Javormislim_stvarno wrote:Znam da si pre rekao da jos ne znas od cega ces da pravis vrat, pa me zanima da li si resio? 'Oce li biti javor ili mahagoni?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Javormislim_stvarno wrote:Znam da si pre rekao da jos ne znas od cega ces da pravis vrat, pa me zanima da li si resio? 'Oce li biti javor ili mahagoni?
Nisam, a trazio sam ih. Mozda mi je negde promaklo...mislim_stvarno wrote:Lepo, lepo.Bas ovih dana i ja razmisljam o tim hromiranim pickup-ring-ovima.
Jesi li ih mozda video negde kod nas?
Hmmm kakvu kompenzaciju na nut-u?fric wrote:ukoliko nisi predvideo kompezaciju na nut-u onda meris crvenu tacku i to start ivice prema nut-u
pozdrav
Fric
Hvala na savetuoboss wrote:uf kakve dilemesalim se situacija je cista ako bolje pogledas. ti lepo nabavi drugo parce javora za vrat i napravi drugi vrat po meri zapocete gitare i ubaci u nju hardver i elektronikukoju si joj i namenio. cemu zurba sa tim projektom. posto ti se svira a nedostaje ti instrument ako si u prilici uzmi neku dzitru dok tvoja sprava nebude gotova. nece se baciti ta kupljena dzitra sigurno.
Razmisljam se da radim iz jednog komada, sa uglom koji ce zavisiti od samog komada drveta koji nadjem. A da za svaki slucaj ubacim "stiklu" na delu kada se vrat savija ka headstocku.mislim_stvarno wrote:Bummer. Jbg stvarno...![]()
Da sam na tvom mestu ja bih verovatno uradio drugi vrat sa tri komada drveta, kao ibanezov wizard2, ovako:
ali iz jednog komada, ne lepljeni headstock...
A to za drugu gitaru, uvek mozes da uradis.
Stanko wrote:Prvo vrat - odlucio sam se za sledece, mahagaoni, iz tri uzduzna komada, izrezana od istog komada sa tim sto ce sredisnji komad biti okrenut u suprotnom smeru.
Headstock krivinu, sam mislio da radim onoliku, koliku sam komad mahagonija dozvoli.
takodje dal ipak lepiti headstock. Mirko kaze da jednom prekinut vrat je nepopravljiv udarac na sustain. Ali video sam da dosta ljudi, ipak lepe headstock, jer je tako mnogo cvrsci vrat.
imaj na umu da se vratovi iz 5 delova najcesce rade za 7+ zica, a za "normalne" gitare su najcesce iz 3. Ovime mislim pre svega na to da je vrat za 7 zica treba da trpi vece tenzije, a i siri je, pa je moguce napraviti ga od 5 parcica drveta pristojne sirine.Stanko wrote:E sad sta vi mislite o tome? Jel pametno mozda ubaciti i po traku javora izmedju?
ako sam dobro razumeo, pitas da li da prvo lepis freatboard, pa posle toga da oblikujes zajedno i vrat i freatboard, ili obrnut redosled?Stanko wrote:Drugo - taj covek sa klipa, prvo zalepi vrat, pa onda sece kanal za sipku, lepi fretbord, pa postavlja pragove. Sta mislite o ovom redosledu radnji. Ja sam mislio prvo kanal, pa fretboard, pa montiranje pragova. Edit2: Kad sve zavrsi onda oblikuje vrat, tj radius pozadi.
to je mnogo lakse uraditi kad je neck-through, ovako moras da pazis da nesto ne zajebes kad oblikujes ovo tj da ne istanjis neki deo previse i tako upropastis nestoStanko wrote:Eh da, isto razmisljam se da spoj vrata ne uradim klasicno, tj da bude zaobljeniji, i pristupacniji, po ugledu recimo na schecter:
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest