Jean & Jean majstor svog zanata...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
guv'nor

Re: Jean & Jean majstor svog zanata...

Post by guv'nor » 17 Jun 2012, 15:02

:lol: :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 17 Jun 2012, 15:04

nemanjavelimirovic wrote:Jasen, sorii. kreten mesham nonstop, ja to zovem ASH ...uvek sam vishe gravitirao kao Engleskom jeziku :mrgreen: :ziveli:
mislis jASHen? :bambi:

majtimika

Post by majtimika » 17 Jun 2012, 15:54

Ja licno o zanu nemam neko lose misljenje, on j e prvi graditelj za kojim sam se sreo, i ostavio je na mene pozitivan utisak, njegove gitare koje sam probao su bile vecinom ok, narocito me je pogodio jedan njegov model od palisandera-rosewooda, koji je zvucao brutalno, sti moze da potvrdi i cika baba, jer je bio samnom kod njega. Ono sto me je uvek spustalo kod njega je nedorecenost u zavrsnoj obradi, a nikako u samoj izradi, ne znam svakom svoje, da ga hvalim ne hvalim, a takodje ga i ne kudim, ono sto je takodje istina kod njega je i to da koga zna i kome hoce pravi odlicne instrumente, ali nekad zna i da podbaci, sto je sasvim i normalno, ipak zivi smo ljudi, samo treba biti covek pa znati ispraviti svoje greske, e sad kom opanci tom i jery

pedja 81

Post by pedja 81 » 17 Jun 2012, 16:25

majtimika wrote:Ja licno o zanu nemam neko lose misljenje, on j e prvi graditelj za kojim sam se sreo, i ostavio je na mene pozitivan utisak, njegove gitare koje sam probao su bile vecinom ok, narocito me je pogodio jedan njegov model od palisandera-rosewooda, koji je zvucao brutalno, sti moze da potvrdi i cika baba, jer je bio samnom kod njega. Ono sto me je uvek spustalo kod njega je nedorecenost u zavrsnoj obradi, a nikako u samoj izradi, ne znam svakom svoje, da ga hvalim ne hvalim, a takodje ga i ne kudim, ono sto je takodje istina kod njega je i to da koga zna i kome hoce pravi odlicne instrumente, ali nekad zna i da podbaci, sto je sasvim i normalno, ipak zivi smo ljudi, samo treba biti covek pa znati ispraviti svoje greske, e sad kom opanci tom i jery
Bravo,gresi covek ljudski je.Onaj ko kaze meni nikad ne moze da se desi nista slicno neka razmisli,nista nije sigurno sem da cemo umreti.

dweezil

Post by dweezil » 17 Jun 2012, 17:12

pa to da al ako gitara kosta 70k dinara onda na njoj ne ocekujesh Boston pickupe zar ne?

pedja 81

Post by pedja 81 » 17 Jun 2012, 17:14

Da ali mozda bi mu civek vratio lovu,to neznamo.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 17 Jun 2012, 18:09

Нисам пословао са Жаном, али бије га глас да зна да ради, али да га прилично заболе да се потруди, и у том погледу нема шта да се замери некоме ко примети да је стање такво какво јесте. Не могу да избројим колико пута сам чуо сличне приче. Међутим, ово је отишло на погрешну страну...

Void
kulen zmija

Post by Void » 17 Jun 2012, 18:50

онај лик осуо паљбу по њему само тако, на крају ми је и жао тог Жана, иако се нисам никад сретао са његовим инструментима нити са њим.

ма, нек се договоре да му Жан уступи дрво, па нек овај сам деље себи гитаре, а не она прича: "дужан ми је гитару, ево прави ми већ трећу и све су комплетно срање"

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 17 Jun 2012, 19:05

Ne mogu da verujem da ste se svi uhvatili za to kako se Gagi izražava na forumu, ili ne znam ni ja šta već, kad je poenta teme kako se gitara koju je platio kod majstora (koga su i ovde neki hvalili i preporučivali, i koji se kad ljudi pominju majstore za gitare često pomene) bukvalno raspada... nije taj Žan neko sa foruma, ko je napravio 2,3,10 gitara, pa da je to ok (ne kažem da se to dešava nekome sa foruma)...već važi za neko ime u tom pravljenju gitara...

Ovde je više ljudi došlo da napiše post kako se Gagi neprimereno izražava na forumu, nego da prokomentariše slike iz prvog posta...

