Imam tri pitanja...
1. da li postoji program koji prepoznaje semu i na jedan klik sam napravi layout.. (pojasnjenje: ili da se sa skenirane ili sa import funkcijom unese sema, a program sam iskalkulise PCB odnosno layout..)
2. koje firme (pozeljno blize Knjazevcu) koje projektuju usluzno layout sa seme.. ( ja im dam semu, a oni meni layout... ili plocicu.. i posto to kosta..
3. da li ima interesent da mi to odradi ovde na forumu.. makar layout.. ne mora i plocicu.
Dragi moji DIY-eri
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Dragi moji DIY-eri
Pa sećam se da su neki neki forumaši koristili usluge firme corral iz niša, pa ako uspeš da pronađeš kontakte, ja mogu da uletim sa nekom pomoći ako treba 

- Rocket Roll
Re: Dragi moji DIY-eri
Ne, ako šema već nije ucrtana u nekom programu kakav je, recimo, Eagle. Inače je procedura sledeća - u programu kakav je, recimo, Eagle, ucrta se šema, a zatim se programu zada da projektuje PCB. Ono što se time dobije uvek mora da se dotera ručno, pošto su svi ti programi optimizovani za izradu matičnih ploča itd. pa tragove ucrtavaju "nelogično" ako se ima u vidu audio-primena (tragovi idu ispod komponenti pa se javlja mikrofonija, masa nije ucrtana po rubovima, itd.)dejankuki wrote:1. da li postoji program koji prepoznaje semu i na jedan klik sam napravi layout.. (pojasnjenje: ili da se sa skenirane ili sa import funkcijom unese sema, a program sam iskalkulise PCB odnosno layout..)
Ako je šema mala, možeš da je uradiš i na tradicionalan način: uzmeš sve elemente i poređaš ih na inčni papir, a onda olovkom crtaš tragove prema šemi.dejankuki wrote:2. koje firme (pozeljno blize Knjazevcu) koje projektuju usluzno layout sa seme.. ( ja im dam semu, a oni meni layout... ili plocicu.. i posto to kosta..
Baci šemu na PP što se layouta tiče. Za izradu pločice, računam da je Sirčevo rešenje najbolje.dejankuki wrote:3. da li ima interesent da mi to odradi ovde na forumu.. makar layout.. ne mora i plocicu.