EVo da se i ja zvanicno prijavim, vec sam pisao na tu temu, ali nisam hteo da pocinjem zvanicnu temu dok bar malo ne pocnu radovi...
Dakle, ukratko samo. Odavno sam hteo da sam pravim gitaru, ali nikako da se odlucim. Kada sam bio klinac nisam imao nikakve informacije o tome, imao sam samo zelju!

Posto sam zaljubljenik u Fendera, Strata gitara ce tako nekako da izgleda. Ali samo u osnovi, jer cu koristiti tehnicke crteze Strata. Ali necu praviti pickguard, nego ce da bude bez, i ivice mozda nece imati tako velik radijus, nego manji. I malo ce biti spicastija, mozda, tako da ce pre izgledati kao neka Pensa Shur, ili neki Jackson, videcu jos. Za sada jos nisam odlucio da li ce biti ravna povrsina, ili malo "ispupcena", bas kao Pensa. Tako da i nece biti bas neki Stratocaster, ali ajde, neka se za sada zove tako...

Od magneta/elektronike planiram da stavim 2 magneta, i da ih povezem u semu kao Telecaster, mislim da nema potrebe za 2 Tone potenciometra, i onako ih nikad skoro ne koristim, tako da ce imati 1 pot Volume i 1 za Tone. Da bih se uklopio u budzet od 100 e, magnete cu praviti sam. (vec sam radi probe ranije napravio jedan magnet, tako da to znam da funkcionise.) Znaci bice 2 singla, ali busicu rupe kao za humbucker, jer ti magneti koje cu ja da napravim bice prilicno veliki. Videcete vremenom zasto...

Od ulaganja imam:
-drvo, naravno
-pragove - to ne mogu da pravim
-civije - to takodje ne mogu da improvizujem
-bridge - mislio sam da pravim, ali mnogo mi je komplikovano da napravim takav da moze da se podesava intonacija i visina zice, pa mislim bolje da ga kupim. Nazalost, u Srbiji nema bas mnogo izbora, radije bih neki fiksni bridge, ali mislim da necu uspeti da nadjem, tako da ostaje opcija neki tremolo, pa mozda i ne bude lose, ko zna!
-sitna elektronika, dzekovi, potenciometri itd. toliko su jeftini da ne vredi improvizovati ih!

Ono sto ce mi pomoci je sto imam na poslu CNC glodalicu, koja je u osnovi njesra, nema neke opcije narocite, ali nekako cu je naterati da mi odradi posao koji hocu!