Izrada Kofera

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Funkomat
MF veteran

Izrada Kofera

Post by Funkomat » 21 Oct 2010, 18:12

Mislim da ovoga nema na forumu pa rekoh mozda nekog zanima... iako je cela stvar prilicno jednostavna. :)

Image Image Image Image Image Image Image

Za sad ovoliko a za koji dan bih trebao da oblozim kofer spolja i "instaliram hardver" a za unutra jos nisam siguran sta cu.
Ovo do sad dodje na nekih 3500 din, mozda malo preko (od cega je eko koza hiljadu pa tu sigurno moze da se ustedi par stotina ako se uzme neki drugi materijal) tako da nisam siguran koliko se isplati ali eto. :)

xspaceman

Re: Izrada Kofera

Post by xspaceman » 21 Oct 2010, 18:35

u noti imas odlicne kofere za 6200 din...rockcase! video sam drugarov kofer i moram priznati da za te pare nema bolje! Sve u svemu ...svaka čast za trud! :)
http://control-sound.com/shop/product_i ... cts_id=599
isti je ovakav samo sto unutra nema sunđer koji se oblikuje po gitari vec je oblozen finim crvenim plišom!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 21 Oct 2010, 18:47

Za gitaru se sigurno ne isplati praviti jer su, sto kazes, i novi koferi jeftini a polovne da ne pominjem ali je ovaj za lap steel... a toga nema. Eventualno da se prepravlja kofer za neki drugi instrument koji bi odgovarao mojoj gitari ali mi je to previse cimanja...
xspaceman wrote:svaka čast za trud!
Hvala matori. :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 21 Oct 2010, 18:53

Svaka cast. :ziveli:

Moracu i ja za rr s obzirom da ne mogu da nadjem ni pristojnu torbu za njega ispod 50e (a kofer sam imao, ali nije mogao da stane u kola :facepalm: )

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 21 Oct 2010, 19:44

Svaka čast Funkomat, ideja za kofer mi se vrzma po glavi već neko vreme, s tim što sam ja imao ideju da uz gitare koje pravom radi mi odgovarajuće kofere i u kompletu prodajem, kompletna usluga što bi se reklo. :D

Hajde reci koje debljine ti je ovaj mediapan, jesi li samo sve spajao šrafovima i lepkom, čime ćeš lepiti eko kožu....

Daj sve detalje da te ne bih mučio :palica: :lol:

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 21 Oct 2010, 20:01

ej super si odradio funk! ;)
nego, de si uzeo taj sper? ganjam po NS-u nigde ne nalazim, treba mi da uradim kutiju za pojacalo koje sam odradio (glavu).
:ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 21 Oct 2010, 22:14

mislim_stvarno wrote:Svaka cast. :ziveli:
NikolaNis wrote:Svaka čast Funkomat, ideja za kofer mi se vrzma po glavi već neko vreme, s tim što sam ja imao ideju da uz gitare koje pravom radi mi odgovarajuće kofere i u kompletu prodajem, kompletna usluga što bi se reklo. :D

Hajde reci koje debljine ti je ovaj mediapan, jesi li samo sve spajao šrafovima i lepkom, čime ćeš lepiti eko kožu....

Daj sve detalje da te ne bih mučio :palica: :lol:
To za kofere uz gitare je sjajna ideja. Ne kosta narocito puno (s obzirom na samu gitaru, jel) i nije ga tesko napraviti a veoma je fin dodatak. Kompletna usluga, sto kazes. :)

Nije medijapan vec sper od 11mm. Samo drvofix i srafovi. Za sad mi se cini da je to sasvim dovoljno ali sam razmisljao i o nekim L profilima sa unutrasnje strane.
Eko kozu cu lepiti onim univerzalnim zutim lepkom. Mislim da se zove tigar. Prodavac od kog sam kupio kozu kaze da je on najbolji za ovakve poslove. Saznacu uskoro da li je tako... :)
whosyourdaddy wrote:ej super si odradio funk! ;)
nego, de si uzeo taj sper? ganjam po NS-u nigde ne nalazim, treba mi da uradim kutiju za pojacalo koje sam odradio (glavu).
Hvala brate. :ziveli:

Sper nisam kupio u NS-u ali u NS-u ima da se kupi u uradi sam. Kosta oko 800din po m2 ali je problem u tome sto se prodaje samo na table koje su 3m2. Nista manje od toga nisam nasao a bas sam se potrudio. Na kraju sam kupio kod jednog stolara iz Feketica.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 22 Oct 2010, 08:48

Hvala ti na informacijama, koliko znam šper je lakši od medijapana pa je bolji izbor za kofer, je li tako?

Nastavi sa radovima i stavljaj slike, jako me zanima kako će da izgleda kada se završi i živo me zanima kako će taj lepak da se pokaže. Ja sam gledao na netu da ljudi za takve stvari (lepljenje neke tkanine na tvrdu podlogu) koriste lepak u spreju, naprskaju i lepo razmažu (znam da zvuči perverzno :D ) i onda lepo razvuku materijal preko.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Oct 2010, 20:30

NikolaNis wrote:Hvala ti na informacijama, koliko znam šper je lakši od medijapana pa je bolji izbor za kofer, je li tako?

Nastavi sa radovima i stavljaj slike, jako me zanima kako će da izgleda kada se završi i živo me zanima kako će taj lepak da se pokaže. Ja sam gledao na netu da ljudi za takve stvari (lepljenje neke tkanine na tvrdu podlogu) koriste lepak u spreju, naprskaju i lepo razmažu (znam da zvuči perverzno :D ) i onda lepo razvuku materijal preko.
Iskreno, nemam pojma da li je sper laksi od medijapana ali sam probao da srafim medijapan pre nego sto sam kupio sper (na ovaj nacin na koji sam sper odradio) i drobio se kao da je od brasna. Za njega je bolje samo lepljenje i mozda neki L profili sa srafovima sa maticama. Postoje neki posebni srafovi za MDF ali mislim da nema da se nadju kod nas.

I mene zanima sta ce biti sa oblaganjem. Nisam nasao Tigra (pokupili ga comani) pa sam uzeo neki univerzalni henkelov lepak. Prodavac ga nahvalio... a ko je video prodavca koji laze...? :D
To sa lepkom u spreju mislim da je isto sranje, sto bi rekli, kao i svaki lepak s tim sto se lakse nanosi. Moze fin tanak sloj da se nanese. Sa ovim ce biti malo komplokovanije ali javljam sutra, preksutra sta je bilo. :wink:

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 22 Oct 2010, 20:42

Funkomat wrote:
NikolaNis wrote:Nisam nasao Tigra (pokupili ga comani) pa sam uzeo neki univerzalni henkelov lepak.
Nisu to comani to su cigani iz magicne sume (kod Z. st.)! ;) :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 23 Oct 2010, 22:18

Danas sam osmirglao kofer i krenuo da lepim kozu ali mi se cini da lepak ne drzi bas sjajno.
Zalepio sam samo jedan mali deo pa cu da sacekam do sutra da vidim kako ce drzati kad se lepo osusi ali sve mi se cini da cu morati da uzmem neki drugi lepak ili zalepim ovim pa isheftam kozu iznutra (hetalicu nemam, naravno :) )... Steta, planirao sam da zavrsim to za ovaj vikend.

Nego... jel neko zna dje mogu naci ovakav sundjer ili bar nesto slicno?
Image

To bi mi sjajno doslo.

xspaceman

Post by xspaceman » 23 Oct 2010, 22:23

imao sam ja veliko parče debelog sunđera na tavanu, ali je letos pravljeno veliko spremanje, pa ne znam dal je još tamo ili je odnešen i bačen...pogledaću...inace nije crn nego žućkast...baj d vej ja bi taj kofer odradio u natur varijanti od nekog drveta...jelovine npr...posle samo lak i sadolin i milina...izgleda prelepo,nema zezanja oko presvlačenja a i lakši je od medijapana...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 23 Oct 2010, 22:34

Hvala matori ali ne moras da trazis. :ziveli: Siguran sam da nije tesko i skupo da se nabavi u nekoj radnji samo jos da skontam il mi neko kaze gde.
Neki natur od punog drveta bi sigurno izgledao odlicno ali tu opet ima dosta drugih poteskoca jer spojevi i sve ostalo mora da se odradi savrseno.

Rendisha

Post by Rendisha » 23 Oct 2010, 22:36

Kakav je taj Henkel univerzalni? Ima li oznaku / ime? Sa kontaktnim lepkom tipa tigar / sintelan ne bi trebao da imas bilo kakvih problema a nadam se da znas kako se koriste - premazu se obe povrsine, sacekas 10-15 minuta, ili toliko da premaz bude jedva lepljiv na dodir a smrad da malo zamine, pritisnes i to je to - tesko da bi razdvojio bez cepanja. I lepak i sundjer bi trebao naci na istom mestu - prodavnicama robe za tapaciranje namestaja (lepak i u farbarama), a gde toga ima u Novom Sadu, pojma nemam.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 23 Oct 2010, 22:44

Konkretno ovaj lepak je u pitanju:
Image
http://www.henkel-cee.com/cps/rde/xchg/ ... E_HTML.htm

Isto tako se i ovaj lepak koristi i u dve farbare su mi rekli da su ovo i tigar isto sra'je. Jel mislis da bih trebao da se manem ovog i uzmem tigra?

Post Reply