Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
dweezil

Re: Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrume

Post by dweezil » 05 Mar 2012, 13:29

eo mozda nije za tijemu domatji majstori, al ono, Stew Mac je poceo da prodaje i gotove bone nut-ove, ko narucuje josh nesto odatle eto poshtedece sebe cinculiranja, naravno ako ne ume ili ne zeli sam to da radi, u svakom slucaju je ok ponuda :bambi:

http://www.stewmac.com/npa/6001-VS?utm_ ... S_20120304

nebojsak

Post by nebojsak » 05 Mar 2012, 15:03

To ima na Bamzaiju ohoho, ja odatle naručivao (i danas zaboravio da ponesem, a idem do Mirka posle šljaksa).

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 05 Mar 2012, 15:57

Ja baš sad krenuo do Mirka :D

Rufio

Post by Rufio » 30 Mar 2012, 16:44

Ja bio juce kod Mirka. covek je car.. ostavio sam mu 2 gitare :) Pa videcemo sutra kako je sve sredjeno :)

SkyHero94

Post by SkyHero94 » 21 Apr 2012, 20:51

Da li znate mozda kolika je cena Goranovih 59' magneta?

rock nation

Post by rock nation » 21 Apr 2012, 21:58

Ne znam tacno, ali ako racunas oko 200 evra neces mnogo pogresiti.

SkyHero94

Post by SkyHero94 » 21 Apr 2012, 22:36

Hvala na odgovoru. Bio sam mu poslao mail i jeste 190e sa ugradnjom. Nije tako mnogo ako su dobri kao sto ih hvale. Meni su se sa snimaka dosta svideli.

dshn

Post by dshn » 06 May 2012, 21:50

Da li slucajno neko ima iskustva ili nesto zna o Instrument Works radionici, majstor je Miroslav Stevanovic, evo FB stranice:
https://www.facebook.com/pages/instrume ... 2379135368
tnx!

ApplePie

Post by ApplePie » 07 May 2012, 13:40

dshn wrote:Da li slucajno neko ima iskustva ili nesto zna o Instrument Works radionici, majstor je Miroslav Stevanovic, evo FB stranice:
tnx!
Miroslav je moj dobar drug i madjionicar za drvene radove. Naravno može da završi i sve ostalo ali drvenarija, inlay, pragovi ... nemaš brige :)

dshn

Post by dshn » 09 May 2012, 12:57

ApplePie wrote:
dshn wrote:Da li slucajno neko ima iskustva ili nesto zna o Instrument Works radionici, majstor je Miroslav Stevanovic, evo FB stranice:
tnx!
Miroslav je moj dobar drug i madjionicar za drvene radove. Naravno može da završi i sve ostalo ali drvenarija, inlay, pragovi ... nemaš brige :)
Hvala ApplePie, jos samo da mi odgovori na mejl! :)

vukstefanovski

Post by vukstefanovski » 17 Jun 2012, 12:46

Људи, вероватно је мало безвезе тек овако да питам, али треба ми информација, па ето - колико би ми просечан мајстор наплатио да направи гитару (облик нешто као Telecaster или Axis или слично...), али ја већ имам магнете, потове, прекидач, чивије, bridge, прагове... Скоро да му је само дрво остало да ради. Знам да није могуће одговорити и да одовор може бити: „негде између 100 и 10000 евра“, али треба ми нека препорука за мајстора и ред величина, да бар знам отприлике колико новаца треба да се одрекнем и на колики период да ускратим жену за нормалан живот, који је досад подразумевао бар 3 оброка дневно. Хвала.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 Jun 2012, 12:58

