majstori

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Born_Dead

majstori

Post by Born_Dead » 17 Mar 2010, 15:49

da li znate neke majstore koji se bave izradom akusticnih gitara,naravno da nisu npr kao danche,jer nisam toliki pro :D

Kristijan
Uvaženi član

Re: majstori

Post by Kristijan » 17 Mar 2010, 16:51

Mnogo je skup sport pravljenje akustične gitare, i generalno je zafrknutija varijanta napraviti akustičnu gitaru od električne. Rezonator je krupan zalogaj i za nekoga ko se već ozbiljno bavio obradom drveta. Zahteva ogromno iskustvo i veoma veliku prostor za rad. Kad sve to staviš na gomilu - nema šanse da nabaviš ručno rađenu gitaru iz "ekonomske" klase. Niko neće da pravi tamo neke onako akustične gitare, nema računa da radi to.

Trenutno ima kod nas da se nabavi baš veliki broj modela akustičnih gitara, u svim cenovnim kategorijana, i čisto sumnjam da ne postoji baš ni jedna gitara koja bi ti bila po meri, posebno zato što, kao što i sam kažeš - nisi profesionalac.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 17 Mar 2010, 18:51

pa zapravo ,jurim sedmozicanu akusticnu,sve sam preceshljao i nista. :grummel_2:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 17 Mar 2010, 20:24

Kako god da će sada da ti zvuči ovo pitanje, ja bih te ipak zamolio da mi odgovoriš temeljno - šta će tebi sedmožičana akustična gitara?

Koliko dugo sviraš gitaru? Koliko različitih gitara si do sada posedovao, i na koliko gitara si imao prilike da zasviraš? Da li smatraš da je tvoje umeće na gitari na takvom nivou da si ultimativno obogaljen ako ne nabaviš sedmožičanu akustičnu gitaru? Ne poznajem te, i nemam predrasude, ali sviram dovoljno dugo da znam koliko često se čovek veže za nešto od opreme, i juri to po svaku cenu, i na kraju zaključi da to ipak nije toliko bitno. Been there, done that... Pa bih da te poštedim maltretiranja ako je moguće.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 18 Mar 2010, 12:04

zavrsio muzicku,klasicna gitara,imao sam vazdan,u principu budzene budzet gitare. Imam kopiju strata i sedm0zicani dean vendettu,dve i po godine je sviram,a elektricnu sviram 5 godina,i 6 godina klasicnu. Sviram korn tribute,ali sam dobio ponude da sviram u pauzama jedn0m bendu ,pa ce da sviram0 akusticne obrade korna,pa mi zbog toga treba.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 18 Mar 2010, 12:24

Previše cimanja. Sada je uletela varijanta da sviraš akustične obrade Korna, i ko zna šta će da bude od toga, i ko zna kad će ponovo da se ukaže prilika da ti je neophodno tako nešto. Ako ti je zaista neophodno. Ne zameri na mojoj sumnjičavosti. U krajnjoj liniji, ako sviraš akustične obrade, onda obradi pesme da mogu da se sviraju na gitari kakvu možeš da nabaviš. Cenim da Korn ipak nije Sveto Pismo pa da ne sme ni jedan ton da se pomeri. Ako sam dobro ispratio, ovo ti je valjda treća tema koja se bavi sedmožičanom akustičnom gitarom, dakle vidim da si voljan da se cimaš, ali ja mislim da energiju treba da usmeravaš drugačije. Izvini, ovo je baš najdobronamerniji savet, i molim te da to tako tumačiš. A da ne pričamo o finansijskom momentu...

Born_Dead

Post by Born_Dead » 18 Mar 2010, 16:42

hvala na savetu sad evo i gledam neke stvari,mislim na tabulature,mozda bi moglo da se pomeri nesto,znam nije sveto pismo,ali jebiga zagrejao sam se ,a i neka pristojna lova mi ponudjena za takvu vrstu "tezge" sto i nije lose,mada sta znam,mozda i akusticna sa debljim zicama zavrsio posao,u sustini videcu.HVALA JOS JEDNOM ,dosta si mi pomogao,uzecu u obzir tvoj savet I te kako! :cao:

Post Reply