Hand Made Cajon by Nikolic025
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- nikolic025
Re: Hand Made Cajon by Nikolic025
Izgledalo bi extra,ali to onda zahteva i neki visokokaloricni ugalj,kako ne bi morao da cekam pola sata da se ugreje,a i neku malo masovniju proizvodnju,kako ne bih palio vatru samo za jedan logo...
Mozda ja i odem kod ovog lika,pa ga nahvatam da mi spakuje neku cenu za recimo 10 komada,pa da isecem dve table i da odnesem kod njega da ih sve izgravira i da sam miran oko toga...
Mozda ja i odem kod ovog lika,pa ga nahvatam da mi spakuje neku cenu za recimo 10 komada,pa da isecem dve table i da odnesem kod njega da ih sve izgravira i da sam miran oko toga...
Brate grejanje je najmanji problem. Uzmes malo bocu sa plinom (ono cudo za kampovanje) za neke smesne pare. Frka je kako napraviti zig.
To bi bio koks-ugalj, ako imaš gde da nabaviš džakče i ne mrzi te da se akaš sa vatrom to je to. Mada, napravi i laserski ili kako god, nek zvuči lepo to je na prvom mesto
zig ili sam izdeljes li cnc
jedan moj drugar utiskuje suve zigove u kozi, verujem da su zigovi od metala, ne znam da li bi to radilo posao kad se uzari...
- nikolic025
Sale znas o kome pricam,o tvom imenjaku sto ima onaj atelje Gofer...On ima taj laser kojim sece,rezbari u drvetu,plastici...
U glavnom,Dekiju je stigao cajon.Njegove utiske ce verovatno sam preneti,a ja mogu samo da mu se zahvalim na ukazanom poverenju i da iskoristim priliku da svima onima koji se kunu u post express malo pomutim taj stav...Seljaci su uspeli da totalno zamotan cajon ostete,srecom,samo su nogicu otkinuli i izgubili,a to je najmanji problem.Ako nema takvih nogica kod vas,opet kazem,slobodno cimni,i saljem u ponedeljak o svom trosku...
U glavnom,Dekiju je stigao cajon.Njegove utiske ce verovatno sam preneti,a ja mogu samo da mu se zahvalim na ukazanom poverenju i da iskoristim priliku da svima onima koji se kunu u post express malo pomutim taj stav...Seljaci su uspeli da totalno zamotan cajon ostete,srecom,samo su nogicu otkinuli i izgubili,a to je najmanji problem.Ako nema takvih nogica kod vas,opet kazem,slobodno cimni,i saljem u ponedeljak o svom trosku...
E, ovako.. Cajon je stigo i predao sam ga vlasnici. Pazi sad, meni se ovo vrlo svidja i dosta je fino odradjeno. Zamerki nemam. Malo me je bilo strah da sednem jer "obicna" kutija od sperke mi ne uliva poverenje da ce da izdrzi moju tezinu... no dok sam sedeo nisam cuo pucketanje karakteristicno za popustanje drveta... tako da... cak je i logo fino ispao obitrom da je radjeno kako je radjeno... neobicno mi se svidja da je Nikolic25 stavio datum... fali samo serijski broj i ugodjaj je copleted.. no uzmimo u obzir da ja nisam video fabricki... ovaj mi je odlican i bi mi malo zao sto necu moci jos malo da se poigram.
Zvuk je sasvim ok i sto je najvaznije, bratjo... ovo treba da se lupa. Ako se "mazi" ne izlazi zvuk kako to treba da zvuci. Separacija visine udarca je fenomenalna jer i santimetar levo ili desno ima rezultat drugaciju visinu/boju i feel. Znaci prakticno kao da bubnjar ima bezbroj elemenata... plus cinela ili neki zvoncici... i ne treba ti nista drugo.. ono bongosi, djembe, rototomovi... i sl... cajon i cinela i zvoncici/daire i full oprema... to je moja impresija.
isam ga probao na pojacalu, ali verujem da kad se malkice ofarba nekim kratkim reverbom ili cak ... CAK chorusom ima sam da peva.. opet napominjem da ja uzivo nisam do sada cuo nikakav cajon, tako da mi je ovo samo prvi u nizu... ali uopste ne vidim razlog da bi ovaj bio losiji od fabrickih...
E sad, prilikom transporta je otpala jedna nogica... kontam nije u zadnjoj ruci jer u kombiju nije bilo niceg sem cajon-a tako da nije moglo ni od tresenja, ni od trenja... ko zna u kom momentu je to otpalo... ali., Opet, ne ljutim se niti bilo kome zameram a posebno ne zameram Nikoli25 koji me je maksimalno, ali maksimalno ispostovao kada je rec o komunikaciji izmedju mene i njega. Znaci u svakom trenutku sam bio upoznat sa napredovanjem u radu i danas mi je rekao da ako ja ne mogu da nadjem ovde nogicu da ce da posalje on... ja sam zadovoljan bez obzira cak i na propust Post Ekspresa.... Zelim Nikolicu jos uspesnih saradnji... momak je ispao sasvim korektan samnom, neka takav i ostane.
E da.. evo slika kod mene...

