PRS gradnja u mojoj izvedbi

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
oboss

Re: PRS gradnja u mojoj izvedbi

Post by oboss » 24 Apr 2009, 13:42

e ovo je najpovoljnije do sada. upravo sam na to mislio. razlika je mozda u broju nastavaka koje dobijes u kompletu ali to je super cena. jos samo da skontam kako da skoknem do nisa i pazarim :D
salim se . to je to hvala na informaciji.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 24 Apr 2009, 13:57

Tu smo da se pomažemo i naučimo nešto jedni od drugih... :ziveli:
Ako ideš u wobyhaus obavezno pogledaj i nastavke posebno, ima ih jako puno u plastičnom koferčetu kao što sam već napisao. Ako ti nije dovoljno ono što dobiješ u kompletu sa mašinom tu bi trebalo da bude sve što ti je potrebno... :)

djoksi

Post by djoksi » 24 Apr 2009, 14:09

NikolaNis wrote:Ako sam lepo ukapirao razmišljaš o onoj takozvanoj dremelici (valjda je tako). Ja skoro sav alat kupujem u wobyhaus-u i tamo imaš od onih jeftinijih do baš profi alatki (Metabo na primer). Baci pogled na ovo, ne znam da li bi zadovoljlio tvoje potrebe ali je cena bolja od ovih koje si ti naveo http://www.wobyshop.com/ProizvodDetaljn ... =120600050 Imaš tu u kompletu i razne nastavke. Inače viđao sam tamo i dodatne nastavke da se kupe za neke male pare, brdo njih u nekom plastičnom koferčetu. Ako tebi nisam pomogao možda će nekom drugom da znači informacija... :)
hmm,ovo je dobra cena,mislim da u ovom koferu ima sasvim dovoljno nastavaka za ono sto nama treba..

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 24 Apr 2009, 14:14

E pa baš mi je drago da sam i tebi pomogao, ali nemojte sad i mene da ložite da trošim pare, ionako tu stvarčicu gledam već neko vreme. Prošle nedelja sam se raspitivao u radnji o njoj, tamo su mi je uključili da vidim kako radi i meni deluje sasvim korektno i zadovoljavajuće za naše majstorije... :ziveli:

oboss

Post by oboss » 30 Apr 2009, 21:23

dakle nakon 16 dana od porudzbine stigao je fingerboard. prijatno iznenadjenje je sto je u ispravnom i ocekivanom stanju a neprijatno je sto sam platio dodatnih 1272.00 dinarapo osnovu carine i drugih nameta. dakle carina je vrednost posiljke procenila na 2807.44 dinara i na istu naplatila 1186.50 dinara. malo li je. ostatak je za postarinu . hvala stewartu macdonald-u i na katalogu koji je spakovao uz porudzbinu a hvala i upravi carina republike srbije na revnosnom obavljanju kontrole uvoza posiljki iz inostranstva. idemo dalje.

Image

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 30 Apr 2009, 21:32

Ooooouups :shock:
JBG bad luck :(

Pa to dođe preko 40%, u jbt ::ranting:: ::ranting:: :grummel_2:

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 01 May 2009, 01:00

Pa, carinici su 'ladno prelistali katalog i lepo nasli tvoje artikle sa sve cenom u dolarima. Nije im bilo tesko da cenu prevedu u dinare i "posteno' odrade svoj posao..

dweezil

Post by dweezil » 01 May 2009, 02:19

ne verujem da su bash toliko pametni i obrazovani :) , carine na osnovu vrednosti koja stoji napisana na kutiji.

oboss

Post by oboss » 01 May 2009, 08:24

dweezil wrote:ne verujem da su bash toliko pametni i obrazovani :) , carine na osnovu vrednosti koja stoji napisana na kutiji.
vidi ,gledaj, slusaj, pazi ne sumljam ja u pamet i obrazovanje njihovo. i to sto procitaju sa porudzbenice cenu i ubace je u komp koji sam obracuna koliko je to u dinarima je potvrda da koriste vijuge. ma necu ja da pljujem to sto su mi naplatili carinu i sta vec sve ne , a i nisu neke pare kada bolje pogledas . nego mnogo bre uzimaju, mnogo kada se u % gleda. mislim da bi mi lakse prosao sleper radioaktivne genetski modifikovane soje nego dascica i plasticni poklopci. da inace nisam za to da pravilno funkcionisu institucije sistema i da sve bude po pravilu rekao bi da ih nabodem na tuki a ovako samo neka fumare ...

