PICKGUARD
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
PICKGUARD
Da li neko zna gde se u Srbiji može nabaviti plastika pogodna za izradu pickguard-a (za strata)?
Potrebna mi je bela plastika ili imitacija sedefa (ali bi na kraju krajeva i crna završila pos"o) i zaista nemam ideju gde bih to mogao da potražim.
Potrebna mi je bela plastika ili imitacija sedefa (ali bi na kraju krajeva i crna završila pos"o) i zaista nemam ideju gde bih to mogao da potražim.
- Rocket Roll
E sad, uradio bih ja to bez razmišljanja ali...
Imam ručno radjenu gitaru (Branko Radulović) i pickguard na njoj ne odgovara originalu (Fender).
S druge strane i magneti su specifično postavljeni (u samu gitaru-ispod pickuard-a) pa je i eventualno "skraćivanje" kupljenog ne bi došlo u obzir zbog otvora za magnete koji bi tako "zvrjali" prazni.
Da li neko zna može li se na pickuardu bakar zameniti nekim drugim provodnikom kao oklopom (limom npr)?
Čini mi se da tu ne bi bilo problema (ili možda grešim)?
Imam ručno radjenu gitaru (Branko Radulović) i pickguard na njoj ne odgovara originalu (Fender).
S druge strane i magneti su specifično postavljeni (u samu gitaru-ispod pickuard-a) pa je i eventualno "skraćivanje" kupljenog ne bi došlo u obzir zbog otvora za magnete koji bi tako "zvrjali" prazni.
Da li neko zna može li se na pickuardu bakar zameniti nekim drugim provodnikom kao oklopom (limom npr)?
Čini mi se da tu ne bi bilo problema (ili možda grešim)?
- Rocket Roll
A taj gravoplaj bi se mogao iskoristiti umesto plastike ili kao oklop iste?
Jel" to neki metal?
Eto, postavljam pitanje a zaboravljam da sam uz računar i da imam "svet na dlanu".
Malo sam progooglao i saznao ponešto o tom gravoplaju (gravoply). Čini mi se zanimljiva stvar pa ću pokušati da ga pronađem i vidim šta mogu da uradim s njim.
Jel" to neki metal?
Eto, postavljam pitanje a zaboravljam da sam uz računar i da imam "svet na dlanu".
Malo sam progooglao i saznao ponešto o tom gravoplaju (gravoply). Čini mi se zanimljiva stvar pa ću pokušati da ga pronađem i vidim šta mogu da uradim s njim.
Re: PICKGUARD
jedino da narucis preko stewmac-a, oni imaju toslojne akrile za stvarno smesne pare.
Plastika za pickguard
Imali gdje i koliko kosta Plastika za pickguard, nasao sam na Stewmac-u raznih boja i debljina, pa me interesuje imali ovdje kod nas. Nesto sam naumio da pravim pa mi je potrebna (ako bude para recu vam sta hocu xD
)!

Re: Plastika za pickguard
A sta kazes da napravis od metala?
Pa lakse je obraditi plastiku, a i jeftinije je 

Jel ides na kvalitet ili na cenu?