Akustara ispocetka

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kristijan
Uvaženi član

Re: Akustara ispocetka

Post by Kristijan » 08 Feb 2013, 21:36

Искрено ћу да ти кажем нешто, а ти не замери. Мислим да дефинитивно треба мало озбиљније да урадиш звучне записе, јер овако готово да немају никакву функцију. Свирање мање више, просто је снимак с техничког аспекта лош. Наравно, било би корисно да се чује и боље свирање, али пре свега треба да се уради квалитетнији снимак. Да се добије утисак о звуку не мора да се свира ништа компликовано, мало отворених акорада, па мало баре акорада у вишим позицијама, пар разложених акорада, нека јако једноставна тема у вишем и нижем регистру, и то је од прилике то, за такве ствари ти не треба Ал ДиМеола. Само не сме на крају да звучи као да је снимано мобилним телефоном. Ако сам добро испратио ситуацију, до сада си продавао гитаре у бесцење, и то је велика штета. Да би се пречка више подигла, дефинитивно треба да мало да порадиш на самој презентацији свог рада. Овако делује као да је сасвим свеједно да ли се купују оне Сузуки гитаре за 50 евра, или ручни рад од пуног дрвета, јер снимак није довољно добар да се уочи разлика. Изузетно ценим твој труд и умеће, и мислим да је штета да то не буде цењено како треба.

jecaisale

Post by jecaisale » 09 Feb 2013, 16:14

Uff... U pravi si, snimak je jaaako los, trenutno nemam bolje uslove za snimanje. Moracu da ulozim u opremu malo. Ima li neko neki predlog sta da uzmem da bi snimao na pc, naravno ne nesto preskupo ali za pocetak da snimak lici na nesto. Hvala na kritikama i sugestijama.

istiqrac

Post by istiqrac » 09 Feb 2013, 19:27

Neki USB kondezatorski mikrofon... Mislim da je to najbolje i najjeftinije resenje. :)

MUzzY

Post by MUzzY » 10 Feb 2013, 01:37

jecaisale wrote:Uff... U pravi si, snimak je jaaako los, trenutno nemam bolje uslove za snimanje. Moracu da ulozim u opremu malo. Ima li neko neki predlog sta da uzmem da bi snimao na pc, naravno ne nesto preskupo ali za pocetak da snimak lici na nesto. Hvala na kritikama i sugestijama.
Mnogo mi je krivo sto si u Beceju, nije mi bas najzgodnije da dolazim zbog dosta obaveza preko nedelje ako ako uspem da se organizujem za vikend a ti ne prodas gitaru u medjuvremenu, snimicu ti ja demo.
Inace, ta varijanta sa USB mikrofonom (recimo AudioTehnica) bi bila zaista najjednostanvija varijanta.

jecaisale

Post by jecaisale » 11 Feb 2013, 20:18

Hvala na savetima, Nesto cu pazariti od kvalitetnijih mikrofona ali i zvucnu karticu cu morati da uzmem neku kvalitetniju.
MUzzY , hvala na ponudi ali ne bih da te cimam zbog toga, mislim, dodji ti da probas gitaru i na picence ... :ziveli:

gpguitars

Post by gpguitars » 13 Feb 2013, 11:19

Odlican rad, svaka cast!

Jel mozes malo vise napisati o cijevi za savijanje? Koji grijac si koristio itd? Ja sam napravio nesto prije par godina ali nije doslo na red da se isproba, sa 1 x 100w sijalicom. Cinilo mi se da ne razvija dovoljnu temperaturu. Stoji vertikalno, mozda tako gubi energiju...?

Uzgred, jesi li koristio nesto od literature? Ja imam Natelson & Kumpiano knjigu ako te zanima, a i Benedetta, samo ne znam kako bih je skenirao ili kopirao?

Pozdrav!

komil

Post by komil » 13 Feb 2013, 13:05

Evo malog popravnog, za dreadnought gitaru ovaj put. Nažalost, opet jako na brzinu, samo je za nijansu bolje.
https://www.box.com/s/y11s9lyq39cfihymnn1v

jecaisale

Post by jecaisale » 13 Feb 2013, 19:38

gpguitars wrote:Odlican rad, svaka cast!

