uvod u ovu temu mozete naci na viewtopic.php?f=18&t=5832
Dakle, plan od starta je bio da pravim eksperimentalni komad, bez kopiranja postojecih modela, iako su uticaji i te kako vidljivi.
Telo i headstock su varijacije PRSa, Bridge je sa Gibsona, a skala je sa fenderovog Jaguara , kao i Bolt on.
Recimo da je gitara trenutno "privrsena" odnosno da me ceka ispravljanje par gresaka, kao i ugradnja elektronike. Pod greskama podrazumevam sredjivanje fretboarda kojim jos uvek nisam u potpunosti zadovoljan. Moram da pomerim donji "bushing" bridgea jer sam ga instalirao pod cudnim uglom (i pored merenja premeravanja, i zezanja pogresno PROCITANA informacija me je omela).
Telo bi trebalo da se jos par puta premaze i ispolira. I jos stosta.
Par dana nakon inicijalnog sklapanja, drvo deluje stabilno, truss rod uspesno sprecava krivljenje vrata. I pored vrljavo namestenog Bridgea, inicijalno sam intonirao gitaru po sluhu, sa zadovoljavajucim rezultatom. Mislim da intonacija moze u potpunost da se odradi i bez pomeranja bridgea, ali su strune pod malo cudnim uglom i teze iskakanju iz lezista... i jednostavno izgleda pogresno.
Danas je gitaru probao prijatelj koji inace studira jazz gitaru u Gracu i bio je vidno pozitivno iznenadjen. Novi komad je vec na vidiku.
Kad gitaru konacno zavrsim i ugradim elektroniku, doticni ce da mi pomogne i oko probnih Audio snimaka.
za sad samo par vrlo katastrofalnih fotki:

Body -
Bukva laminirana uzduzno
Farbe iz kucne radinosti
Uljani finish
Vrat -
Bukva, scarf joint headstock
Skala - 610
zero fret
Javor Grifplatna
Tacke od tipl stangle (bukva), i cackalica kuvanih u caju.
Zice - 11ice
Jumbo pragovi
Gotoh Tune o Matic Bridge
Grover civije
Golden Age HB
Elektronika ce biti najjednostavnija moguca za prvu verziju. dakle, Push pull pot za parallel/serial & Volume
Kasnije postoji mogucnost ugradnje JBJr na neck poziciju i zamena Golden age sa JB na Bridge-u, kao i dodavanje Varitonea.
Pitanja, komentari...?
Na kraju, posebno bih se zahvalio Kristijanu ciji su me komentari na prethodnoj temi ucvrstili u zelji da napravim gitaru na moj nacin.