cudan zahtev oko magneta na stratocasteru ...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
cudan zahtev oko magneta na stratocasteru ...
posto i dalje ne kontam nista oko farbanja lakiranja iscrtavanja i slicno da se ne bih smarao napravio sam jos jedan body , ovog puta stratocaster .....
zanima me da li je moguce sledece : (sto meni padaju svakave gluposti na pamet) na standardnom stratu ima onaj 5 way switch gde se kombinuje koji magneti rade (1 ili 2 u svakom slucaju ) pa sam razmisljao da ubacim jos jedan switch (2 way mini ) koji bi ako je moguce palio sva tri magneta ....
can it be done ????!!!!!!!!!!!
thank you
zanima me da li je moguce sledece : (sto meni padaju svakave gluposti na pamet) na standardnom stratu ima onaj 5 way switch gde se kombinuje koji magneti rade (1 ili 2 u svakom slucaju ) pa sam razmisljao da ubacim jos jedan switch (2 way mini ) koji bi ako je moguce palio sva tri magneta ....
can it be done ????!!!!!!!!!!!
thank you
- Rocket Roll
- Chord-Master
- MF veteran
- Chord-Master
- MF veteran
Mislim, zavisi od toga kakav zvuk imaju pomenuti magneti, buduci da ne zvuce svi magneti isto.
Ako naprimer imas jedan humbucker i dva razlicita single coil-a, tako da svaki daje drugaciji zvuk, a zajedno daju neki zanimljiv i dobar zvuk, zasto da nemas tu mogucnost na gitari?
Ili ako su neki od tih magneta malo slabiji, u kombinaciji sva tri mozda bi zvucalo dobro.
To sam hteo da kazem.
Ako naprimer imas jedan humbucker i dva razlicita single coil-a, tako da svaki daje drugaciji zvuk, a zajedno daju neki zanimljiv i dobar zvuk, zasto da nemas tu mogucnost na gitari?
Ili ako su neki od tih magneta malo slabiji, u kombinaciji sva tri mozda bi zvucalo dobro.
To sam hteo da kazem.
Ovde imas detalje:balanso wrote:vq78 , kakvu ti gitaru imas ???
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... 3&start=30
Ovu kombinaciju imam na Lag-u. A i citao sam na nekoliko mesta, da ta opcija, da su sva tri magneta ukljucena nije bas nesto. I to mogu samo potvrditi.
Ali verovatno to se razlikuje od gitare do gitare.
Re: cudan zahtev oko magneta na stratocasteru ...
Meni se ne svidja boja kada su ukjucena 2 magneta na stratu(vrlo,vrlo retko ih koristim), a kamo li sva tri.Pretpostavljam da zvuci kao tamtura