba izabrali i okacili kao referencu kako treba da zvuci Dual rec u pedali, znaci nista ih nisam smarao niti im slao, jednostavno od svih snimaka sa neta odabrali su bash taj, tako da neke slicnosti sa originalnim ampom def ima bar po misljenju ljudi sa zapada...
http://www.guitarkitbuilder.com/content ... -solo-head
Pametni momče sa neopisivim talentom za pronalaženje glupih slika na internetu - ako nemaš ništa pametno da kažeš - nemoj ni da stiskaš dugmence "reply", habaš miša za džabe.andrej] wrote:Dushan S wrote:zato sam i pitao, zato što ove klipove koje sam čuo - to nije nikakav problem dobiti sa metal zone 2 i solid state pojačalom.
Pokušavam da izvedem da pričamo nekako o ovome a da se ne priča o tvojoj veštini gradnje i tako tome. Nema nikakve sumnje da ti to što radiš radiš valjano, i ako hoće nešto da kače - zašto ne bi kačili upravo ove komade koje si ti napravio!neam pojma ljudi, recimo moj demo Dr Boogey-a su ljudi iz Guitar Kit Buildera od svih sa tjuba izabrali i okacili kao referencu kako treba da zvuci Dual rec u pedali, znaci nista ih nisam smarao niti im slao, jednostavno od svih snimaka sa neta odabrali su bash taj, tako da neke slicnosti sa originalnim ampom def ima bar po misljenju ljudi sa zapada...
To "ljudi sa zapada" nije nikakav garant kvaliteta. Da ljudi nisu podložni obmani, ne bi neki proizvodi ni postojali, kakvo je sve smeće pravljeno i ljudi su bili ubeđeni da je to dobro, cirkus. Evo neki prvi primer mi je kako već godinama na KVR forumu koji ja pratim iz interesovanja za VST pluginove, ljudi hvale neke softwarske simulatore, i moglo se videti da stotine ljudi ne mogu da razlikuju Guitar Rig 2 (koji je kataklizmično loš bio kad je reč o HiGain-u) ili Amplitube metal (koji je OZBILJNO loš) od pravog ozvučenog pojačala. Imaš ekipe ljudi koji konstantno za svaki novi update proizvoda govore da je realističan - što je u krajnjem slučaju nemoguće jer ako je svaki update drastično poboljšanje od 50% nije jasno kako je onaj od pre koju godinu bio super? Elem ono što mi je ovde interesantno je da je znači za većinu ljudi "lampa" (a ovde je bilo strašnih rasprava na temu čistunstva i toga da li nešto može da "emulira" pojačalo) i "analogno" vrlo relativna stvar. Meni recimo drastično manje liči na rectifier ovaj Dr. Boogie, nego Axe FX ili čak i ovaj POD HD. Tamo postoji nešto slično u ponašanju što liči na lampu, ovde toga nema. Kako to da sad ovde ne postoji skoro niko da primeti da ovo ne liči ni izbliza na rectifier po nekim drugim osobinama, ne kapiram. Tj, da li ljudi uopšte imaju mišljenje na osnovu ušiju, ili je ovo cool jer je pedala, znaju tehnički da je nešto analogno, a ono na drugoj temi je bilo digitalno i onda treba pljuvati jedno a hvaliti drugo? Ne da mislim da je Dr. Boogie prodaja magle - on je verovatno sasvim ok u tome što radi, ali mi je dakle interesanta spremnost da se zažmuri na ono što ne liči na pravog Rectifier-a a nož na koji se dočeka neka druga simulacija. Kad kažem ljudi: Takođe je jasno da ne mislim na tebe i ne kritikujem tebe i tvoje umeće, pričam o default-u onoga što ljudi smatraju "zvuk lampe" i dobar zvuk.
Ako imaš neki klip sa dobrim lampašem ili snagašem gde rade izlazne lampe, voleo bih da čujem, u svakom slučaju, većina demoa koje sam preslušao mi je onako, malo čudna.Evo @Nebojshak i @Guvnor su bili svedoci kad smo je ustekali u Bassmana 135 za koga sam iskreno bio sumnjicav kako se ljubi sa ovakvim spravama, ali sound je bio ono bash bash creamy i napucan i zategnut i totalno ono fino, jos kad je kabinet krenuo da brekce i pumpa imas def osecaj da je neko drugo pojacalo posrijedi.
druze, NE ZNAS kako si lupio sa ovim za metal zone. jesi ti uopste cuo koji video sa ovim dr boogey-em? mene ne zanima preterano jel nabada mesa zvuk i tako to, al se ovo NE MOZE dobiti na metal zone-u.
@Dushane stvarno ne znam sta bih vise napisao o ovome, meni a i mnogima pedala zvuci very Mesa Boogiesh, na vecini snimaka se koliko toliko prepoznaje karakter zvuka koji predstavlja. Ako zelis da cujes kako sljaka na otpanjenom lampasu sa dobro uposlenim izlaznim lampama, slobodno mi posalji na pm, iam jos jedan primerak, ili mozemo se nadjemo kod nekoga npr. Koleta ili whatever, da se zezamo i sviramo. Mislim da ono sto krasi ovakve sprave je ipak response koji se oseti pod prstima kad se svira. Za sve ostalo sto si konstatovao i napisao, stvarno neam zelje, snage, niti hejta da niti branim niti polemishem. A iskreno ni vremena.