Krenuli da pravimo LP ...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Krenuli da pravimo LP ...
Управо сам прегледао тему од а до ш и желим само да изразим своје дивљење за овакав подухват ! Све најбоље и ако им неких вести о гитарици ваљало би да се напише нешто,да ли је готова баш ме занима како ће на крају изгледати, а наравно и звучати ! Поздрав краљеви !
Ovih dana postavljam preostale slike... gitara je ispala odlicno.... dosta je teska jer je puno drvo bez dzepova... ali to nam je i bio cilj da napravimo po ugledu na stare Gibsone ... sve sem outlooka.
Pozdrav. Ovo stvarno super izgleda. Imam samo pitanje: Da li je stomak na top-u radjen na CNC-u ili rucno?
Stomak na topu je uradjen na CNC... pored toga i neck joint....
To je bilo na zahtev drugovog caleta (ima masine na poslu) koji je hteo da pomogne projekat.... inace nisu dobro isprogramirali CNC pa je trbuh doterivan rucno!!!
Ja inace volim da radim sasvim rucno uz pomoc stapa i kanapa tako mi je najsladje... sto se vidi u ovom projektu koji radim za sebe:
Sve iz ruke
viewtopic.php?f=18&t=18340
Ovo je meni pravo.
To je bilo na zahtev drugovog caleta (ima masine na poslu) koji je hteo da pomogne projekat.... inace nisu dobro isprogramirali CNC pa je trbuh doterivan rucno!!!
Ja inace volim da radim sasvim rucno uz pomoc stapa i kanapa tako mi je najsladje... sto se vidi u ovom projektu koji radim za sebe:
Sve iz ruke
viewtopic.php?f=18&t=18340
Ovo je meni pravo.

Hvala na odgovoru. Pitao sam jer i sam pravim jednog LP-a a posto je prvi pokusaj najradije bih te kriticne i najteze tacke uradio na CNC-u. Pratim i tvoj drugi projekat i mogu reci samo napred i stvarno super izgleda,posebno ona ideja sa kamenom. Ja sam jos segrt i tek ucim po radionici da se snalazim sa alatom i masinama. To jest koliko je Cale voljan da mi objasni i pokaze.

- Hotstepper
Davaj slike, nemoj ' te jurimo!

Evo sad sam punio slike na onoj drugoj mojoj temi Neck Through SG...
Tamo sam i opisao neke finese... za trbuh se samo naoružaj strpljenjem ... može i ručno....CNC uvek odradi pedantno ali suviše hladni precizno.... neki će reći da preterujem...ali kad ga CNC uradi prosto zrači mašina iz trbuha
Sutra ovde ''mećem'' što bi rekli moji zemljaci
Tamo sam i opisao neke finese... za trbuh se samo naoružaj strpljenjem ... može i ručno....CNC uvek odradi pedantno ali suviše hladni precizno.... neki će reći da preterujem...ali kad ga CNC uradi prosto zrači mašina iz trbuha

Sutra ovde ''mećem'' što bi rekli moji zemljaci

Evo nekih fotki ukucanih pragova...

Rispekat 

Hvala ljudi

Dosao je red na insta;iranje hardvera....
Micko je doneo ultrazvucni biaks da malo napasujemo nosace kobilice....

Micko je doneo ultrazvucni biaks da malo napasujemo nosace kobilice....

a farbanje? 

Ne pitaj me nista na kraju je odlucio da bude bela... niko nije mogao da ga ubedi da ide nesto drugo...
Bice slika da ne stavljam sad preko reda...
Bice slika da ne stavljam sad preko reda...
mislim, sto stavljate hardware pre farbanja? Zasluzuje samar sto hoce da prefarba ovakvo drvo 

ili

ili

Ma ja sam totalno protiv krecenja...ali jbg ...nije za mene....
A hardver smo stavili da vidimo da li sve stima i kakav je zvuk na suvo.... kasnije je sve demontirano osim caura u koje leze kobilica.... one su pre farbanja zasticene bile specijalnim tracicama pa je onda noseno na farbanje ....
A hardver smo stavili da vidimo da li sve stima i kakav je zvuk na suvo.... kasnije je sve demontirano osim caura u koje leze kobilica.... one su pre farbanja zasticene bile specijalnim tracicama pa je onda noseno na farbanje ....