handmade SG (P90 pickups)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Dersu Uzala
Re: handmade SG (P90 pickups)
fino, ovaj fino izgleda ovaj mahougani. pogotovu za vrat. 

@SiskoMarcetic, hvala na tvom komentaru, zna se da muškarci vole da ispadnu jeb@či čak i kad nešto nema veze sa sexom
. To krem sa strane je kram binding koji sam uzeo sa stewmac-a, evo ovo http://www.stewmac.com/shop/Bindings,_t ... es#details
Kad dolaziš do Niša javi se pa ćemo se videti. Inače moja radionica je daleko od ateljea ali mi završava posao. Uskoro selim alatke u veći i bolje opremljeni prostor kod svog prijatelja koji je profi stolar. Tako ću na dohvat ruke imati opasne mašine za obradu drveta
@Darsu Uzala, ja prvi put radim sa mahagoniem i zaista sam oduševljen. Hvala i tebi na pozitivnom komentaru, mada ne bunim se ja i kada ima negativnih opaski, na sve to gledam konstruktivno...

Kad dolaziš do Niša javi se pa ćemo se videti. Inače moja radionica je daleko od ateljea ali mi završava posao. Uskoro selim alatke u veći i bolje opremljeni prostor kod svog prijatelja koji je profi stolar. Tako ću na dohvat ruke imati opasne mašine za obradu drveta

@Darsu Uzala, ja prvi put radim sa mahagoniem i zaista sam oduševljen. Hvala i tebi na pozitivnom komentaru, mada ne bunim se ja i kada ima negativnih opaski, na sve to gledam konstruktivno...

- Dersu Uzala
Tako i treba. Karace te drugi (ili turski, 'crnice te'). Medjutim i ako te crne (a sto da te ne karaju/crne, niko nije imun oko toga), dobro ovo izgleda. Meni vec zvuci kad ga vidim. Sad, nisam ja vestica Morgana iz epske pesme o Excaliburu (za vas decurliju, to je ova riba sto je igrala the queen u The Queen, see below). Elem dobro ovaj mahagonidjidji izgleda makar iz Indonezije. It's still the same fuckin' wood. Verovatno je veci masturbiratorski momenat (a kamoli profit) ako je piraCko drvo iz Hondurasa, al jebat ga, daleko je sunce.NikolaNis wrote:...ne bunim se ja...
Sto bi rekla moja kraljica (ova Fata-Morgana):

To je ista ova riba (baba):

Koja je u narodu poznatija kao:

Kakva cura. Ruskinja btw. Jelena Mironovich. Aj dobro, jevrejka.
Pa Darsu prvo ti hvala što si me strpao u grupu "dečurlija", evo potrošio sam prvu trećinu četvrte decenije pa zaista prija kada ti neko tako nešto kaže
Što se tiče turcizma ili arabizma to je bar u južnoj Srbiji mnogo zastupljeno tako da mi je jasno šta znači "kara" i bez prevoda, nisam ni mislio da si neki perverznjak i da imaš neke sexualne aluzije

Što se tiče turcizma ili arabizma to je bar u južnoj Srbiji mnogo zastupljeno tako da mi je jasno šta znači "kara" i bez prevoda, nisam ni mislio da si neki perverznjak i da imaš neke sexualne aluzije

- Dersu Uzala
Citiracu sam sebe:
"Tako i treba. Karace te drugi (ili turski, 'crnice te'). Medjutim i ako te crne (a sto da te ne karaju/crne, niko nije imun oko toga "ovo se jedino odnosi unekoliko na tebe"), dobro ovo izgleda. Meni vec zvuci kad ga vidim. Sad, nisam ja vestica Morgana iz epske pesme o Excaliburu (za vas decurliju, to je ova riba sto je igrala the queen u The Queen, see below). Elem dobro ovaj mahagonidjidji izgleda makar iz Indonezije. It's still the same fuckin' wood. Verovatno je veci masturbiratorski momenat (a kamoli profit) ako je piraCko drvo iz Hondurasa, al jebat ga, daleko je sunce."
Prema tome, nema tu igde tebe, ne laskaj si
.
"Tako i treba. Karace te drugi (ili turski, 'crnice te'). Medjutim i ako te crne (a sto da te ne karaju/crne, niko nije imun oko toga "ovo se jedino odnosi unekoliko na tebe"), dobro ovo izgleda. Meni vec zvuci kad ga vidim. Sad, nisam ja vestica Morgana iz epske pesme o Excaliburu (za vas decurliju, to je ova riba sto je igrala the queen u The Queen, see below). Elem dobro ovaj mahagonidjidji izgleda makar iz Indonezije. It's still the same fuckin' wood. Verovatno je veci masturbiratorski momenat (a kamoli profit) ako je piraCko drvo iz Hondurasa, al jebat ga, daleko je sunce."
Prema tome, nema tu igde tebe, ne laskaj si

Ovaj deo me je naterao da pomislim da i ja možda spadam u tu grupu, Znaš kako se kaže:"Što je babi milo to joj se i snilo".Dersu Uzala wrote: ...(za vas decurliju, to je ova riba sto je igrala the queen u The Queen, see below). ..
Sad si me ubio u pojam

