Telebaba

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
majtimika

Telebaba

Post by majtimika » 29 Jan 2011, 15:41

Poceli su i radova na telekasteru koji je baba slim vec pominjao u nekoliko navrata. Polako kako raovi budu napredovali cu kaciti i slike, danas se radilo na vratu

Image

Image

i pripremio sam materijal za alat za ravnanje tela pomocu freze, posto mi je majstor kog koga sam nosio jasen na dihtovanje za malo upropastio komad, tako da cu ga ravnati pomocu ovoga, nije gotovo ali shvatate o cemu se radi

Image

NikolaNis
MF veteran

Re: Telebaba

Post by NikolaNis » 29 Jan 2011, 21:02

Ispratiću i ovu tvoju temu. :ziveli:
Ovo pomagalo za dihtovanje glodalicom i ja planiram dok ne dođem do nekog dobrog diht-abrihtera...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 30 Jan 2011, 15:25

Evo konačno sam se dokopao Interneta. :)

Šta da kažem, sa nestrpljenjem očekujem dalji napredak radova. Kasnije ću okačiti sliku kako sam ipak odlučio da gitara izgleda na kraju, i neke ostale zamisli, pa ćemo videti kako se sve razvija vremenom...

A šara na fretboardu - :banana2: odlično je ispala...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Jan 2011, 15:52

Jes fina sara.
Jel to onaj fretbord sto si dobio sa urezanim slotovima ili si ih sam radio?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 30 Jan 2011, 18:56

Za početak teme mogu da kažem kako će gitara biti rađena, odn. do kakve zamisli smo došli majti i ja zajednički.

Dakle, krajnje jednostavno: biće Thinline '69. varijanta, odn. gornja i donja polovina tela će biti šuplje, dok će centralni deo, ''osa'' gitare, biti pun. Telo jasen, a vrat javor. Top će biti od javora, ali bez ''f'' rupe, dakle zatvoren.

Singl magneti, i verovatno ćemo sve naručiti sa Guitar Fetisha, i struju i hardver. Oko izbora magneta ćemo još videti, imaju neke nove modele, pa ćemo izabrati nešto. Ja lično naginjem ka nekim malo snažnijim singlovima ali videćemo već... Magnete barem nije problem menjati.

Što se estetike tiče, posle puno premišljanja, ipak sam se odlučio na sledeću varijantu:

Image

Znam da će nekima verovatno ova kombinacija finiša i maske biti, blago rečeno kičasta i neukusna (Funkomat, oprosti, ali ostajem pri svom izboru :lol: ), ali šta da radim, meni je ova kombinacija boje i pearloid maske jednostavno prelepa. :oops: :hide: :lol:

E sad, pitanje je da li će takva boja moći da se postigne, mada ni ova na slici ne dočarava 100% boju koju želim, a cilj je da bude tamno plava, ali intenzivna i nekako...duboka. No, videćemo...

Toliko za sada, ostalo je na majtimiki da kači kako rad napreduje...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Jan 2011, 19:36

:D
Matori, bitno da se tebi svidja a to sto ja vise volim neke manje gej kombinacije boja je moj problem. :lol:

Salim se naravno. Bitno da ti budes zadovoljan. :ziveli:
I ja bih uzeo neki jaci set magneta al sto kazez, lako ih je zameniti. Mislim da bi zesci set bolje radio sa podesavanjima za prs... mozda ne bi morao toliko da cackas pojacalo i pedale pri menjanju gitara.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 30 Jan 2011, 19:46

Hahahaha :ziveli:
I ja bih uzeo neki jaci set magneta al sto kazez, lako ih je zameniti. Mislim da bi zesci set bolje radio sa podesavanjima za prs... mozda ne bi morao toliko da cackas pojacalo i pedale pri menjanju gitara.
Pored samog zvuka, ovo je isto jedan od praktičnih razloga...

majtimika

Post by majtimika » 30 Jan 2011, 20:21

Funkomat wrote:Jes fina sara.
Jel to onaj fretbord sto si dobio sa urezanim slotovima ili si ih sam radio?
ne isao sam neki dan kod majstor krte iz apatina pa mi je on odradio, posto jos nisam nabavio testeru , znam da si ti rekao da sec mi je pozajmiti ali sam bio nestrpljiv da konacno zapocnem

dogovorio sam se sa njim da mi proda jednu njegovu od 0.4mm pa cu onda moci i sam da urezujem slotove

Stanko

Post by Stanko » 31 Jan 2011, 00:21

Meni se na neki volseban nacin cak i svidja ceo trip, plava sa sedefastom maskom, samo nek se vidi drvo :) :ziveli:

istiqrac

Post by istiqrac » 31 Jan 2011, 06:39

Boja nije bitna ako se vidi drvo :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 31 Jan 2011, 10:34

Stanko wrote:Meni se na neki volseban nacin cak i svidja ceo trip, plava sa sedefastom maskom, samo nek se vidi drvo :) :ziveli:
istiqrac wrote:Boja nije bitna ako se vidi drvo :)
Drvo će se videti sigurno, boja neće biti solid, nego providna ali tamna (barem je zamisao takva). Pitanje je samo koliko se tamna+intenzivna boja može dobiti bajcom, i da li će biti potrebna i koja kap crne... Ništa, biće isprobavanja, pa će se videti kako izgleda. :kokice:

EDIT: Priželjkujem ovako neku boju... Samo još tamniju. Kapiram da se ovde jasno vidi na šta sam mislio kad sam rekao tamna/intenzivna.

Image

andrej]

Post by andrej] » 31 Jan 2011, 11:46

joooj. sve mi se svidja u tvojoj zamisli, osim boje. mislim, tvoj izbor, naravno.

samo me interesuje jesi li razmotrio ove boje, ako si krenuo sa plavom? ovo su mi jedine 2 plave koje volim:

sonic blue:
Image

ili lake placid blue (sa njom lezi i beli binding)
Image odn Image

znaci, samo boja.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 31 Jan 2011, 12:18

andrej] wrote:joooj.
Hahaha :ziveli:

Pazi, iskreno, nisam razmatrao ni jednu drugu plavu boju, jer ovu obožavam. A, i sonic blue i lake placid blue su solid boje, odn. ne provide se, ne vidi se drvo, a ja između ostalog želim transparentni finiš.
Nisam išao tom linijom razmišljanja, koja boja se koristi baš u gitarskoj estetici, već koju boju ja volim. Eto, zalomilo se da PRS Whale Blue približno izgleda kao željeni rezultat, pa sam to kao primer okačio...

Nemam pojma, možda i grešim u izboru, možda neće izgledati dobro kao celina. Ali moram priznati, na koju god drugu boju pomislim, jednostavno sve u meni vrišti da je sve drugo osim ove pogrešno. :lol:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 01 Feb 2011, 01:08

Baba Slim wrote:
.... biće Thinline '69. varijanta, odn. gornja i donja polovina tela će biti šuplje, dok će centralni deo, ''osa'' gitare, biti pun. Telo jasen, a vrat javor. Top će biti od javora, ali bez ''f'' rupe, dakle zatvoren.
...now you're talking! 8) Nema, ko se jednom uhvati teleta, teshko ga se odriche :metal: :bravo:
Neka je sa srecom, pu pu pu, da ne ureknem, pratim dalji razvoj :ziveli:

Vaske023

Post by Vaske023 » 01 Feb 2011, 17:49

istiqrac wrote:Boja nije bitna ako se vidi drvo :)
:1: :D
Image

Post Reply