kwiss wrote:Bosanci tvrde da je šesdesetih Leo kupovao bosanski javor,dal za gitare ili nameštaj ne znam :D
Evo ja mogu da kazem da imam taj Bosanski Javor dodushe star oko 40-ak godina, nije ovaj noviji a i jbg sranye je shto se sushio oko 18-19 godina :mrgreen: , ono...recimo da vishe ne gledam telecastere odkako sam SKLEPAO gitaru od ovog drveta (kupio sam je od Duleta, koji pravi telecastere kod nas u gradu) i nekog fender vrata. Jednostavno sam zadovoljan i ne treba mi drugi telac.
U principu ovo shto se desilo sa tom Jean gitarom je jednostavno situacija sa svezim drvetom koje je trebalo jos da se sushi a ne da se osushi pored radijatora ili drugog grejnog tela (gde je ocigledno stajala gitara preko zime, jer je dosta ubrzano iskrivljena). Po meni, najbolje traziti novu gitaru i kontam da ce Jean i dati neki komad koji je okej i to je to, da se coveku ne kalja ime u potpunosti, jer verujem da ako hoce, onda i moze da napravi okej gitaru jer vidi se da su svi elementi tu, samo gramzivost je ovaj put pobedila kvalitet.
:ziveli:

nikolic025

Post by nikolic025 » 17 Jun 2012, 13:59

Nemanja,malo si pobrkao temu :D ...

Sto se tice majstora i cena...Svaki majstor radi samo drvo (dobro,sipku,pragove,mozda i kobilicu,ako se razume,nut...),a ti mu donosis ostalo...I tu se cene stvarno krecu od nekih 250E pa do 4000E...

Eto,primer za telca,da ne imenujem,reci cu samo gradove,majstor iz Apatina i iz Beceja,cije radove ne poznajem,i necu nista da govorim,traze 250E,ovde neki majstori sa foruma oko 350E (takodje nisam probao,ali po slikama izgledaju bar za 3 klase ispred ovih prvo pomenutih,preciznije,lepse i pedantnije),jedan iz Smedereva oko 450E,jedan iz Beogara (ima ih koliko hoces,ali kazem za poznatije ljude) oko 650E,jedan iz Novog Sada oko 450E,a drugi oko 2500E...

Moras da skontas sta hoces,koliko love imas i da li za te pare dobijas ono sto zelis,ako ne,batali...Najbolje je ako imas neke ortake koji su to nekada radili,pa da probas sa njima,da sam uneses onoliko koliko zelis,da i unistis jednu,drugu ces napraviti...Trazi asistencije za stvari koje ne znas...Ili pitaj nekog majstora da li bi pristao da ti asistira i koliko bi trazio za to...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 Jun 2012, 14:19

nikolic025 wrote:Nemanja,malo si pobrkao temu :D ...

Sto se tice majstora i cena...Svaki majstor radi samo drvo (dobro,sipku,pragove,mozda i kobilicu,ako se razume,nut...),a ti mu donosis ostalo...I tu se cene stvarno krecu od nekih 250E pa do 4000E...

Eto,primer za telca,da ne imenujem,reci cu samo gradove,majstor iz Apatina i iz Beceja,cije radove ne poznajem,i necu nista da govorim,traze 250E,ovde neki majstori sa foruma oko 350E (takodje nisam probao,ali po slikama izgledaju bar za 3 klase ispred ovih prvo pomenutih,preciznije,lepse i pedantnije),jedan iz Smedereva oko 450E,jedan iz Beogara (ima ih koliko hoces,ali kazem za poznatije ljude) oko 650E,jedan iz Novog Sada oko 450E,a drugi oko 2500E...

Moras da skontas sta hoces,koliko love imas i da li za te pare dobijas ono sto zelis,ako ne,batali...Najbolje je ako imas neke ortake koji su to nekada radili,pa da probas sa njima,da sam uneses onoliko koliko zelis,da i unistis jednu,drugu ces napraviti...Trazi asistencije za stvari koje ne znas...Ili pitaj nekog majstora da li bi pristao da ti asistira i koliko bi trazio za to...
Jbg, zeznuh se gledao sam vishe tema pa sam nalepio na ovu odgovor iz druge... :mrgreen: :XD: :ziveli:

on topic - ma ima ljudi koji znaju da rade i te kako dobro, ali moras tacno definisati shta zelish i na koji nacin ces doci do dobrih materijala. :ziveli:

umart

Post by umart » 26 Jun 2012, 16:12

preporuka i koliko ispadne setap,beograd mi treba?dakle kod koga,koliko ispadne?da malo vratim ovog mog v-a u zivot.

Post Reply