Moj prvi pokušaj izrade gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
viden

Re: Moj prvi pokušaj izrade gitare

Post by viden » 10 Apr 2008, 13:58

Odlično ide!
Sada je već vreme da počneš da razmišljaš o bindig-u, tj. da polako planiraš sledeće korake (ali to si, vidim, već ukapirao - 100 sati planiranja za 1 sat rada :) ).

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 10 Apr 2008, 15:02

Pošto već tako hoćete slika će biti i dalje. Nije mogao "stomačić" da bude masniji jer sam morao da sve one brazde ukolonim, a i nema smisla ja ovako vitak i zgodan da pravim debelu gitaru. :D Videne, već vrtim po glavi kako da uradim taj kanal za binding, verovatno ću napraviti spravicu koju sam video na onom komšijskom sajtu.
I da, najvažnije, hvala vam svima na pohvalama. :)

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 11 Apr 2008, 09:37

Evo juče je na udaru bio drugi deo tela oko cutaway-a i sa druge strane vrata gde treba da stoji switch za magnete. Malo sam se poigrao sa svetlom pa se lepo vidi gde još treba šmirglanja...

Image

Image

Image

Image

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 11 Apr 2008, 11:59

Kada je čovek vredan to se uvek isplati, tako je mene iznenadio jedan paket sa Stewmaca, slede slike. Ova dva poklopca za elektroniku sa zadnje strane sam vec imao od ranije, ovo ostalo je stiglo juče, a danas sam podigao sa pošte...

Image

Image

Paket su mi poslali 18.03 a meni je obaveštenje stiglo juče (10.04.) da idem da ga podignem. Platio sam u pošti 66 dinara, svaka im čast, ljudi jako profesionalno rade, a usput me zatrpavaju katalozima, imam tri za sad. :D
Ako nekoga nešto zanima slobodno pitajte.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 11 Apr 2008, 13:23

Znaci Stew Mac ipak, definitivno i isprobano radi i kod nas. Yeaaaaaaaaaaaaah!
Samo, koji su to troskovi bili samo 60-tak dinara?

Divan stomacic i ja cu jednog dana da imam takav, samo da pocnem da idem na plivanje :D

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 11 Apr 2008, 13:46

Da, stewmac tadi 100% i mogu ti reći jako profi, ovo malo delova koje vidiš su mi upakovali u kutiju u koju je ladno moglo da stane telo od gitare, pa još ceo paket ušuškan papirima, ma svaka im čast. Za kupovinu kod njih je samo potrebna odgovarajuća kartica, ima više informacija na njihovom sajtu, ali standardno primaju Visa, Master, American expres i slično. Naravno treba da imaš karticu koja ti omogućuje kupovinu na netu, znači da obavezno ima čuvena tri broja na poleđini pored one trake gde stavljaš svoj potpis. Svaka strana banka kod nas izdaje takve kartice, a verujem da i ove malobrojne domaće takođe to rade. Ovij 66 dinara je predpostavljam neka ležarina ili tako nešto, verovatno je paket stigao još pre nekoliko dana, ali naša ažurnost je poznata pa sam paket mogao danas da podignem
Stomačić je OK kakav je bio na početku, evo baš upoređujem slike i ogromna je razlika za nekoliko dana, ali ima tu još posla kao što se i vidi, što bi rekao Bon Jovi:"We're half way thare, ooooh livin' on a prayer..." :D Evo ide lepo vreme pa briši na bazen, nemoj da te leto zatekne nespremnog, a i lepše će ti bass stajati ako središ stomak... :lol:

buca gitarista

Post by buca gitarista » 23 Apr 2008, 23:33

NikolaNis wrote:Da, stewmac tadi 100% i mogu ti reći jako profi, ovo malo delova koje vidiš su mi upakovali u kutiju u koju je ladno moglo da stane telo od gitare, pa još ceo paket ušuškan papirima, ma svaka im čast. Za kupovinu kod njih je samo potrebna odgovarajuća kartica, ima više informacija na njihovom sajtu, ali standardno primaju Visa, Master, American expres i slično. Naravno treba da imaš karticu koja ti omogućuje kupovinu na netu, znači da obavezno ima čuvena tri broja na poleđini pored one trake gde stavljaš svoj potpis. Svaka strana banka kod nas izdaje takve kartice, a verujem da i ove malobrojne domaće takođe to rade. Ovij 66 dinara je predpostavljam neka ležarina ili tako nešto, verovatno je paket stigao još pre nekoliko dana, ali naša ažurnost je poznata pa sam paket mogao danas da podignem
Stomačić je OK kakav je bio na početku, evo baš upoređujem slike i ogromna je razlika za nekoliko dana, ali ima tu još posla kao što se i vidi, što bi rekao Bon Jovi:"We're half way thare, ooooh livin' on a prayer..." :D Evo ide lepo vreme pa briši na bazen, nemoj da te leto zatekne nespremnog, a i lepše će ti bass stajati ako središ stomak... :lol:
Odlicno si prosao, meni su za paket sa GUitar Fetish-a vredan 110$ naplatili carinu i pdv u punom iznosu, oko 2500 din. U to ulaze i troskovi carinskog pregleda i sl. :(

