the Emerald Beyond Fuzz, by Kuato Design

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Cortex
The Necromancer

the Emerald Beyond Fuzz, by Kuato Design

Post by Cortex » 12 May 2011, 23:24

http://www.box.net/shared/zbnzviispb

Evo jedan teaser pedale :)

Ove rifove na pochetku sam svirao sa volume potom na trojci, a kad krenu izdrkavanja sa solazhama onda sam odvrnuo na maximum shto je dalo taj likvidni, slatki ton. Sve vreme je tone pot na nuli.

Ovo je jedno od podeshavanja pedale (gain na maximumu, gain kod dioda na nuli, asimetrichni klipping), josh uvek je rad u progresu, i nikako da je zavrshim. Mada veoma sam blizu kraju, chekam jedan pot sa Banzai-a, potrebno je da reshim josh jedan problem sa square wave ring mod sekcijom, i to ce biti to. Stay tuned!

Kako vam se dopada? Meni zvuchi totalno epic :D Sludge halucinogeni riffovi samo teku iz pedale, likvidna saturacija, fejzer raspadajuci overtone-ovi chine da je svirati ovu pedalu beskrajno zanimljivije od obichnog drive-fuzz-a. Ako sam ikada tripovao da bi bilo moguce svirati direktno elektrichnu struju, ochekivao bih da to zvuchi nekako ovako.
Najzabavnije mi je da sviram solo-e sa pedalom, jer shto nepreciznje svirash, to su overtonovi jache izrazheni, a ako se svira jako precizno, to je onda samo jedan divni, saturisani fuzz. Veoma prija i to, shto se tonovi nekako lepe za prste, kao da postoji neki inverted wah, envelope filtery fazon, koji ih spaja neverovatnom brzinom. No o svemu tome uskoro :ziveli:

Rax13
MF veteran

Re: the Emerald Beyond Fuzz, by Kuato Design

Post by Rax13 » 12 May 2011, 23:34

Brate :shock:

Kad ne padoh sa stolice! Mislio sam da imas oktaver i machine ili vibrato pored fuzza. Svaka cast ovo je stvarno shzem totalni! I daj zovi da se ovo proba pod hitno, don't be a stranger :mrgreen: :mrgreen:

:ziveli:

RadoslavZ

Post by RadoslavZ » 12 May 2011, 23:38

Odlicno ti je ovo, bratko. Zvuci mi kao neki synth sa onih legendarnih jazz fusion albuma iz 70-ih. Prava pedala za tebe :ziveli:
Sludge halucinogeni riffovi samo teku iz pedale, likvidna saturacija, fejzer raspadajuci overtone-ovi chine da je svirati ovu pedalu beskrajno zanimljivije od obichnog drive-fuzz-a. Ako sam ikada tripovao da bi bilo moguce svirati direktno elektrichnu struju, ochekivao bih da to zvuchi nekako ovako.
Jos bih dodao da je zvuk izuzetno plemenit, kulturan i organski :mrgreen:

sl0e

Post by sl0e » 12 May 2011, 23:56

ovo zvuci o.d.l.i.c.n.o! :shock:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 13 May 2011, 00:12

:arrow:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 13 May 2011, 04:22

Sviđa mi se ovo kasnije kad krene zvuk da se drogira nekako.Erupcija besnila :metal:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 May 2011, 07:23

Rax13 wrote:Brate :shock:

Kad ne padoh sa stolice! Mislio sam da imas oktaver i machine ili vibrato pored fuzza. Svaka cast ovo je stvarno shzem totalni! I daj zovi da se ovo proba pod hitno, don't be a stranger :mrgreen: :mrgreen:

:ziveli:
Heh hvala! Vazhi zvacu te, samo da mi stigne pojachalo pa da se proba kako dolikuje :ziveli:
Ovo i jeste teshko modifikovani Machine shto sam naveo chim sam izbacio fotke, kome je gain zakucan na maximum, i promenjene vrednosti. Otprilike zvuk zvex-ove pedale dobijesh kad volume smanjih na 1 i to je to haha.
Prvobitno kad sam napravio pedalu, josh bolje je radila nego sada, to je bio najbolji zvuk koji sam u zhivotu chuo. Imala je i jedno 30% vishe gain-a, a sa single coil magnetima je zvuchala malo zauzdanije (SG je vec tera da odlepi) ali i dalje sa tim epic fejzer pozadinskim raspadanjem. Najvishe voli in between pozicije, tipa 4, srednja, ili 2 kod strata. Medjutim imao sam problema sa stabilnoscu :mrgreen: ma pricha je duga, sve cu napisati kad oficijelno bude gotovo, dok sada radi savrsheno stabilno, ali nema inicijalnu kolichinu gain-a (mada bih ja rekao da je ovo sasvim dovoljno) i sa singlovima radi loshije nego sa humovima, trenutno. No tweak-ovace se i dalje pa se javljam :ziveli:
Big Muff Pi tone kolo sam izbacio, nije mi se dopalo, iako sam bio ubacio i interni trimpot, za odredjivanje kolichine scoop-a.

michabass

Post by michabass » 13 May 2011, 16:26

a što ne nalepiš šemu za nas geekove? :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 May 2011, 19:00

