Potrebna mala pomoc od strucnih u vezi pojacala!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
aivazovsky

Potrebna mala pomoc od strucnih u vezi pojacala!

Post by aivazovsky » 30 Dec 2009, 22:52

Kada gitaru ukljucim u pojacalo, kada dodirnem zice cuje se jedan zvuk (normalni shum), kada pustim zice dok je pojacana kao da malo vise shushti ili malo vise bruji, da li je to do pojacala, kablova ili gitare tj magneta, uzemljenja? Pozz
Inace kablove sam danas kupio jer takodje dok sam dodirivao zice, cuo se pucketajuci zvuk.
Inace imam Fender frontman 15r pojacalo, a posto sam ga uzeo skoro, ovo pitam iz razloga da bih iskljucio mogucnost da je do pojacala. Da li je do pojacala, da znam da li da ga reklamiram, a glupo mi je da ga nosim dok nisam siguran do cega je. Hvala

Markony

Re: Potrebna mala pomoc od strucnih u vezi pojacala!

Post by Markony » 30 Dec 2009, 23:15

Uzemljenje je najverovatnije tvoj problem. Neka ti neko proveri utikac u koji ukljucujes pojacalo.
Druga mogucnost su kablovi. Kupovinom kvalitetnog kabla potpuno sam eliminisao shumove.
Ako koristis pedalu koja napajanje dobija iz nestabilisanog adaptera docices do trece mogucnosti.
Za sada proveri ove tri mogucnosti.
:ziveli:

aivazovsky

Post by aivazovsky » 31 Dec 2009, 01:15

Ovako, sto se uzemljena tice moze da se sredi kad bi jednu zicu povezao sa radijatorom, ali mene vise brine napon praznog hoda koje ima pojacalo od oko 3 v, sto se nadomescuje pretpostavljam dobrim uzemljenjem, valjda, izvinite ako gresim, ali poitanje je dal fenderovo ili bilo koje drugo pojacalo treba i mora da ima napon praznog hoda od 3 volti??!

michabass

Post by michabass » 31 Dec 2009, 16:15

Kakav napon? Gde to meriš? Između koje dve tačke??

aivazovsky

Post by aivazovsky » 01 Jan 2010, 19:44

Ne znam stvarno, cini mi se da je napon merio stavljajuci onaj merac, tj. krajeve na ulaz jack-a. Izvinite ako gresim, nisam strucnjak za to, ali koliko sam ja proverio na drugoj gitari koju sam opravio bas zbog ove prilike, poluakusticnoj, nema zujanja ni shuma, znaci verovatno je do gitare, videcu kada prodju praznici da uzmem ibanez od druga pa da budem 100 posto siguran. Ako nesto opet ne valaj kontaktiram vas. Hvala!
Inace zna li neko kako moze da se pojaca uzemljenje na gitari?

sira

Post by sira » 03 Jan 2010, 15:55

Najvjerovatnije ti se odlemila negdje masa na gitari, vrlo vjerovatno ona žica koja bridge povezuje s masom.

Post Reply