Evo kako napreduju radovi...
Pošto je bonsek napravio kuršlus, ovaj dio mora ručno

Grubo obrađivanje ivica

Malo sam stesao, ne znam koliko se vidi na ranijim slikama, ali bilo je prilično grubo. Nakon ovoga kreće šmirglanje

Sa ovom gradacijom sam započeo unutrašnje krivine

Universal sanding tool

Trouglast oblik je praktičniji, šmirgla može lakše da se zavuče u krivine

Naletih na prve probleme... koliko god se trudio, bočne strane mi ispadnu tamnije, kao da ne šmirglam nego glačam drvo

Improvizacija je mama svih nauka

Spojio sam više parčadi jasena u jednu dasku, da mi posluži kao tester. Tu ima i tangencijalnih i radijalnih godova, pa može da posluži. Elem, mahagoni bajc pa zatim šmirglanje.
Nebajcovana strana:

Bajcovana i ošmirglana strana. Ovdje sam zaključio da bajc "ne prašta", površina mora biti glatka kao staklo, inače se primjeti svaki trag na drvetu.

Pragovi izvađeni, vrat poliran i bajcovan. Inlay sam ostrugao žiletom

Opet vrat
elem.... samo zaobljavanje unutrašnjih krivina mi je oduzelo cijelo popodne, a nisam uspio ni da upolovim posao. Tek sada vidim u šta se upuštam, ali hajde, biće slađe na kraju

Nisam zadovoljan efektom koji postižem sa bajcom, očekivao sam da ću dobiti nešto tamnije, ovako je... hm.. crveno. Propade 5 jEvreja na kanticu bajca, sutra idem da tražim ebonovinu, ipak će crni godovi ljepše izgledati.
E, da.. Otvorih nalog na eBayu i dobih aukciju - bridge Stellah BB-02 Hard Tail, 9.24 jEvreja + 3 za shipping. Nikad čuo, ali izgleda dobra kopija, evo je:

Jedini problemčić je što će mi kartica biti gotova tek za deset dana
Sledeće na tapetu - pickupi...
Emg select, stvarno ne djeluju loši, a i cijena je super, tako da ću ih ozbiljno uzeti u razmatranje. Nađoh i neke Wilkinsone u tom cijenovnom rangu, ali nemam pojma ko su i šta su (ko su im ćaća i mater

)
Nešto skuplji su Seymour Duncan Antiquity Jive, 161$ plus 12.95$ shipping... vjerujem da bi kod nas bili bar 2x skuplji.
Elem, pokušaću da se ne zalijećem
Ajd sad malo vi.... sajveti utisci itd