Da li bolt-on vrat može da se ugradi pod uglom?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mcinuse

Da li bolt-on vrat može da se ugradi pod uglom?

Post by mcinuse » 28 Oct 2010, 02:07

dali ako radim bolt on mogu da radim ugao vrata? tj dali sve bolt on gitare,imaju ravan vrati ili ,i pod zakosenjem.?
tipa:ocu da uradim neki lp.ili explorer,al da ga uradim sa bolt on,umesto set in.

drugo pitanje,dali cu dobiti razliku u tonu,u koliko manje kopam po telu,tj, ako ne skidam za switch,tremolo,itd... znaci sto manje praznina da ima.

unapred hvala

mislim_stvarno

Re: pomoc?pitanje?

Post by mislim_stvarno » 28 Oct 2010, 08:43

mcinuse wrote:dali ako radim bolt on mogu da radim ugao vrata? tj dali sve bolt on gitare,imaju ravan vrati ili ,i pod zakosenjem.?
Da, moze da se radi vrat pod uglom. Zapravo ako stavljas tune-o-matic, moras da stavis vrat pod uglom (osim ako ne spustis tom malo u telo). Ako radis gitaru sa tremolom (fr ili vintage) ili fenderolikom fiksnom kobilicom, posto su one dosta nize od tom-a, ne bi trebao da radis sa vratom koji ima ugao, jer u tom slucaju, moras mnogo da podizes taj bridge. (mozda ne moze toliko visoko da ide)
mcinuse wrote:drugo pitanje,dali cu dobiti razliku u tonu,u koliko manje kopam po telu,tj, ako ne skidam za switch,tremolo,itd... znaci sto manje praznina da ima.
Naravno da ces cuti razliku ako ugradis tremolo i ako ga ne ugradis.

Nisam majstor, ali sam citao po raznim forumima o ovome. Ako neko vidi da sam nesto pogresio nek me ispravi... :)

Funkomat
MF veteran

Re: pomoc?pitanje?

Post by Funkomat » 28 Oct 2010, 08:51

Teoretski ce se cuti razlika. :)
Na zvuk mnogo vise uticu neke druge stvari. Mislim da jedan otvor za prekidac nece napraviti nikakvu primetnu razliku.

NikolaNis
MF veteran

Re: Da li bolt-on vrat može da se ugradi pod uglom?

Post by NikolaNis » 28 Oct 2010, 11:34

Vrat može da bude i bez ikakvog ugla u odnosu na telo iako koristiš T-O-M most, ali u tom slučaju vrat mora da prilično štrči na mestu gde se spaja sa telom. Po meni to baš i nije pravo rešenje. Bolje vrat pod odgovarajućim uglom ili da izabereš neki drugi most umesto T-O-M...

mcinuse

Post by mcinuse » 28 Oct 2010, 16:05

hvala na odgovorima. ako moze da mi pojasnite samo,zasto se vrat stavlja pod uglom? dali samo zbog tom bridge-a?

uzecu za primer dean ml shape,koji ima tom bridge i vrat pod uglom.a ima ih i sa flojdom. dali se tu stavlja ravan vrat?

Bobi

Post by Bobi » 28 Oct 2010, 18:45

Osim zbog TOM-a moze da ide pod uglom i ako imas non-recessed floyd iliti flojd koji stoji na povrsini tela.

Post Reply