Novi Projekat

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Novi Projekat

Post by bancika » 25 May 2012, 14:19

nikolic025 wrote:Ja bih glasao za itd :XD:
Image
nekako je nepotrebno izbacen napolje

Milanares

Post by Milanares » 25 May 2012, 14:29

Nemanjin predlog je skroz ok, i dimenzije i radijus :mrgreen:
sorry sto se mesam,vi ljudi postavljate slike uglavnom set in neckova a covek pravi neck thru....
funkomat da stanji donji rog telecastera? ha-ha.
vec je i ovo vrat-kroz-telo dovoljan sacrilege :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 25 May 2012, 14:37

Milanares wrote:
funkomat da ne stanji donji rog vrat kroz telo gitare? ha-ha.
vec je i ovo telecaster dovoljan sacrilege :)
Fixed it for ya :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 May 2012, 00:12

Ovaj put nisam toliko u fazonu da moram da ispostujem Lea ali sto kaze Milanares, necu stanjiti rog. :D
Sigurno ce imati konturu za lakat, verovatno cu oboriti ivicu ledja tela sa dosta vecim radiusom no na standaru i sad jos razmisljam da li da izdubljujem 'krila' tela. Ne bih jos jednu gitaru od petnaest kilograma ali sa druge strane, ako vrat bude vukao na dole, gitaru verovatno necu uzeti u ruke. Dilema.

Sto se dzojusa tice, kontam da cu krenuti od popularnog npr-a pa videti pod rukom sta dalje. :ziveli: Nadam se da cu sledece nedelje da se dohvatim turpije pa krenem sa tim delom posla.

Danas sam obavio fin deo "grubih radova". Da ne ureknem, tracna testera se pokazala mnogo bolje nego sto sam smeo da ocekujem. 5.5cm javora bez ikakvih problema. Sutra planiram da zalepim fretbord, pa je to to za ovaj vikend.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 26 May 2012, 00:23

...nek si slikao da nam pokažeš... ^^

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 May 2012, 01:12

... a kad nisam? :D

Moram da se vratim u enes da prebacim.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 May 2012, 20:08

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

luci

Post by luci » 26 May 2012, 20:56

odlicno izgleda za sada... stvarno ta testera odlicno radi posao...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 May 2012, 21:09

Da, meni se pokazala odlicnom ali sam je, izgleda, ipak urekao posto je dosao danas ortak do mene, dao mu da isece nesto i skoro odmah mu pukla testera. :hide:
Sigurno on nesto nije radio kako treba al opet... nije kao da sam ja znao sta radim pa nije bilo problema.

luci

Post by luci » 27 May 2012, 02:35

pazi fora je u pristupu... ja sve sto radim radim ko devojcica, nezno i polako, a kad uletis all guns blazing a pritom i ne znas bas dobro sta radis onda si ugasio... mada testera posji zamenska i mislim da nije skupa..

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 May 2012, 08:46

do jaja je sve.

posto vec radis nestandardno tele, jesi li mozda razmisljao da uradis glavu pod uglom? da ne bude kao na svim fenderima

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 27 May 2012, 11:50

Odlično izgleda, nemam šta da dodam više za sad. Jedino me zanima kako ćeš da rešiš podešavanje šipke kod glave pošto ova dual-action šipka kod glave ne izlazi kao ona vintage zakrivljenja. Mislim da ćeš morati na glavi da imaš kanal za pristup a ne rupu ili da ti glava sa zadnje strane bude deblja. Ala sam ga objasnio :XD:

A testera, definitivno mora polako da se ide i bude strpljiv kod sečenja, te male testere nemaju jake motore. Samu testericu isto treba pažljivo kupovati, zavisi koja ti je namena. Ako sečeš nešto ravno onda uzmeš širu testeru, recimo 10mm, a ako radiš neke krivine (kao što si ovde sekao oblik gitare) onda recimo 6 mm. I naravno, obavezno testera za drvo a ne metal da ne bi palila :ziveli:
Moguće da je taj tvoj drug brzo krenuo da seče neku krivinu pa iskrivio testeru pa je tad i pukla, pretpostavljam samo.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 27 May 2012, 13:44

mislim_stvarno wrote:do jaja je sve.

posto vec radis nestandardno tele, jesi li mozda razmisljao da uradis glavu pod uglom? da ne bude kao na svim fenderima
Jesam ali iskreno, mrzi me da to radim. :)
NikolaNis wrote: Jedino me zanima kako ćeš da rešiš podešavanje šipke
Ma jok, samo cu staviti sipku koja se podesava od gore, blize fretbordu, i izbusiti rupu. Tako ce glava biti pomerena unazad za jedno 2mm i to je to.
NikolaNis wrote:A testera, definitivno mora polako da se ide i bude strpljiv kod sečenja, te male testere nemaju jake motore. Samu testericu isto treba pažljivo kupovati, zavisi koja ti je namena. Ako sečeš nešto ravno onda uzmeš širu testeru, recimo 10mm, a ako radiš neke krivine (kao što si ovde sekao oblik gitare) onda recimo 6 mm. I naravno, obavezno testera za drvo a ne metal da ne bi palila
Hvala na savetu. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 27 May 2012, 14:03

Mene vise zanima kako cu spojiti neck i bridge magnet. :)

bancika

Post by bancika » 27 May 2012, 14:09

jedna opcija je da napravis dovoljno veliku rupu od nazad za elektroniku i da iz nje izvedes rupe direktno do bridge i neck magneta. To provereno pali.
Eventualno mozes da probas pod uglom da busis iz rupe za bridge magnet sto je vise ka neck-u pa onda ako treba i sa druge strane, pa nekako da se sretnu rupe.

Post Reply