Sada je već vreme da počneš da razmišljaš o bindig-u, tj. da polako planiraš sledeće korake (ali to si, vidim, već ukapirao - 100 sati planiranja za 1 sat rada

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Odlicno si prosao, meni su za paket sa GUitar Fetish-a vredan 110$ naplatili carinu i pdv u punom iznosu, oko 2500 din. U to ulaze i troskovi carinskog pregleda i sl.NikolaNis wrote:Da, stewmac tadi 100% i mogu ti reći jako profi, ovo malo delova koje vidiš su mi upakovali u kutiju u koju je ladno moglo da stane telo od gitare, pa još ceo paket ušuškan papirima, ma svaka im čast. Za kupovinu kod njih je samo potrebna odgovarajuća kartica, ima više informacija na njihovom sajtu, ali standardno primaju Visa, Master, American expres i slično. Naravno treba da imaš karticu koja ti omogućuje kupovinu na netu, znači da obavezno ima čuvena tri broja na poleđini pored one trake gde stavljaš svoj potpis. Svaka strana banka kod nas izdaje takve kartice, a verujem da i ove malobrojne domaće takođe to rade. Ovij 66 dinara je predpostavljam neka ležarina ili tako nešto, verovatno je paket stigao još pre nekoliko dana, ali naša ažurnost je poznata pa sam paket mogao danas da podignem
Stomačić je OK kakav je bio na početku, evo baš upoređujem slike i ogromna je razlika za nekoliko dana, ali ima tu još posla kao što se i vidi, što bi rekao Bon Jovi:"We're half way thare, ooooh livin' on a prayer..."Evo ide lepo vreme pa briši na bazen, nemoj da te leto zatekne nespremnog, a i lepše će ti bass stajati ako središ stomak...
Ljudi, mislim da su promenili zakon, tj. rupu u zakonu. Misli da sada sve podleze carini. Naime, ja sam tu foru iskoristio vise od desetak puta, Stew Mac mi je slao robu u vrednosti skoro 300 dolara, ali su mi rasporedjivali u vise razlicitih paketa tako da ni jedan ne predje vrednost od 100 dolara. U posti su me carinici mrzeli, ali su mogli da mi pljunu pod prozor. Skoro mi je bubnjar rekao da je za neku kosulju platio vise carinu nego sto ona kosta u americi... Mislim da je toj fori dosao kraj.sirac-šunka wrote:E...roba vrednosti do 100$ po zakonu nikada ne podleze carini!
Ne, više nije tako. Tako je nekada bilo - a onda je došao onaj skandal sa Neckermannom, i gadovi su promenili uredbu da sve preko 20 evra podleže carini, a da se kao osnovica za carinjenje uzima vrednost pošiljke plus troškovi slanja (poštarina).sirac-šunka wrote:...roba vrednosti do 100$ po zakonu nikada ne podleze carini!
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest