Tas Paul aka Single Cut
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Tas Paul aka Single Cut
To je do pojacala... inace je djitra sasvim prosecna...
- DrGreenthumb
- MF veteran
MUzzY wrote:Problem kod ovih tvojih snimaka je sto nisu uopste realan pokazatelj kvaliteta instrumenta ... jer ti previse dobro sviras![]()

sinisake wrote:To je do pojacala... inace je djitra sasvim prosecna...
Could be

I hear yadweezil wrote:@Dr. lepo svirate i ono ceo ugodjaj je fin, lepo to sve radi al iskreno imas suvise dugacke ruke i prste za Les Paul ono, iskljucivo nesto stratoliko za sve nas krakate, evo priznajem da cu odivijek mrzeti taj oblik i sve sto on pruza, to mi je bila prva djitra i nikad je nisam zavoleo, telo bezi suvise desno, suvise je mala i vrat je odvratan, onaj mutav osecaj set necka, nigde bassa, i morao sam ovo da podijelim sa Vama, da ja mrzim Les Paul gitare i oduvek ce mi biti gadne

Istina, imam jako duge prste i verovatno će mi duže skale uvek bolje ležati (priznao to ili ne) ali ovaj tip gitara me inspiriše na potpuno drugi način a samo to je dovoljan razlog da je posedujem

@Dr, mislio sam na onu iz Usred Zala posta... 
A za tvoju ne znam, verujem da je dobar komad™.

- DrGreenthumb
- MF veteran
I jasinisake wrote:@Dr, mislio sam na onu iz Usred Zala posta...

Dobar, biran od stotinu sličnih

Probrano'd. 

Malo se igralo dete, DrGT me nater'o.
Sramota me da više hvalim gitaru, tako da ću samo spomenuti da se više ne viđam sa Docom ako i ona ne ide sa njim.
Takođe mi je u gostima i njegov jednokanalni DIY 2061 (20W). Sa obzirom da mi oprema nije u kući, improvizovao sam sa zvučnom kutijom i iskoristio nešto što smo pravili (juniorski bend) pre više od 10 godina, a u čemu je neki Eminence Kappa od 12"...
Albert hall rig:
LM, prvi klip - TasPaul, aNp (volume@ 1 o'clock, tone@ 1 o'clock), kutija
Slične fraze u sve tri pozicije magneta
Drugi klip, sličan prvom, samo što prvo krećem sa vol na pojačalu na 9 sati, pa ga opet prebacujem malo preko pola
Treći, doodling, aNp setovan kao na prvom samo se ponekad igram i sa potovima na gitari.
Izvin'te na raštimu u ovom klipu, prekasno sam izvalio
P.S. Sav overdrajv je sa pojačala, setap je gitara-kabl, tako da je u sobi bilo dosta glasno pa, eto, opet pravdam brljanje...
Em što nije bilo toliko prijatno (zvučnik gleda u mene da bi kamera bilo šta pristojno uhvatila), em što sam žurio da mi neko ne pozove žandarme™.

Sramota me da više hvalim gitaru, tako da ću samo spomenuti da se više ne viđam sa Docom ako i ona ne ide sa njim.
Takođe mi je u gostima i njegov jednokanalni DIY 2061 (20W). Sa obzirom da mi oprema nije u kući, improvizovao sam sa zvučnom kutijom i iskoristio nešto što smo pravili (juniorski bend) pre više od 10 godina, a u čemu je neki Eminence Kappa od 12"...

Albert hall rig:

Spoiler:
Slične fraze u sve tri pozicije magneta
Drugi klip, sličan prvom, samo što prvo krećem sa vol na pojačalu na 9 sati, pa ga opet prebacujem malo preko pola
Treći, doodling, aNp setovan kao na prvom samo se ponekad igram i sa potovima na gitari.
Izvin'te na raštimu u ovom klipu, prekasno sam izvalio

P.S. Sav overdrajv je sa pojačala, setap je gitara-kabl, tako da je u sobi bilo dosta glasno pa, eto, opet pravdam brljanje...
Em što nije bilo toliko prijatno (zvučnik gleda u mene da bi kamera bilo šta pristojno uhvatila), em što sam žurio da mi neko ne pozove žandarme™.

- DrGreenthumb
- MF veteran
guv'nor wrote:Malo se igralo dete, DrGT me nater'o.![]()
Albert hall rig

Kad može Bonamassa da ocvira™ Rockpalast na Bluesbreakeru (i ima najmlečniji® ton ikad) šta nama fali?

Anyway, trebalo bi da u skorijoj budućnosti zamenim moj 4x12 sa 2061x 2x12 varijantom. H30 i V30, kao i do sad, ali u sexy dijagonali. Onda ćemo kao ljudi da to snimimo web kamerom i Genius SM57 micom (i podelimo sa nezainteresovanim miljunskim auditorijumom MF-a)

-
Tog lampašića pravio ivan taksista? Imam tešku predrsudu
prema toroidu u napoju... mada saund je poezija!
prema toroidu u napoju... mada saund je poezija!
- DrGreenthumb
- MF veteran
Nemam pojma da l je taksista, al jeste Ivan
Odlično je urađen, sem tog trafoa sve ostalo je dosta kvalitetno i jako pedantno.
Imao sam i ja al sam se poprilično razuverio, mada snobizam će me verovatno naterati da stavim nešto pravoslavno

Imao sam i ja al sam se poprilično razuverio, mada snobizam će me verovatno naterati da stavim nešto pravoslavno

- Dersu Uzala
DrGreenthumb wrote:...nešto pravoslavno
Schumacher

I mene prođe jeza kada to vidim, ne znam tačno zbog čega, ali ovo radi k'o car.tomasz praznoslov wrote: Imam tešku predrsudu prema toroidu u napoju...
-
gledavši slike sa kpa, mislim da ih ivan dobro šije,
ali mi nije jasan oko tih toroida, mislim da ga on
kod trafka košta najmanje oko 25 evra, a kod pece
moze da dobije klasičan prostran ei trafo za desetak
više, da nekazem da verovatno za 50 moze da uzme
lux overkil oversize.. A frekventni odziv u basu je
stvarno drukči.
ali mi nije jasan oko tih toroida, mislim da ga on
kod trafka košta najmanje oko 25 evra, a kod pece
moze da dobije klasičan prostran ei trafo za desetak
više, da nekazem da verovatno za 50 moze da uzme
lux overkil oversize.. A frekventni odziv u basu je
stvarno drukči.
Koje su mane toroidnog trafoa snage u gitarskim pojačalima?
- Dersu Uzala
It's too cool for school da ne kazem too perfect (sto i nije neka mana). More cowbells! 

"Easy, guys.. I put my pants on just like the rest of you - one leg at a time. Except, once my pants are on, I make gold records."