Jel mozes malo vise napisati o cijevi za savijanje? Koji grijac si koristio itd? Ja sam napravio nesto prije par godina ali nije doslo na red da se isproba, sa 1 x 100w sijalicom. Cinilo mi se da ne razvija dovoljnu temperaturu. Stoji vertikalno, mozda tako gubi energiju...?

Uzgred, jesi li koristio nesto od literature? Ja imam Natelson & Kumpiano knjigu ako te zanima, a i Benedetta, samo ne znam kako bih je skenirao ili kopirao?

Pozdrav!
To je obicna metalna cev precnika oko 60mm duzine 300mm, i u njoj celom duzinom stoji grejac od nekog starog kalorifera. Grejac je keramicki(jezgro) a spiralno oko njega je obmotana cekas zica, i mislim da je jacine 1kw. Temostat obavezno stavi da iskljucuje grejac na odredjenoj temperaturi, sto verovatno vec znas. Ja obavezno obmotam cev sa alu folijom(maznem zeni iz kuhinje) pre svakog savijanja jer se nagaravi i prlja sledecu dasku.
Sto se tice literature uglavnom sam koristio eksperimentisanje i svoje greske. Negde nesto cujem ili vidim ja to isprobam pa vidim ako valja usvojim a ako ne onda se oprostim sa izgubljenim vremenom. :D
Naravno da me zanima knjiga, dogovoricemo se nekako da dodjem do nje.
komil wrote:Evo malog popravnog, za dreadnought gitaru ovaj put. Nažalost, opet jako na brzinu, samo je za nijansu bolje.
:ziveli:

abogicevic

Post by abogicevic » 15 Feb 2013, 00:34

komil wrote:Evo malog popravnog, za dreadnought gitaru ovaj put. Nažalost, opet jako na brzinu, samo je za nijansu bolje.
Odlično zvuči! :bravo:

jecaisale

Post by jecaisale » 19 Feb 2013, 20:52

Evo malo se radi na jednom dreadnotu, bice od javora i mahagonija. Ledja su iz tri dela, a cak i stranice ce biti iz dva dela. Vrat ce biti laminantan javor i mahagoni. Evo i slike cisto da zagolicaju mastu.
Spoiler:
Image
Image
Image
Image
Image
Pozdrav svima.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Feb 2013, 11:23

lepa je ta jednostavna rozeta

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 20 Feb 2013, 12:24

Ово ће да буде врло занимљиво! Посебно ме занима како ће ова бочна плоча да испадне!

Stevan Hinic
ex Muzicar koji pije!

Post by Stevan Hinic » 20 Feb 2013, 13:38

Srecan pocetak novih radova, prethodna gitara je mnogo dobro ispala, da ti pozelim da ova bude bar toliko dobra.
P.S e i super ti je ova profilna slika! :ziveli:

jecaisale

Post by jecaisale » 20 Feb 2013, 21:42

Funkomat wrote:lepa je ta jednostavna rozeta
Hvala. "Lepota je u jednostavnosti..."
Kristijan wrote:Ово ће да буде врло занимљиво! Посебно ме занима како ће ова бочна плоча да испадне!
Da, savijanje bocnih strana ce da bude jaaako zanimljivo uzimajuci u obzir da lepak za drvo popusta na toploti. Obavezno cu spoj,posle savijanja, odraditi kao spoj ploca na zadnjoj strani.
Stevan Hinic wrote:Srecan pocetak novih radova, prethodna gitara je mnogo dobro ispala, da ti pozelim da ova bude bar toliko dobra.
P.S e i super ti je ova profilna slika! :ziveli:
Hvala na lepim zeljama. Avatar i sajt mi je radio jedan clan foruma i ovim putem mu se beskrajno zahvaljujem.

luci

Post by luci » 20 Feb 2013, 21:54

izrada je odlicna, posebno mi se dopada sto radis i te L00 varijante, taj klasican drednot mi je "obican" vizuelno...

voleo bi da vidim neku Selmer varijantu... to mi je bas po ukusu...

Post Reply