Izuzetno zanimljivo ali tesko bi ovo opstalo u bendu. :D
Daj vise tu sliku iznutra

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 13 May 2011, 21:34

Funkomat wrote:Izuzetno zanimljivo ali tesko bi ovo opstalo u bendu. :D
Daj vise tu sliku iznutra
To je i meni palo na pamet, al' naci ce Cortex vec negde da je ubaci :D

:1:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 13 May 2011, 21:51

Cuje se DNA machine u tragovima, bas je splatty fuzz, kao da oktava fercera. :metal:

Zbog prethodnog opisa pedale sam ocekivao nesto divljije™, ali ima vremena. :lol: :ziveli:
Funkomat wrote:Izuzetno zanimljivo ali tesko bi ovo opstalo u bendu. :D
Zavisi od benda. :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 May 2011, 22:26

Bice toliko slika da cete se smoriti samo polako :)
Kupio sam danas josh 40 tranzistora, da bih od toga izabrao samo 3. Pedala ima dovoljno divljachnosti, sludge rifove nisam ni svirao, a gain kod dioda je bio na nuli, polako :) ima vremena shto reche Kill :D
Tone kolo sam izbacio, nema potrebe, umesto tone potenciometra sada je tu pot koji odredjuje frekvenciju oscilacije, a switch sa strane ce menjati ovako, polozhaj 1) visokokvalitetni mosfet + germanijumska dioda + jedna silikonska + SWO (square wave oscillator) za debeli, full low end ring mody fuzz, polozhaj 2) bez ikakvog kliping-a, chist tranzistorski fuzz, zvuchi malo deblje i manje gain-a ima, a do idotije sa overtonovima dolazi osetno brzhe, polozhaj 3) pure fuzz, to je ono shto ste chuli na klipu, pazhljivo iskalkulisani silikon, sa opnom od germanijuma da zadeblja i ublazhi rezhanje.
Wish me luck! :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 13 May 2011, 22:37

Cortex wrote:Wish me luck! :ziveli:
Image

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 May 2011, 23:59

Kill surf city wrote: Zavisi od benda. :)
Tacno, tacno.
Cortex wrote:Wish me luck!
Svaka tebi cast brate. Vecina graditelja je srecna ako im prva pedala uopste proradi. :) Ti si se bas bacio u eksperimentisanje.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 30 May 2011, 23:06

Image
What do you want...Mr. Quaiiiid?

I want to fuzz! I want to fuzz forevermore!

Dame i gospodo, Kuato Design vam predstavlja:

----- The Emerald Beyond Fuzz -----

Pochelo je malim pobedama... :)

Image

pa se pretvorilo u ovo

Image

pa smo preshli na ovo

Image

a onda su usledili suroviji experimenti i mnoga unishtavanja pedale

Image

posle ovog neshto je poshlo jaaaaaaako naopako....haha...trebalo mi je nedelju dana da uspostavim red ponovo

Image

a onda kad je red uspostavljen, doshli smo do ovoga :)

Image

Image

Image

Image

kako smestiti sve unutra?..

Image

i konachno nagurano haha

Image

Mislim da je dosta precizan rad... :mrgreen:

Evo i klipova -
(svi klipovi su snimani Gibson SG Standard neck magnet, tone pot zavrnut do kraja[fino je i sa otvorenim potom ali ovako je prosto...bolje :D], samo igranje sa opcijama pedale i volume potom)

1. Visions of the Emerald Beyond riff, prvo sa volume-om na dvojci a potom volume na max

2. Volume na 3-4, srednji polozhaj pedale, zvuk koji je chist Machine, potom volume na max, kao neki neopankerski riff

3. Malo sludge riffovanja, i techne masti

Ova sekcija se odnosi na treci, square wave oscillator deo pedale, gde se pedala pretvara u bolesni synth koji jezdi na radioaktivnim talasima interstelarne idiotije

4. Volume nije ni na kecu, synthy lepi lead jako lepo se nizhu tonovi volim da sviram na ovakvom setingu, sve shto sam nadalje uradio bilo je da sam pojachao gitaru na max, i onda je SWO uleteo :)

5. Ovde sam izabrao drugu frekvenciju oscilacije, i svirao sam samo pojedinachne tonove, a kao shto chujete chje se kao da drzhim kvintu jel, malo zajebancije na dalje

6. Ovde...ovaj....you get the picture :D

7. Pokushaj vrlo dramatichnog riffa na ivici placha..

8. Emerald beyond Fuzz mozhe da proizvodi i veoma dobar noise, mozhete ga svirati kao sintisajzer, mozhete unishtavati vashe rifove do besvesti, i npr uz malo dodatog delaya, zaista lupiti mainstream shamar hipsterima -

"We were somewhere around Barstow
on the edge of the desert...
when the drugs began to take hold"

Pedalu sam unishtio i ponovo ozhiveo milion puta, u procesu sam mnogo toga nauchio, bilo je beskrajno zabavno, glava se vrtela od isparenja metala, ali osecaj postignuca je zaista divan :ziveli:
Poslednjih par nedelja nisam radio na Beyondu, jer sam pravio sebi i Kristijanu EHX Pulsar kad sam mogao da izdvojim vreme, no o tome uskoro u zasebnoj temi :)

oh...just DIY it!

Post Reply