Ovo tvoje sigurno vredi vise od 20 eur, sto ne podleze carinjenju. Kako si uspeo?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 24 Apr 2008, 00:54

Evo ja da se umesam dok Nikola ne dodje sa praznika...
Mislim da je ovde fora u tome sto roba vrednosti do 100$ po zakonu nikada ne podleze carini! Nisam sto posto siguran, ali tako mi je rekao drug koji je narucivao JEDI-opremu za maskembal (laserski mac i ostale zanimljivosti)!
Znaci, samo je trebalo da podelis porudzibinu, ukoliko je bilo moguce, naravno i ne bi platio carinu.

Ako je neko licno zvao ljude iz carine neka da informacije iz prve ruke.

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 26 Apr 2008, 17:43

sirac-šunka wrote:E...roba vrednosti do 100$ po zakonu nikada ne podleze carini!
Ljudi, mislim da su promenili zakon, tj. rupu u zakonu. Misli da sada sve podleze carini. Naime, ja sam tu foru iskoristio vise od desetak puta, Stew Mac mi je slao robu u vrednosti skoro 300 dolara, ali su mi rasporedjivali u vise razlicitih paketa tako da ni jedan ne predje vrednost od 100 dolara. U posti su me carinici mrzeli, ali su mogli da mi pljunu pod prozor. Skoro mi je bubnjar rekao da je za neku kosulju platio vise carinu nego sto ona kosta u americi... Mislim da je toj fori dosao kraj. :(

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 26 Apr 2008, 17:55

sirac-šunka wrote:...roba vrednosti do 100$ po zakonu nikada ne podleze carini!
Ne, više nije tako. Tako je nekada bilo - a onda je došao onaj skandal sa Neckermannom, i gadovi su promenili uredbu da sve preko 20 evra podleže carini, a da se kao osnovica za carinjenje uzima vrednost pošiljke plus troškovi slanja (poštarina).

Kako da ne platiš carinu? Primer iz moje prakse: naručiš šta hoćeš od robe do vrednosti od 15 evra. Na to se doda oko 5 evra kao troškovi slanja, i ukupna vrednost pošiljke dođe na 19 evra, recimo. Onda ne plaćaš ništa, i pošiljka stiže pravo tebi u ruke, bez potrebe da poštaru ili Pošti nešto doplaćuješ.

Sve preko 20 evra - carina. Osim ako, naravno, ne kupuješ od privatnog lica, koje će na paket da stavi "Vrednost robe: 15 dolara" i "Vrsta pošiljke: poklon". Od firmi - Rusi to hoće da urade, Nemcima i Austrijancima ne pada na pamet!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 26 Apr 2008, 20:07

:(

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 29 Apr 2008, 13:20

Evo ja se vratio pa da kažem i ja nešto na tu temu, cena robe i usluge slanja za ovo što sam ja naručio je ukupno iznosilo 29.18 evra ili 45.50 dolara, kako vam draže. Nemam pojma zašto nije bilo carine, a nemam pojma ni za šta su mi naplatili 66 dinara u pošti, ali eto tako je kako je. Nisam vam baš nešto pomogao, ali eto čisto da znate šta koliko košta... :)

kozomora

Post by kozomora » 01 May 2008, 20:31

Super je ispalo, nema sta. Kad zavrsis, okaci slike!

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 09 May 2008, 08:39

Na žalost sad je u mom radu nastala pauza, čekam da mi stigne naručen figerboard da bih mogao da počnem sa obradom vrata a posle i sa izradom spoja vrata i tela. Evo ovo je jedina novina, juče su mi stigli knobovi sa ebay-a, na slikama možete da vidite i kako sam sredio "stomačić" na telu mada mislim da ću još malo raditi na tome kasnije...

Image

Image

Image

Image

Critical
PedoBear

Post by Critical » 09 May 2008, 13:48

Knoboovi mi se mnooogo svidjaju :D

Nesto razmisljam ,a da ti nama poklonis ovu gitaru kad zavrsis ,ono podrzavamo te skroz pa kao da nam se oduzis :mrgreen: :mrgreen:

E da imam pitanjce, hoce li gitara ostati u boji drveta ili se radi onaj sunburst ala LP?

Post Reply