pomoc oko kofera!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Born_Dead

pomoc oko kofera!

Post by Born_Dead » 14 Jun 2010, 01:34

posto zivimo u nedodjiji,i posto su sajtovi prenatrpani nepostojacim artiklima,nisam u stanju da pronadjem gigbag ,kofer(mada pitanje da li cu imati para i za to) za moju novu prinovuImage odlucio sam da napravim gigbag ,kofer,mada za kofer imam neku vrstu ideje...za oblik cu da iskoristim donji deo kutije u kojoj sam dobio gitaru,i taj stiropor koji ce da drzi fiksno gitaru ,e upotrebio bih stiropor,onda onu pucketavu foliju(ono sto ima one mehure sa vazduhom sto pucaju,svi to volimo da puckamo :XD: ),i naravno neki plis,e sada nisam siguran sta da koristim za kostur kofera,koju vrstu drveta,od cega se uglavnom prave koferi,svaki savet mi je dobrodosao,predlog ,sugestija i sl???

gricko

Re: pomoc oko kofera!

Post by gricko » 14 Jun 2010, 04:09

3mm ili 5mm šperploča. i neke letvice za uglove. ako hoćeš lak kofer.
ako hoćeš flightcase, onda 10-12mm šper + L alu profil po ivicama + ojačanja na uglovima.
za unutrašnjost možeš onu penu za 'memory' dušeke. lako se obrađuje i lepi. nemam ideju gde može u maloprodaji da se kupi.

meni su gigbag po meri pravili momci iz f-systems. prilično kvalitetan. full customization. ako nemaš kontakt, a zanima te ta varijanta - daj znak na pp.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 14 Jun 2010, 08:28

e tacno aluminijumske ivice,moracu da kupim neke poasno jake sharke,tachno,ta pena,koristio je moj cale kada prepravljao naslon za glavu u kolima ili nesto slicno,sve u svemu hvala,odlicna ideja. NEXT :D

coca

Post by coca » 14 Jun 2010, 11:16

Ja sam pre pola godine pravio sebi kofer za strata, koristio sam sperplocu od 3mm i letvice sirine 40mm i 30mm za ram kofera, kofer sam oblozio eko kozom, a unutrasnjost sam odradio sa stiroplom i sundjerom, a preko toga naravno plis, za coskove sam koristio klasicne coskove za kofere imas ih po radnjama u Balkanskoj ulici ili u Karadjordjevoj..., rucku, bravice, i sarke sam iskoristio sa jednog starog kofera iz 60-tih godina, tako da ceo kofer ima vintage izgled... Sto je najbitnije ceo projekat me nije izasao vise od 20E, a kofer se pokazao za ovih pola godine vise nego odlican, uvek je u pokretu studio, kuca... Savet od mene je sledeci da malo razmislis o dizajnu sto si koliko mi se cini vec i uradio i mislim da ti je resenje sasvim o.k. sa tom ambalazom od gitare, onda da se razletis malo po radnjama da vidis sta ima od materijala koji bi ti koristili naravno da nadjesnajbolje cene, jer se provereno mnogo,mnogo... razlikuju od radnje do radnje... Jedina mozda zamerka na ovaj moj kofer je ta sto je malo tezi, ali nikako pretezak da ne mozes da ga vucaras naokolo sa sobom, ali namena mu je prevashodno da zastiti gitaru u cemu svakako uspeva... Pozdrav,Coca!!!

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 14 Jun 2010, 11:45

Born_Dead

Post by Born_Dead » 14 Jun 2010, 12:50

coca wrote:Ja sam pre pola godine pravio sebi kofer za strata, koristio sam sperplocu od 3mm i letvice sirine 40mm i 30mm za ram kofera, kofer sam oblozio eko kozom, a unutrasnjost sam odradio sa stiroplom i sundjerom, a preko toga naravno plis, za coskove sam koristio klasicne coskove za kofere imas ih po radnjama u Balkanskoj ulici ili u Karadjordjevoj..., rucku, bravice, i sarke sam iskoristio sa jednog starog kofera iz 60-tih godina, tako da ceo kofer ima vintage izgled... Sto je najbitnije ceo projekat me nije izasao vise od 20E, a kofer se pokazao za ovih pola godine vise nego odlican, uvek je u pokretu studio, kuca... Savet od mene je sledeci da malo razmislis o dizajnu sto si koliko mi se cini vec i uradio i mislim da ti je resenje sasvim o.k. sa tom ambalazom od gitare, onda da se razletis malo po radnjama da vidis sta ima od materijala koji bi ti koristili naravno da nadjesnajbolje cene, jer se provereno mnogo,mnogo... razlikuju od radnje do radnje... Jedina mozda zamerka na ovaj moj kofer je ta sto je malo tezi, ali nikako pretezak da ne mozes da ga vucaras naokolo sa sobom, ali namena mu je prevashodno da zastiti gitaru u cemu svakako uspeva... Pozdrav,Coca!!!
e ladno sam se istripovao da si ti coca iz jagodine xD omfg! xD

3mm jel to malo tanko?

hvala nikola.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 14 Jun 2010, 13:09

jedino mi su mi ovde smuljalji kako da se napravi poklopac ili ti gornji deo

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 14 Jun 2010, 13:14

Jesi li pogledao oba linka?
Poklopac praviš isto kao i donji deo gde leži gitara, naravno poklopac je plići...

coca

Post by coca » 14 Jun 2010, 14:42

Kako mislis tanko pa to je debljina sperke (mislim na debljinu table), a ukupna bebljina kofera je 70mm (7cm), mozes ti da uzmes i 5mm, 10mm kako god..., nadam se da razumes o cemu pricam, ali sto deblja sperka to tezi kofer imaj to na umu...

gricko

Post by gricko » 14 Jun 2010, 16:28

coca wrote:sto deblja sperka to tezi kofer imaj to na umu...
upravo to sam ti pomenuo na početku. treba da nađeš neku sredinu - da bude dovoljno tvrdo za tvoj ukus, ali i da ti ne treba viljuškar za transport. ;)

Born_Dead

Post by Born_Dead » 14 Jun 2010, 22:52

pa da ,aj sad to cu morati ipak da sacekam caleta...inace imam sav alat za izradu,samo materijal da se pribavi.

ma cu ga nosim i sas bager,samo da je cvrst :D

miloscale

Post by miloscale » 29 Apr 2011, 16:04

Image
evo kofera koi sam uradio

Born_Dead

Post by Born_Dead » 30 Apr 2011, 22:32

miloscale wrote:Image
evo kofera koi sam uradio
pa sta unutra staje? glava ,pedala,posto je gitaru malo mnogo dubok i malo kratak. xD

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 01 May 2011, 13:59

Born, imao sam problem slican tvom sa mojim Thunderbird basom. Po oglasima ima BC Rich kofera ponekad, oni su uvek ultra veliki zbog krakatosti

Born_Dead

Post by Born_Dead » 01 May 2011, 19:11

ja sam iskosristio kutiju,kao osnov,pojacao sam je.preksinoc svira u smederevu i posto smo 15 puta otvarali gepek 15 puta mi je paadala gitara ,tj ceo kofer,da kucnem u drvo nista joj ne fali :)

Post Reply