moja ideja je da napravim telca od dva komada oraja sa topom od javora vrat da bude od oraja , fingerboard jos nisam odlucio dal oraj dal javor dal neko drugo drvo. civije su sa neke gitare koju sam rasturio pre mnogo godina, sipku pravim u starom fazonu kako bi se reklo tradicional vintage, pragovi su sa stewmaca medium/medium 0148 dakle tri sipke ukupno 6,66 jura i to je trenutno jedino sto ima cenu. pot i poklopac su iz neke zalihe to sam kupio onako da imam. magnet je sa jednog custom teleta kojeg je bivsi vlasnik razbio od pojacalo u naletu kreativnog ludila na kraju nastupa. ja sam delove tog teleta dobio gratis kada sam mu isporucio tele koje sam mu napravio nekoliko meseci kasnije po porudzbini. kazu da jos nije razbio tu gitaru a proslo je od tada dosta godina. elem magnet je rucni rad nepoznatog majstora i ja sam ga vec koristio kao probu na drugim telicima . mislim da ga malo redizajniram zalijem voskom i udomim u ovog telca za svagda. kobilicu tj bridge planiram da pravim od inoxa mada ima i kombinacija da ubacim jedan sa onog ranije pomenutog stradalog teleta. to cu odluciti dok se malo cela ideja ne slegne i ne definisu neke stvari
eto za pocetak pa sad kad nesto i konkretno uradim bice postova, a ko zna u sta ce se sve ovo izroditi. evo i par slicica kao ilustracija materijala.
telo teletovo od oraha iz dva dela

vrat od oraha

javor za top, rebras sa tamnim delom koji sam otkrio tek kada sam ga pre izvesnog vremena otvorio u book formu. prvo sam se iznervirao do bola jer mi je pokvario dobra rebarca a sada mi upravo ta sara ima poseban smek

hardware o kom pricah