Jedan moj sugrađanin je imao ideju da napravi svoju gitaru koja bi po izgledu bila slična Stratu ali sa nešto izmenjenim izgledom "rogova". Druga stvar koja se razlikuje je to što će elektronika biti nameštena kao na Telcu, znači na onoj metalnoj pločici i na istoj takvoj poziciji. Sve je to bilo OK, on je isekao oblik tela, napravio otvor za neck magnet (inače idu dva humbuckera) i onda mu je glodalica crkla.
Otišao čovek lepo kod nekog stolara da ovaj završi započet posao i tu dođe do problema. Prvo je otvor za vrat bio uži nego što treba tako da vrat na silu mora da uđe. To nije tako strašno, može da se ispravi. Drugi problem je bio nerešiv a da gitara ostane takva kakva je bila, taj stolar je otvor za bridge magnet napravio baš tamo gde i treba da stoji most

E tu sam uskočio ja kada me je čovek pozvao jer je čuo za mene preko nekih ljudi iz grada. Ja sam lepo ceo srednji deo drveta do dubine od 2 cm izvadio i ubacio komad tamnog oraha koji imam već nekoliko godina. Onda sam mu otvorio rupe za magnete koje su pravih dimenzija i oblika (predhodne su bile samo pravougaonici malo veći nego što treba), napravio sam i otvor za elektroniku. Njemu se jako dopalo kako gitara sada izgleda sa ovom kombinacijom materijala tako da je odustao od pickguarda i staviće samo prstenove za humove.
Inače korisriće vrat sa Squier Strata kome ću ja po njegovoj želji izmeniti izgled glave. Sa istog tog Squier-a je skinuo i tremolo sa koga je uklonio blok i ručicu tako da će ga staviti kao hardtail most sa žicama kroz telo. Ukoliko bude zadovoljan zvukom verovatno ću mu praviti novi vrat po njegovim specifikacijama.
Sve sam vam ovo pričao jer nisam slikao prvobitno stanje gitare pa da znate o čemu se radi. Slikaću nadalje kad bude nekih značajnijih promena a evo slike kako to sada izgleda, meni baš simpatično...