Squier Affinity neck pickup problem
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Squier Affinity neck pickup problem
Zdravo svima, e ovako imam jedan problem, kupio sm Squiera affinity serija pre jedno godinu dana( garancija je istekla), i do sad je radio uglavnom ok ( osim sto i dalje zuje neki magneti, al ajd kol'ko para toliko i muzike ), problem je u tome da kad je ukljucena distorzija, kad prebacim na gornji ( neck pickup) dobijam clean zvuk, a kada mi je ukljucen samo clean, taj magnet kao da uopste ne radi, jedino nekad povremeno "dodje sebi". Jel imao neko slican problem, jel moze to da se nekako popravi? Hvala
Re: Squier Affinity neck pickup problem
To sto zuje, takvi su singlovi, zuje, to je normalno 
A opisi malo problem, jer to je mnogo cudno, da na distu radi kao klin, a na klinu uopste
mada zvuci kao da su kontakti ili pot otisli.

A opisi malo problem, jer to je mnogo cudno, da na distu radi kao klin, a na klinu uopste

- mislim_stvarno
Pickup ti negde gubi kontakt ja bih rekao. Da li je u pitanju kontakt unutar samog magneta ili negde na ozicenju ne znam. Gubi kontakt, pa zbog toga ne moze da posalje dovoljno struje kroz zicu, posto je signal mnogo slabiji, na distorziji on se cuje kao klin (probaj da na distorziji smanjujes volume pot za neki drugi magnet, i videces kako ce se iscistiti).
Kako da resis to, ne bih znao. Mozes da odneses kod nekog majstora da ti pogleda, ili sam da proveris lemove i kontakte na ozicenju.
Kako da resis to, ne bih znao. Mozes da odneses kod nekog majstora da ti pogleda, ili sam da proveris lemove i kontakte na ozicenju.
skidao sam ja masku jednom, i proverio sam sve lemove,sve je izgleda u redu, sve na svojem mestu i kod prekidaca i kod magneta, mislim da je problem kog tog bas magneta al nisam siguran, al opet kazem da nekad proradi sam od sebe, tako da nisam siguran da je potpuno crkao
, a mozda je i problem u prekidacu, kako da proverim dal taj magnet daje znake zivota?

ne,nego samo kada je ukljucen bas magnet, daje tako clean zvuk, ovi ostali magneti rade dobro, pa cak i kad prebacim prekidac izmedju mida i basa, radi dobro, ali sam bas nece ...Stanko wrote:To sto zuje, takvi su singlovi, zuje, to je normalno
A opisi malo problem, jer to je mnogo cudno, da na distu radi kao klin, a na klinu uopstemada zvuci kao da su kontakti ili pot otisli.
- mislim_stvarno
pa, ako ti nekad radi, nekad ne, znaci da je magnet "ispravan"Grunger90 wrote:kako da proverim dal taj magnet daje znake zivota?

Imam slican problem, moj nekad izgubi kontakt, ja ga udarim odozgo, i on proradi.

da to sam i ja razmisljao, kupicu neki polovnjak i resim stvar
Hvala vam !