i mesto gde je bila nogica..

Zvuk je sasvim ok i sto je najvaznije, bratjo... ovo treba da se lupa. Ako se "mazi" ne izlazi zvuk kako to treba da zvuci. Separacija visine udarca je fenomenalna jer i santimetar levo ili desno ima rezultat drugaciju visinu/boju i feel. Znaci prakticno kao da bubnjar ima bezbroj elemenata... plus cinela ili neki zvoncici... i ne treba ti nista drugo.. ono bongosi, djembe, rototomovi... i sl... cajon i cinela i zvoncici/daire i full oprema... to je moja impresija.
isam ga probao na pojacalu, ali verujem da kad se malkice ofarba nekim kratkim reverbom ili cak ... CAK chorusom ima sam da peva.. opet napominjem da ja uzivo nisam do sada cuo nikakav cajon, tako da mi je ovo samo prvi u nizu... ali uopste ne vidim razlog da bi ovaj bio losiji od fabrickih...
E sad, prilikom transporta je otpala jedna nogica... kontam nije u zadnjoj ruci jer u kombiju nije bilo niceg sem cajon-a tako da nije moglo ni od tresenja, ni od trenja... ko zna u kom momentu je to otpalo... ali., Opet, ne ljutim se niti bilo kome zameram a posebno ne zameram Nikoli25 koji me je maksimalno, ali maksimalno ispostovao kada je rec o komunikaciji izmedju mene i njega. Znaci u svakom trenutku sam bio upoznat sa napredovanjem u radu i danas mi je rekao da ako ja ne mogu da nadjem ovde nogicu da ce da posalje on... ja sam zadovoljan bez obzira cak i na propust Post Ekspresa.... Zelim Nikolicu jos uspesnih saradnji... momak je ispao sasvim korektan samnom, neka takav i ostane.
E da.. evo slika kod mene...

i mesto gde je bila nogica..

- nikolic025
Hvala Deki...
Drago mi je da si zadovoljan.A seljaci su je bas otkinuli,vidi se da je furnir malo otisao,mozda ces morati malo deblji saraf da stavis ili da zapunis tu rupu,pa koji milimetar da je pomeris,da ti se nebi desilo da se u toku sedenja na njemu opet izvali...Kao sto rekoh,ako ne nadjes nogicu (posti si rekao da bi hteo prvo da pogledas po svom mestu),ja cu uzeti ovde,ako pak ne nadjem istu nijansu,poslacu ti 4 crne ima koje vec budu bile,samo mi javi u ponedeljka do nekih 12h,jer kasnije idem za SU.

Drago mi je da si zadovoljan.A seljaci su je bas otkinuli,vidi se da je furnir malo otisao,mozda ces morati malo deblji saraf da stavis ili da zapunis tu rupu,pa koji milimetar da je pomeris,da ti se nebi desilo da se u toku sedenja na njemu opet izvali...Kao sto rekoh,ako ne nadjes nogicu (posti si rekao da bi hteo prvo da pogledas po svom mestu),ja cu uzeti ovde,ako pak ne nadjem istu nijansu,poslacu ti 4 crne ima koje vec budu bile,samo mi javi u ponedeljka do nekih 12h,jer kasnije idem za SU.

