Ja imam dve LP Studio gitare, jedna ima telo od punog drveta i top od javora, druga ima komore u telu i cela je od mahagonija. Na onoj prvoj imam 498/490 magnete, na drugoj Burstbucker pro. To su dve potpuno razlicite gitare. Prvo, ona prva je, ocigledno, teza i tesko je izdrzati celu svirku, narocito ako ne svirate redovno pa niste u kondiciji. Ali njen ton je za hard rock i heavy ubitacan, jos sam skinuo poklopce sa magneta i uradio Jimmy Page struju, stvarno radi fantasticno. Druga je mnogo laksa, ton ima drugaciji karakter, i na njoj moze bukvalno sve da se svira. Struja je sredjena tako da moze da smanji volume na oba magneta a ton ostaje kristalno cist, tako da je za jazz i blues izmisljena.
Koliko karakteristike tona zavise od toga sto je jedna od punog drveta, a druga nije, tesko je reci. Ali ne bih rekao da je jedno ili drugo samo po sebi vrlina ili mana. Zavisi od toga sta vam treba, sta vam se svidja. Meni sad Nikola pravi onu SG gitaru sa P90, tu se nadam da opet dobijem neki potpuno drugaciji karakter tona, videcemo sta ce ispasti. A ako neko bas hoce hollowbody gitaru, ne vidim da bilo koji projekat osim onog koji se bazira na Gibsonu 335 ima smisla. Uostalom, velike su sanse da Nikola od mene dobije izradu takve gitare kao sledeci zadatak, ali otom potom.