12ax7
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: 12ax7
www.matsumin.netMargos wrote:Drugar nabavio jednu 12ax7 pa se resio da napravi neku pedalicu.Nesto smo kopali po netu i nismo nasli nista zanimljivo.Ako neko zna neku zanimjljivu high gain pedalu sa jednom 12ax7 neka javi
gricko wrote:BAJA Real Tube Drive pedal project

- Rocket Roll
1590BBdweezil wrote:za koju kutiju tj. enclosure je on planiran...
Naravno da mu je lakše da radi bilo šta drugo. Baja TubeDriver je ekstremno zayeban projekat - meni nije bilo lako da ga završim, SSMCu je proradio tek posle dosta zezanja (samo se on pravi lud, pa ćuti), a traži i standalone napajanje koje je veće nego sama pedala. Ima sjajan zvuk - lampaški TubeScreamer, veoma prirodan feel - ali ima i dosta kompresije, a ne voli svako taj TS-808 mid-boost. Pedala lepo vozi klasičan rock, u svakom slučaju.dweezil wrote:mozda je coveku lakse da za pocetak ne stavlja potove na pcb vec da ih ozici normalno
Ne, to je Bajin original. U praksi ispadne mnogo "musavije", naravno - malo ljudi na svetu može tako čisto da ga sklopi.dweezil wrote:lepe slike jel ovo tvoj Tube Drive @Michabass ?!
Rocket Roll wrote:Naravno da mu je lakše da radi bilo šta drugo. Baja TubeDriver je ekstremno zayeban projekat - meni nije bilo lako da ga završim, SSMCu je proradio tek posle dosta zezanja (samo se on pravi lud, pa ćuti), a traži i standalone napajanje koje je veće nego sama pedala. Ima sjajan zvuk - lampaški TubeScreamer, veoma prirodan feel - ali ima i dosta kompresije, a ne voli svako taj TS-808 mid-boost. Pedala lepo vozi klasičan rock, u svakom slučaju.dweezil wrote:mozda je coveku lakse da za pocetak ne stavlja potove na pcb vec da ih ozici normalno
Hehehe jao,ne podsećaj me

Inače konkretno sam imao problema sa potovima što se tona tiče,pošto vodovi prolaze sa iste strane gde su sami potovi pa ih je teško lepo zalemiti (pogotovu srednju nožicu), što je rezultovalo da se pedala sama od sebe pojača na max (a to bude veselo) i ima takve ispade.Konkretno je rešenje bilo da se to dobrano zalije kalajem,onako muški,da se lepo istestira i tako to što se PCB-a tiče.
Oko kućišta sam napravio žešći svinjac jerbo i nisam baš pratio uputstva pa je ispalo tragično

I da treba mu napajanje od 16V 1A koliko se sećam, i to naizmenične struje (AC), pošto je ispravljanje, stabilizacija i filtriranje u samoj pedali već.To se da rešiti poručivanjem trafoa kod trafomatic-a ili trafco-a.
RecimoMargos wrote: Ovo je perverzija vecPotovi i ulazi ce ici na kutiju definitivno...

Ovo za Banzai ti kažem jer NARAVNO da nema da se kupi kod nas (ili ja barem nisam našao

Kako misliš da pričvrstiš PCB za kutiju(pošto se drži na potovima,seitch-u i jack-ovima) ? Preko switch-a? Ako je tako lomljava u najavi.
Ovo mi je bila prva pedala,pa sam platio danak neiskustvu,i planiram da napravim još aqua puss (ko zna šta ću tu da *****),tako da nemam puno iskustva.
Eto ako treba još nešto pitaj....
A Peđa znaš valjda da ja jesam lud.Seti se samo kako sam pojačalo pravioRocket Roll wrote: SSMCu je proradio tek posle dosta zezanja (samo se on pravi lud, pa ćuti)

- Rocket Roll
NARAVNO da nemassmc wrote: Ovo za Banzai ti kažem jer NARAVNO da nema da se kupi kod nas...

Kako bih to mogao da zaboravimssmc wrote:A Peđa znaš valjda da ja jesam lud.Seti se samo kako sam pojačalo pravio![]()

Zasto?Rocket Roll wrote:malo ljudi na svetu može tako čisto da ga sklopi.
Ako ima taj layout, svako sa lemilicom i samo malo iskustva moze da ga sklopi isto tako.