Jel ove kutije imaju nekakva vertikalna ojacanja? Po coskovima npr?
- nikolic025
Komplet je zalepljena i ojacana celicnim iglicama,obicno ubacim jos koje parce letvice na spojevika kako bi ojacale vezu,ali i kada to nisam stavljao,nikada mi niko nije reklamirao da se razlepila,pukla,niti bilo sta drugo...Jedino nije pravljena za lupanje cetkicama i slicno,jer se drvo guli,to je jedna musterija radila,pa je ostetila prednju plocu,ali samo vizuelno,a funkcionalnost je i posle skoro dve godine nepromenjena...
Ja imam oko 80-85 kg (zavisno od raspolozenja
) i visok sam 187cm i naginjem ga na nazad kada lupam i ni jedan model (od oba modela sam sebi ostavio prvototipe radi pokazivanja,a i radi svirke) nije ni malo popustio.Ima i srednje tvrde gumene nogice koje takodje uticu da se deo tezine apsorbuje i na njih...
Kod Luci-ja je bio jedan na par dana,a on je malo "jaci",kao i njegov ortak
pa nek i sam kaze da li je izdrzao...Kada gledas ovako tih 8mm i napred 4mm to stvarno ne uliva poverenje,apsolutno je Deki u pravu,ali su od 5 slojeva,tako da su izuzetno jake i izdrzljive...
Verovatno je svako od vas imao prilike da na fizickom u skoli skace od one odskocne daske,a bar ove koje su bile kod nas,bile su od sperploce koja je,cini mi se negde oko 5mm,max 8mm,jeste da ima federe ispod nje i da je kuvana,kako bi se iskrivila u polozaj koji treba da bude,ali skacu kosarkasi od po 110cm i 120kg i nista im ne bude...
Ja imam oko 80-85 kg (zavisno od raspolozenja

Kod Luci-ja je bio jedan na par dana,a on je malo "jaci",kao i njegov ortak

Verovatno je svako od vas imao prilike da na fizickom u skoli skace od one odskocne daske,a bar ove koje su bile kod nas,bile su od sperploce koja je,cini mi se negde oko 5mm,max 8mm,jeste da ima federe ispod nje i da je kuvana,kako bi se iskrivila u polozaj koji treba da bude,ali skacu kosarkasi od po 110cm i 120kg i nista im ne bude...
Lepo igledaju cajoni.
Može u drvo lepo da se ispiše natpis i lemilicom, viđao sam takve radove i odlično su ispali. U kineskim radnjama često vidim lemilice u "full pack" varijanti, sa raznim nastavcima, piše, baš iz ovog razloga, pisanja po drvetu..
Može u drvo lepo da se ispiše natpis i lemilicom, viđao sam takve radove i odlično su ispali. U kineskim radnjama često vidim lemilice u "full pack" varijanti, sa raznim nastavcima, piše, baš iz ovog razloga, pisanja po drvetu..
Mislim da bi isto ispalo zgodno a i praktično da prišrafiš izgraviranu pločicu. Nađeš gravera koji ti lepo uradi šta treba, na 30 komada dobiješ neku pristojnu cenu i teraj.. Samo smisli šta ćeš da staviš, neki amblemčić, simbolčić, tako nešto. Malo je bzv da piše Cajon, ko kad bi na gitari stajalo "gitara". A osmisliš pločicu tako da bude zgodna (veličinom, položajem) da može i u nju da se udara i da daje neku "činela wannabe" foru a to i fali kad pogledaš. Pa se ne bi desilo da se vremenom ošteti kao od metlice.. A sa zadnje strane koja je uz drvo napišeš nešto "made by.. Tad i tad"

- nikolic025
Jedino je problem sto ako bi na prednju plocu nesto tako kruto lepio,mozda bi lose uticalo na zvuk,a da srafim,ne ide,jer busim tu prednju plocu gde ne treba.To moze da se odradi,ali onda da bude sa strane ili od pozadi...Nemam sada toliko vremena,niti nivca da radim neke serije od 30 komada cajona,jedino sam mislio kad sam vec prodao na desetine,da bi red bio da malo uredniji bude taj logo...
Ma to sam lupio, 30 komada.. A ako ti je povoljno može i sa strane ako misliš da neće valjati spreda zbog zvuka. Probaš pa vidiš kako zvuči.
Može i bez ičeg na kraju krajeva, samo pravićeš ti toga još, nije loše da imaš neki logo..
Može i bez ičeg na kraju krajeva, samo pravićeš ti toga još, nije loše da imaš neki logo..
- nikolic025
Ma znam,nego nemam ideje,ama bas nikakve ni oko imena ni logoa...A jako mi sve to ide naaaa.... zivce...
Ima da trazim opet negde ta slova sto se grebanjem skidaju sa folije i tako da radim...
Ima da trazim opet negde ta slova sto se grebanjem skidaju sa folije i tako da radim...