Sad je još nekima i ok kad se gitara ovako raspadne, pogreši čovek Image

...pa nikada ne bih odneo tako nekome da mi uradi setup, a ne da mi napravi gitaru...

izvinite na postu sa negativnim tonom, ispitni je rok :bambi:

majtimika

Post by majtimika » 17 Jun 2012, 19:29

poenta cele price je da je gosn gagi nicim izavan http://www.youtube.com/watch?v=4Tz4Yky9MRA napravio temu o zanu i gitari koja se sjebala da prostite pre 6 meseci, znaci nije bio ljut i u napadu besa pa je impusivno reagovao nego je ovo pazljivo smislio i dokumentovao sa namerom da diskredituje coveka koji mu je ocigledno direktna konkurencija (kao rocket nekada dok je vazio za mudo), a plus je poceo da se reklamira na forumu kako prodaje drvo visokog kvaliteta na jednoj temi, i da pljuje radove majstora amatera i kvalitet drveta koji koristimo na drugoj temi. u stvari

WHO THE FUCK IS ALICE???

MetalFunk

Post by MetalFunk » 17 Jun 2012, 19:51

Feng shui.

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 17 Jun 2012, 22:53

Ni meni nista nije jasno.Ajde da je covek kod Zana napravio gitaru pre 5 god,pa u medjuvremenu, dok je gitara ozivela na kontra stranu ,savladao gitaro-deljacki zanat,nego zna da radi i covek mu namerno prodaje fals mahagoni i sve.Ja da znam i mogu da napravim gitaru bio bih totalno lud pa da trazim od drugog da to uradi umesto mene+da se jedem sta je stavio ispod"haube"-totalna kontradikcija.Mozda bi u emisiju trebalo dovesti Zana

Varenika

Post by Varenika » 18 Jun 2012, 02:58

Kristijan wrote:
Mrav wrote:Bi ovde dosta nekih priča o tome kako javor koji raste kod nas nije dobar za instrumente ... ccc . Drvo za instrumente se ne kupuje tako što se ode na stovarište i nađe komad koji na oko lepo izgleda. Skoro sam pričao sa sertifikovanim stručnjakom za tu temu, i sam sam tehničar za finalnu obradu drveta pa itekako znam ponešto o tome.

Kada se bira drvo za instrument, bitno je i na kojoj nadmorskoj visini i sa koje strane padine je raslo. Traži se drvo sa najmanjim godišnjim prirastom, što daje najuže godove i stoga i najgušću strukturu (veća gustina, veća rezonantnost). O sušenju neću ni da pričam, drvo za muzičke instrumente treba da sadrži 6% ili manje vlage, a ovde nije lako naći ni sušaru za drvo i ljude stručne da sušenje urade kako valja. Čovek lepo zna i gde rastu najbolja tonska drva u Bosni, ne drži se to kao neka tajna.
Е тако се то ради, ово је један фин приступ и аргументована прича. Можда је проблем у мени, ја ето много више волим да чујем ову врсту обраћања, ово ми држи пажњу, а лупање шаком о сто ми некако не делује убедљиво. Дакле није у питању то да код нас не може да расте дрво које може да се искористи, а и чудно би било да у земљи где дрвеће расте на надморским висинама од 0 до 2500 метара не може да се нађа никакво тонско дрво, него је у питању одабир и третман.
nedje sam to procitao, za sjevernu stranu padine i sve ovo, al sam procitao i da je takav javor pakao skup s obzirom da i mnogo sporije raste, tako da to malo ko koristi za izradu gitarskih vratova. a i u velikom je deficitu...to sam procitao na nekom americkom sajtu vezanom za te stvari..
a i ipak je kanada mnogo hladnija i mracnija od bosne s obzirom na geografsku sirinu i duge hladne i mracne zime, tako da moze biti, a vjerovatno i jeste da je kanadski javor bolji od bosanskog sve i da su lokalni geografski uslovi slicni i da je ista vrsta javora u pitanju, a vjerovatno nije...
a ovo kristijane za 2500m, malo ga precera :D
mislim nista lose, ali kad se penjes po ovim regionalno najblizim planinama, koje dosezu do 2,5km obicno kad dodjes do 2000-2100, mozda i nize, ne raste vise nista, svuda je goli kamen, otprilike je pejzaz blizi povrsini mjeseca, jedini zivot oko tebe je roj muva koji te prati, a i one poslije neke visine odu s vjetrom.
uf sad sam samoga sebe nalozio, jedva cekam ljetos da vrsljam po prokletijama, kad si gore, nema mnogo stvari u zivotu koje ostave tako dubok utisak. nevjerovatno strahopostovanje dobijes prema prirodi, pocnes da je cijenis mnogo vise, pa i u obliku najobicnijeg drveta...sori za off :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 18 Jun 2012, 06:10

Кад смо код претеривања, претерао сам га и са нулом :lol: тако да сад знаш како то треба да читаш :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 Jun 2012, 10:11

Ne može uvek na ovakvim temama začetnik da ispada nadrinaučnik.

Žan je više puta podbacio. Voleo bih da se popravi, jer majstora na ovim prostorima nikad dosta.

Lično sam se susretao sa nekoliko, a dokumentovao sam (slike, priča) tri njegove nedovoljno dobre gitare. Jednu od te tri čak i imam.

Post Reply