-
Nema sta da se menja, kao sto si rekao, vozi Misko!NikolaNis wrote:Super, onda imam zeleno svetlo što se tiče pozicije magneta![]()
Ako imaš ješ neku opasku reci dok ne počnem sa "kopanjem" po telu, mada nema tu šta da se menja ako već idemo na klasičan SG izgled.
- SiskoMarcetic
uzrečica se odomaćila kod nas u kombinatu kada projekat ispadne bolje nego što je očekivano
Uff, opasno izgleda vrat
- SiskoMarcetic
Nikola i drugari zloupotrebljavam ovu temu da najavim moju drugu gitaru iz kutije za cipele ( naime kupujem delove od raznih gitara na limundu i sl. i trpam u kutiju), a zatim konstruišem nešto na osnovu prikupljenih delova
ideja je lp semi hollow body. čivije, bridge i nut su od sg a. vrat i fret trešnja kaljena ostalo još nabavljam
evo i slika

ideja je lp semi hollow body. čivije, bridge i nut su od sg a. vrat i fret trešnja kaljena ostalo još nabavljam
evo i slika

Mislim da bi trebao da ostavis puno drvo celom duzinom sredine tela a dubis samo po stranama.
@ rock nation, tako sam i pretpostavio, nastavljamo dalje
@ the Trooper, hvala lepo...
@ SiskoMarcetic zanimljivu ideju imaš i krajnje izvodnjivu, samo napred. Kao što kaže Fukomat, uglavnom se po sredini ostavlja puno drvo ali možeš u suštini da ostviš i samo ispod oba magneta i mosta, još ćeš olakšati gitaru i popraviti akustična svojstva. U svakom slučaju probaj pa ćeš videti rezultate...
Propustio sam da se zahvalim i Kristijanu za pohvale na prethodnoj strani pa sad ispravljam grešku, moj propust...

@ the Trooper, hvala lepo...

@ SiskoMarcetic zanimljivu ideju imaš i krajnje izvodnjivu, samo napred. Kao što kaže Fukomat, uglavnom se po sredini ostavlja puno drvo ali možeš u suštini da ostviš i samo ispod oba magneta i mosta, još ćeš olakšati gitaru i popraviti akustična svojstva. U svakom slučaju probaj pa ćeš videti rezultate...
Propustio sam da se zahvalim i Kristijanu za pohvale na prethodnoj strani pa sad ispravljam grešku, moj propust...

- whosyourdaddy
Da vratim temu na ono zašto je otvorena...
Pošto sutra putujem van grada i vraćam se u ponedeljak rešio sam da danas završim svoju spravu koju sam pominjao prošli put. Evo kako izgleda pa ću probati da objasnim, jednostavno je...

Vidite na prvoj slici da je ovaj ram pričvršćen za tu donju ploču pomoću dve male šarke. Na drugoj slici se vidi kako sam ispod zadnjeg dela rama stavio parče drveta. Treba samo da lepo izračunate koji vam je ugao potreban i koja debljina tog parčeta drveta treba da bude. Kad to namestite onda glodalicu koja je pričvršćena za onu veliku dasku gore vozite po ramu i pravite odgovarajuću ugao na telu pod kojim se vrat i telo spajaju. Znači ovo može da se koristi za SG, LP i sve ostale gitare sa Tune-o-matic ili sličnim mostovima, za njih je uglavnom potrebno da je vrat pod određenim uglom u odnosu na telo.
Nadam se da sam uspešno objasnio kako ovo funkcioniše, verovatno će još nekom da pomogne ko se bavi izradom. Ako treba još neki detalj da pojasnim slobodno pitajte

Pošto sutra putujem van grada i vraćam se u ponedeljak rešio sam da danas završim svoju spravu koju sam pominjao prošli put. Evo kako izgleda pa ću probati da objasnim, jednostavno je...

Vidite na prvoj slici da je ovaj ram pričvršćen za tu donju ploču pomoću dve male šarke. Na drugoj slici se vidi kako sam ispod zadnjeg dela rama stavio parče drveta. Treba samo da lepo izračunate koji vam je ugao potreban i koja debljina tog parčeta drveta treba da bude. Kad to namestite onda glodalicu koja je pričvršćena za onu veliku dasku gore vozite po ramu i pravite odgovarajuću ugao na telu pod kojim se vrat i telo spajaju. Znači ovo može da se koristi za SG, LP i sve ostale gitare sa Tune-o-matic ili sličnim mostovima, za njih je uglavnom potrebno da je vrat pod određenim uglom u odnosu na telo.
Nadam se da sam uspešno objasnio kako ovo funkcioniše, verovatno će još nekom da pomogne ko se bavi izradom. Ako treba još neki detalj da pojasnim slobodno pitajte

- SiskoMarcetic
mislis 'vakoFunkomat wrote:Mislim da bi trebao da ostavis puno drvo celom duzinom sredine tela a dubis samo po stranama.

ps danas sam nešto malo kreirao custom peghead ako nekog interesuje