http://www.stewmac.com/npa/6001-VS?utm_ ... S_20120304
Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrume
eo mozda nije za tijemu domatji majstori, al ono, Stew Mac je poceo da prodaje i gotove bone nut-ove, ko narucuje josh nesto odatle eto poshtedece sebe cinculiranja, naravno ako ne ume ili ne zeli sam to da radi, u svakom slucaju je ok ponuda
To ima na Bamzaiju ohoho, ja odatle naručivao (i danas zaboravio da ponesem, a idem do Mirka posle šljaksa).
Ja baš sad krenuo do Mirka 
Ja bio juce kod Mirka. covek je car.. ostavio sam mu 2 gitare
Pa videcemo sutra kako je sve sredjeno 
Da li znate mozda kolika je cena Goranovih 59' magneta?
-
rock nation
Ne znam tacno, ali ako racunas oko 200 evra neces mnogo pogresiti.
Hvala na odgovoru. Bio sam mu poslao mail i jeste 190e sa ugradnjom. Nije tako mnogo ako su dobri kao sto ih hvale. Meni su se sa snimaka dosta svideli.
Da li slucajno neko ima iskustva ili nesto zna o Instrument Works radionici, majstor je Miroslav Stevanovic, evo FB stranice:
https://www.facebook.com/pages/instrume ... 2379135368
tnx!
tnx!
Miroslav je moj dobar drug i madjionicar za drvene radove. Naravno može da završi i sve ostalo ali drvenarija, inlay, pragovi ... nemaš brigedshn wrote:Da li slucajno neko ima iskustva ili nesto zna o Instrument Works radionici, majstor je Miroslav Stevanovic, evo FB stranice:
tnx!
Hvala ApplePie, jos samo da mi odgovori na mejl!ApplePie wrote:Miroslav je moj dobar drug i madjionicar za drvene radove. Naravno može da završi i sve ostalo ali drvenarija, inlay, pragovi ... nemaš brigedshn wrote:Da li slucajno neko ima iskustva ili nesto zna o Instrument Works radionici, majstor je Miroslav Stevanovic, evo FB stranice:
tnx!
-
vukstefanovski
Људи, вероватно је мало безвезе тек овако да питам, али треба ми информација, па ето - колико би ми просечан мајстор наплатио да направи гитару (облик нешто као Telecaster или Axis или слично...), али ја већ имам магнете, потове, прекидач, чивије, bridge, прагове... Скоро да му је само дрво остало да ради. Знам да није могуће одговорити и да одовор може бити: „негде између 100 и 10000 евра“, али треба ми нека препорука за мајстора и ред величина, да бар знам отприлике колико новаца треба да се одрекнем и на колики период да ускратим жену за нормалан живот, који је досад подразумевао бар 3 оброка дневно. Хвала.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Evo ja mogu da kazem da imam taj Bosanski Javor dodushe star oko 40-ak godina, nije ovaj noviji a i jbg sranye je shto se sushio oko 18-19 godinakwiss wrote:Bosanci tvrde da je šesdesetih Leo kupovao bosanski javor,dal za gitare ili nameštaj ne znam
U principu ovo shto se desilo sa tom Jean gitarom je jednostavno situacija sa svezim drvetom koje je trebalo jos da se sushi a ne da se osushi pored radijatora ili drugog grejnog tela (gde je ocigledno stajala gitara preko zime, jer je dosta ubrzano iskrivljena). Po meni, najbolje traziti novu gitaru i kontam da ce Jean i dati neki komad koji je okej i to je to, da se coveku ne kalja ime u potpunosti, jer verujem da ako hoce, onda i moze da napravi okej gitaru jer vidi se da su svi elementi tu, samo gramzivost je ovaj put pobedila kvalitet.
- nikolic025
Nemanja,malo si pobrkao temu
...
Sto se tice majstora i cena...Svaki majstor radi samo drvo (dobro,sipku,pragove,mozda i kobilicu,ako se razume,nut...),a ti mu donosis ostalo...I tu se cene stvarno krecu od nekih 250E pa do 4000E...
Eto,primer za telca,da ne imenujem,reci cu samo gradove,majstor iz Apatina i iz Beceja,cije radove ne poznajem,i necu nista da govorim,traze 250E,ovde neki majstori sa foruma oko 350E (takodje nisam probao,ali po slikama izgledaju bar za 3 klase ispred ovih prvo pomenutih,preciznije,lepse i pedantnije),jedan iz Smedereva oko 450E,jedan iz Beogara (ima ih koliko hoces,ali kazem za poznatije ljude) oko 650E,jedan iz Novog Sada oko 450E,a drugi oko 2500E...
Moras da skontas sta hoces,koliko love imas i da li za te pare dobijas ono sto zelis,ako ne,batali...Najbolje je ako imas neke ortake koji su to nekada radili,pa da probas sa njima,da sam uneses onoliko koliko zelis,da i unistis jednu,drugu ces napraviti...Trazi asistencije za stvari koje ne znas...Ili pitaj nekog majstora da li bi pristao da ti asistira i koliko bi trazio za to...
Sto se tice majstora i cena...Svaki majstor radi samo drvo (dobro,sipku,pragove,mozda i kobilicu,ako se razume,nut...),a ti mu donosis ostalo...I tu se cene stvarno krecu od nekih 250E pa do 4000E...
Eto,primer za telca,da ne imenujem,reci cu samo gradove,majstor iz Apatina i iz Beceja,cije radove ne poznajem,i necu nista da govorim,traze 250E,ovde neki majstori sa foruma oko 350E (takodje nisam probao,ali po slikama izgledaju bar za 3 klase ispred ovih prvo pomenutih,preciznije,lepse i pedantnije),jedan iz Smedereva oko 450E,jedan iz Beogara (ima ih koliko hoces,ali kazem za poznatije ljude) oko 650E,jedan iz Novog Sada oko 450E,a drugi oko 2500E...
Moras da skontas sta hoces,koliko love imas i da li za te pare dobijas ono sto zelis,ako ne,batali...Najbolje je ako imas neke ortake koji su to nekada radili,pa da probas sa njima,da sam uneses onoliko koliko zelis,da i unistis jednu,drugu ces napraviti...Trazi asistencije za stvari koje ne znas...Ili pitaj nekog majstora da li bi pristao da ti asistira i koliko bi trazio za to...
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Jbg, zeznuh se gledao sam vishe tema pa sam nalepio na ovu odgovor iz druge...nikolic025 wrote:Nemanja,malo si pobrkao temu...
on topic - ma ima ljudi koji znaju da rade i te kako dobro, ali moras tacno definisati shta zelish i na koji nacin ces doci do dobrih materijala.
preporuka i koliko ispadne setap,beograd mi treba?dakle kod koga,koliko ispadne?da malo vratim ovog mog v-a u zivot.