Squier Affinity neck pickup problem

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Grunger90

Squier Affinity neck pickup problem

Post by Grunger90 » 14 Apr 2010, 19:43

Zdravo svima, e ovako imam jedan problem, kupio sm Squiera affinity serija pre jedno godinu dana( garancija je istekla), i do sad je radio uglavnom ok ( osim sto i dalje zuje neki magneti, al ajd kol'ko para toliko i muzike ), problem je u tome da kad je ukljucena distorzija, kad prebacim na gornji ( neck pickup) dobijam clean zvuk, a kada mi je ukljucen samo clean, taj magnet kao da uopste ne radi, jedino nekad povremeno "dodje sebi". Jel imao neko slican problem, jel moze to da se nekako popravi? Hvala

Stanko

Re: Squier Affinity neck pickup problem

Post by Stanko » 14 Apr 2010, 23:07

To sto zuje, takvi su singlovi, zuje, to je normalno :)
A opisi malo problem, jer to je mnogo cudno, da na distu radi kao klin, a na klinu uopste :) mada zvuci kao da su kontakti ili pot otisli.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 15 Apr 2010, 07:30

Pickup ti negde gubi kontakt ja bih rekao. Da li je u pitanju kontakt unutar samog magneta ili negde na ozicenju ne znam. Gubi kontakt, pa zbog toga ne moze da posalje dovoljno struje kroz zicu, posto je signal mnogo slabiji, na distorziji on se cuje kao klin (probaj da na distorziji smanjujes volume pot za neki drugi magnet, i videces kako ce se iscistiti).

Kako da resis to, ne bih znao. Mozes da odneses kod nekog majstora da ti pogleda, ili sam da proveris lemove i kontakte na ozicenju.

Grunger90

Post by Grunger90 » 15 Apr 2010, 13:35

skidao sam ja masku jednom, i proverio sam sve lemove,sve je izgleda u redu, sve na svojem mestu i kod prekidaca i kod magneta, mislim da je problem kog tog bas magneta al nisam siguran, al opet kazem da nekad proradi sam od sebe, tako da nisam siguran da je potpuno crkao :D, a mozda je i problem u prekidacu, kako da proverim dal taj magnet daje znake zivota?

Grunger90

Post by Grunger90 » 15 Apr 2010, 13:40

Stanko wrote:To sto zuje, takvi su singlovi, zuje, to je normalno :)
A opisi malo problem, jer to je mnogo cudno, da na distu radi kao klin, a na klinu uopste :) mada zvuci kao da su kontakti ili pot otisli.
ne,nego samo kada je ukljucen bas magnet, daje tako clean zvuk, ovi ostali magneti rade dobro, pa cak i kad prebacim prekidac izmedju mida i basa, radi dobro, ali sam bas nece ...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 15 Apr 2010, 13:59

Grunger90 wrote:kako da proverim dal taj magnet daje znake zivota?
pa, ako ti nekad radi, nekad ne, znaci da je magnet "ispravan" :)

Imam slican problem, moj nekad izgubi kontakt, ja ga udarim odozgo, i on proradi. :mrgreen: Ne znam kako to da resis, mislim da je slab kontakt sa zicom koja vodi od magneta do potova, ali unutar samog magneta, Meni je to bilo preveliko cimanje da rastavljam svoj magnet. 99% vremena mi radi kako treba, pa ga ne diram. Mozda se javi neko ko ti moze pomoci. Verovatno postoje mogucnosti tipa da ti neko premota magnet, ali to je skupa zajebancija. Mozda neko zna da rastavi i da proveri to za malo para. Ako ne, vidi u oglasima da kupis neki polovan slican singl za par hiljada ako mozes, to je najjednostavnije resenje.

Grunger90

Post by Grunger90 » 16 Apr 2010, 01:23

da to sam i ja razmisljao, kupicu neki polovnjak i resim stvar :) Hvala vam ! :ziveli:

Post Reply