nego idemo dalje . sledi urezivanje ukrasa u fingerboard.

oboss

Post by oboss » 29 May 2009, 14:05

dakle maj je trebalo prespavati. sta god sam zapoceo - nula bodova. elem cekao sam 25 dana da drugaru proradi cnc i da urezem rupe za ukrase za fingerboard i da iskopam rupe za magnete i vrat. pogadjajte. nije proradio . i evo sada kopam rucno i uz improvizovani alat. hehe, mozda je u tome draz. ovo tek da se javim da nisam odustao :metal:

oboss

Post by oboss » 06 Jun 2009, 22:35

ponovo imam fotoaparat i da okacim par fotki o tome sta sam zadnjih dana uradio na gitari. dakle kada mi je varijanta cnc urezivanja u fingerboard propala nije bilo drugog nego nabaviti onu masinicu za rezbarenje koju smo u ranijim postovima spominjali.
Image

masinica je ok, ima u kompletu dosta prikljucaka moze se svasta sa njom uraditi. jedino sto vazi ono koliko para toliko muzike. dosta stvari je veoma loseg kvaliteta i za i malo ozbiljniji rad treba dati malo vise para za ovakvu alatku definitivno. ali da ne gresim dusu meni je uradila posao I zadovoljan sam sa tim kako radi.

da bi tacno oznacio oblike ukrasa skenirao sam ih i ostampao na papir. izrezao sam oblike i zalepio ih na fingerboard sa oho lepilom. posle sam skalperom izvlacio ivice do kojih sam busio rupe za svaki od segmenata ukrasa sa onom brusilicom.

Image

posle ubacivanja svih komada u rupe pomesao sam prasinu drveta od brusenja fingerboarda sa lepkom za drvo i tom smesom popunio mikro pore koje su ostale posle ubacivanja ukrasa. kada se lepak osusio sve sam obrusio do nivoa radijusa fingerboarda.
ostaje da se jos fino osmirgla cela povrsina i ispoliraju ukrasi pre lepljejna na vrat i montiranja pragova.

Image

oboss

Post by oboss » 06 Jun 2009, 22:41

na telu gitare sam iskopao prvo na ledjima rupu za elektroniku

Image

i tu sam za kopanje ivice uklapanja pokloca ,koji sam ranije napravio od klirita, koristio onu brusilicu. tu mi je jos ostalo da poravnam dno rupe sa dletom i da izbusim kanal za dzek

Image

ove rupe me nerviraju nastrasnije, :grummel_2:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 06 Jun 2009, 22:53

Sjajno! Inlay-i su uspeli da ne poverujesh. Koja ce biti boja? Jel odlucheno??? (ako si pisao ranije, sorry) :ziveli:

oboss

Post by oboss » 06 Jun 2009, 22:59

i dok vec mesecima nesto kao jurim da kupim onaj noz za frezer koji ima lager za sablon na gornjem delu odlucim se da ipak rupe za magnete i vrat kopam alternativnim metodama. cak sam i sablone u forexu uradio ali zavrsilo se na busilici i dletu.

Image

zapoceo sam i udubljenja oko potova i prekidaca kao i kanal po ivici fronta. sve je jos u gruboj fazi tako da treba jos posla oko svega toga.

Image

rupa , tj kanal za vrat je takodje u gruboj fazi i to cu gledati da uredim dok se bude sredjivalo lepljenje vrata i postavljanje pragova.

Image

eto za sada toliko. nastavljam dalje ritmom koji mi dozvoljavaju neke nepredvidjene privatne obaveze.

Image

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 06 Jun 2009, 23:01

Da, inlays su fenomenalni. Excellent! :bravo:

Post Reply